Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"

Министри: Нуждаем се от насочено и функционално ограничаване
239
Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"
Протест във Франкфурт на Майн в защита на Украйна. Снимка: БГНЕС

Германия подкрепя налагането на насочени и функционални ограничения на Русия при използване на международната система за разплащания Суифт, заявиха германските министри на външните работи и икономиката Аналена Бербок и Роберт Хабек, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
"Работим възможно най-бързо по ограничаването на съпътстващите щети от отделянето от Суифт по такъв начин, че те да засегнат правилните хора. Това, от което се нуждаем, е насочено и функционално ограничаване на Суифт", се казва в съвместното изявление на двамата министри.

Премиерката на Литва Ингрида Шимоните заяви от своя страна, че изглежда се оформя споразумение за налагане по-тежки санкции срещу Русия заради нашествието в Украйна, съобщи ДПА.

"Изглежда, не са останали силни възражения", заяви тя във Вилнюс в отговор на въпрос за изключването на Русия от международната система за разплащания Суифт. Мярката се обсъжда в ЕС в рамките на санкциите за руското нашествието в Украйна.

"Искаме решението да бъде взето възможно най-скоро, но не мога да посоча конкретна дата", добави тя.

Литва вече призова за незабавно изключване на Русия от Суифт, припомня ДПА. Това на практика би отрязало руските банки от глобалната финансова система. Първоначално предложението беше отхвърлено от няколко европейски страни, включително Германия. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ГерманияукрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а днес бг няма ли да пусне статийка за изключването на русия от swift ?
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видя се че запада умря а на всичкото отгоре и раздразниха мечката което става още по-лошо надявам се ЕС скоро да се разпадне и всяка държава да си взема сама решения
70
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите продължават да живеят в отрицание. Имали си СПФС, ми честито, кво ни пука на нас. Спрете с опитите си да ни впечатлите, не се получава!
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Финансист, пълни глупости.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето и бисерите на предателите и чуждопоклонниците тия дни от Фейсбук:" Путин е земна инкарнация на Архангел Михаил "." Мястото ни е в ЕС и НАТО. Гешев трябва да развърти и да прочисти от антиевропейски елементин"" Русия е дясната ръка на съдбата "" Когато вие направите за Източна Европа и за България толкова, колкото е сторил Рейгън, тогава говпрете. Дотогава ви искам тихи "
67
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
90% от руснаците са "правилни". Всички гледат Путин какво ще каже и се напикват от екстаз.
66
5
 
10
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Руснаците си имат собствена алтернатива на системата за междубанкови комуникации Swift, SPFS е създадена е още 2015 ,след първите заплахи ,че могат да ги изхвърлят. Иран по същия начин я изхвърлиха 2014 г ,през 2016 г отмениха санкциите но те вече работиха с Руската SPFS и отказаха да се върнат към Shift. И преди войната в Украйна около 60% от междонародните преводи към Русия се осъществяват чрез SPFS.
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във момента се води война а те ми мислят 3 или 4 лв ще зареждат горивото или 5 или 15 % ще е инфлацията
64
1
 
3
 
! Отговори
Тея всичките преди 2 години
Санкции и ограничения и забрани си ги бяхме наложили сами в продължение на години заради китайската кихавица. Преследвахме собствените си граждани като терористи и им забранява ме да работят ако не са ваксинирани. Сега това дето го се налага само на някакъв ограничен кръг руски олигарси банки и самолети си е нищо сравнение с това дето сами си бяхме наложили.
63
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94, пазариш ли се що ли? Нали Запада се разпада, кво ти бръка удупето откъде ще си набавя тантал. Вие сте аут! АУТ! Никой не иска да има нищо общо с Русия! Очаквай и Китай да обърне палачинката, китайците не са глупави да тръгнат срещу целия цивилизован свят!
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 77 Интересно, как ли ще стане и колкоточно газ имат азерите? Защото те и САЩ ви доставят втечнен газ, но купуват руски. Нали уж имат? Или викаш "алъш-вериш" да става... А от къде алуминий, танатал.... Имаш ли идея, колко са само суровините които идват от Русия?
61
9
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Русия губи войната засега. Пълно е с клипчета в нета на които се вижда унищожена или изоставена руска техника. Отделно руснаците засега не са превзели нито един голям град, а уж Киев щеше да падне за 48 часа. Дори американците заявиха, че са изненадани от героичната съпротива на Украинците и некадърноста на руснаците. Путин си вкара автогол.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 83 и колко ще издържат на цените. Като нещо е търсено и съответно цената се вдига
59
3
 
0
 
! Отговори
Мвр: важно преди 2 години
Съобщение. От лудницата са избягали душевно болни шизофреници. Те са видяни във различни интернет платформи говорят несвързано но са безобидни. Свържете се с нас да им помогнем.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 79 Е ,И? Как ще си плащат за нефта газта и други. Русия е втори най големи вносител на петрол в Америка. Австрия и Унгария на 100% разчитат на газ от русия ,Германия 50% Бели гълъби с банкноти завързани ли ще пращат?
57
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има официално съобщение, че Русия е изключена от банковата система. Засега са засегнати само отделни банки и фирми, но ако Путин не си е научил урока ще има цялостен бан. Вън руснака от цивилизования свят!
56
10
 
3
 
! Отговори
до 77 преди 2 години
Май не си наясно какво се случва когато един от основните доставчици на даден суровина си замине...идва друг на негово място. Ще има определени сътресения, но газ в света има колкото си поискаш. Азербейджан е първият който ще се облажи с европари. Виж, къде ще си продава стоката бензиноколонката е друг въпрос...
55
10
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Днес руската стокова борса се срина с 45%. Банковите сметки на руските милиардери са БЛОКИРАНИ и Русия извадена от западната разплащателна система, както в долари, евро, паунди, йени, или швейцарски франкове.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или НАТО или Русия трябва да отстъпи. А тази патова ситуация може да продължи докато Украйна капнат и свършат провизии.Германски ракети няма да им помогнат ако не атакуват но руснаците ги чакат и ще ги почнат и те с гранатомети и ракети.
53
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа, "cut Russia off SWIFT" и после "ама защо е студено, ама защо е скъпо, ама защо няма работа....?". Това ги чака германците, това чака и нас, това чака и цялата евтогейска европа!Пка ще има "Кой ни ака в гащите?", когато започне хленча за летния туристически сезон, когато Чирен се изпразни съвсем, когато Козлодуй спре, когато ...Ама, защо трябва да мислим за нас??? Трябва да изпълняваме каквото гажат господарите, нали? А ние не сме важни!