След призив за помощ Мъск активира Starlink в Украйна

Вие опитвате да колонизирате Марс, а Русия опитва да окупира Украйна
27 фев 2022 11:26, Елка Василева
89
След призив за помощ Мъск активира Starlink в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск обяви в събота, че сателитната широколентова услуга Starlink на неговата компания SpaceX е била активирана в Украйна, след като държавен служител от Киев призова технологичния титан да предостави станции на страната, нападната от Русия, пише Investor.bg.

"Услугата на Starlink вече е активна в Украйна", написа в Twitter Мъск, добавяйки, че "още терминали са на път".

Съобщението му беше публикувано около 10 часа, след като украинският министър на цифровата трансформация Михайло Фьодоров призова Мъск да предостави услугите на Starlink на Украйна, след като тя беше нападната от съседна Русия.

"Докато вие се опитвате да колонизирате Марс, Русия се опитва да окупира Украйна! Докато вашите ракети успешно кацат от космоса, руските ракети атакуват украински цивилни граждани! Ние ви молим да предоставите на Украйна станции на Starlink", написа Фьодоров в обръщение към Мъск в Twitter.

Той също така призова милиардера "да се обърне към здравомислещите руснаци, за да се изправят" срещу нахлуването на тяхното правителство в Украйна.

Компанията за наблюдение на интернет NetBlocks заяви, че в Украйна са регистрирани "серия от значителни смущения в интернет услугите" от четвъртък, когато Русия започна военни операции в страната, припомня АФП.

Starlink управлява "съзвездие" от над 2000 спътника, които имат за цел да осигурят достъп до интернет по цялата планета. В петък компанията изстреля още 50 спътника Starlink, а плановете предвиждат много други да бъдат пуснати в орбитата на Земята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 2 години
В момента едно джудже си играе на война и се забавлява да избива руснаци и украинци и да си мисли колко е могъщ. Всички ние страдаме от корона вируса, инфлацията и несигурността. А сега и война, а и ни плаши с атомни бомби! Господа сънародници - ние сме цел на Путин и той го каза съвсем ясно - искайки да се върнем под негово влияние. Сега или ще се покажем достойни съюзници на цивилизования свят, или ще си го изберем Путин за господар(за да не ни заплашва...) Събудете се роби и не се страхувайте
70
1
 
3
 
! Отговори
хард преди 2 години
Чок разбирачи на руската душа тука ваааа. 90% са промити мозъци, както бяхте всичките вие по Татово време. Криехте се да слушате Радио Свободна Европа или Гласът на Америка, щото иначе щяхте да търкате наровете. Мълчхте като ду пета когато ви вдигаха и спираха тока, и като ви раздаваха по 20 литра гориво на месец. А като не знаехте колко ще струва хляба утре и с какво ще натъпчете червото, чак тогава си казахте ,...ей тез комунисти ни съсипаха! Обичайте Русия, ама в друг живот!
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реалист ---- в грешка си! тези сателити са финансирани от цру и пентагона, а не не се славят с добродетелите на майка тереза.
68
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, тия сателити? Кълнете се в тях. Един стратосферен бомбардировач, начикен с ракети ше ги натръшка като гнили круши. Просто не сме я докарали дотам. На всички им трябват.
67
5
 
12
 
! Отговори
Военни сателити преди 2 години
ДА видим реалното приложението на сателитите - гражданско или военно...
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И вие си мислите, че Елон Мъск притежава нещо реално, той е просто глашатая , както Столтенбург.. всичко е военни разрботки за облъчване на населението .
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Мъсткията работят ли му спътниците без ток. Щото електроцентралите на Урките вече са извън строя. Как ще му приемат сигнала като нямат електричество.
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63 Оха:А дано, ама надали!
63
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е резултатът на безлимитното преизбиране на жужето. Изчерпа се откъм идеи и се хвана да колонизира суверенни държави. Ама Украйна не е някой анклав.
62
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е в изолация
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да изглеждам глупав, ама и аз бих предпочел да завоювам Украйна пред Марс. Наблизичко е, има доста АЕЦ, валят фиатни пари.
60
14
 
21
 
! Отговори
оха преди 2 години
май ще падат сателити в скоро време!
59
5
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Бизнесмена Мъск притевава повече сателити и космически апарати от руската космическа агенция Роскосмос).
58
12
 
8
 
! Отговори
По повод ракетите преди 2 години
Имаше клип по френската телевизия. Но монтиран от два различни клипа. В началото показват експлозия в реално време. Не се вижда отгоре да пада ракета. После дават от друг ъгъл но друг блок където вече ракетата пуска следа и пада отгоре. Да питам само разбираките, как може да се заснеме в реално време пряко попадение. После как веднъж ракетата не оставя видима следа, а втория път следата си стои като самолетните.
57
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато хората ги гърмят, евреите ще пържат отгоре с микровълновия Starlink, за да може някой да си гледа фейсбука. То и на гаргите е ясно, че това са военни сателити
56
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Илон Мъск, враг номер едно на Тутраканската селищна система
55
15
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Преди 2 дни по някаква телевизия гледах един наш атлантик как се възмущаваше от запада какъв безгръбначен бил по отноиение към Русия и как трябва ло да бъде максимално твърд с нея! Само че няма как да си прегърнал анталтическите ценност които те превръщат в безгръбначен кастрат и да бъдеш твърд! Техните ценности водят единствено до това - безгръбначни кастрирани медузи незнаещи мъже ли са, жени или ***, пищящи във фалцет!
54
12
 
27
 
! Отговори
до 53 от славянин преди 2 години
Технологичността ви няма да помогне нито на вас, нито на украйна! Избягахте като плъхове от диваците в Афганистан след 20-години обучение на афганистанската армия и въоръжаването и с хипер-хай-технологичното ви оръжие! Накрая 300-хиляядната им редовна армия обучена и въоръжена от вас, без бой се предаде заедно с въоръжението на талибаните! Толкова е ''ползата'' от технологичността ви!
53
9
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
7 признати сина от 2 жени, нито една от които не му е настояща. 5 от тях са от инвитро процедури. Аз имам 3 естествено заченати от една жена, а ти?
52
22
 
17
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Никой кастриран атлантик не може да спаси украйна, тя е от тези държави, които ще изчезнат от лицето на Земята!