Стотици хиляди на протест срещу Русия в Европа

Демонстрации имаше в Берлин, Прага, Мадрид, Париж
28 фев 2022 08:17, Елка Василева
90
Стотици хиляди на протест срещу Русия в Европа
Снимка: БГНЕС

Стотици хиляди хора протестираха срещу Русия в редица европейски градове, предаде Ройтерс.

Над 100 хиляди души се събраха вчера в центъра на Берлин, като издигнаха плакати с лозунги "Спрете войната", "Последната война на Путин", "До Украйна сме". Демонстрантите развяваха флаговете на Украйна и ЕС. В някои части на германската столица временно бе спряно движението на влакове и метрото.

Още по темата
Около 80 хиляди протестиращи срещу руската инвазия в Украйна се събраха и в Прага.

Хиляди протестиращи се стекоха към центъра на Мадрид. Демонстрантите развяваха украински флагове и издигнаха плакати с лозунги "Мир", "Спрете Путин" и др.

Около 400 демонстранти се събраха и пред украинското посолство в центъра на Копенхаген.

Стотици протестиращи се събраха вчера в Париж и Ница. Сред демонстрантите в Париж имаше и руски граждани, посочва Асошиейтед прес.

Протести вчера имаше и в Минск, където се състоя референдум за внасянето на промени и допълнения в конституцията на страната.

Подобни демонстрации вчера бяха организирани в Рим, Лисабон и Лондон, информира Ройтерс.

В Русия също имаше много демонстрации на хора, противопоставящи се на военните действия. Полицията задържа над 1700 демонстранти в 46 руски градове.

Броят на украинските бежанци достигна 368 000 и продължава да расте, съобщи вчера Службата на върховния комисар на ООН за бежанците.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
6
 
! Отговори
фф преди 2 години
Защо не протестират срещу ударите, които САЩ нанесе преди няколко дни в Сомалия или срещу Израел, които продължават да бомбардират Сирия или срещу Саудитска Арабия, която преди няколко дни нападна Йемен? Ами промити мозъци сте и това е! Ако сте срещу войната, трябва да сте срещу всички войни, не избирателно само срещу една. Това говори колко тези е кръгозорът - точно колкото на коне с капаци. Каквото ви покажат, това и блеете. Нулево критично мислене!
69
2
 
6
 
! Отговори
УЖАС преди 2 години
Ама защо се отразявате протестите против САЩ и НАТО , които са за Русия. Противни лицемери. Платени медии
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама, като протестираха против ковид ограниченията, никой нищо не отрази, а сега давай да показваме. Тия там в Украйна, дето САЩ иска да им копае природния газ да внимават какви ги вършат, че не ми се умира азаради тяхните тъпотии и ненаяждане за пари.
67
0
 
11
 
! Отговори
СС преди 2 години
А бе къде е Ковид , само за Украйна пишете !!
66
6
 
9
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Прочетете за степан бандера. Ще ви настръхнат косите, той е идол на днешните бандеровци, просто не мога да съм на страната на такива садисти! лицемерите западняци обаче ги подкрепят! Дяволска история!
65
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 54 ДАНО НЕ Е КАТО ДЕМОКРААЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ. ОТ БОГАТА ДЪРЖАВА И СИЛНА АРМИЯ СЕГА СМЕ НАЙ МИЗЕРНАТА И ИЗОСТАНАЛА СТРАНА КЛАНЯЙКИ СЕ НА ДЕМОКРАТИТЕ ОТ ЕВРОПА.
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но съм съгласен с демонстриращите. Путин скапа Русия за един ден
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като демонстрираха срещу мерките ги биеха, а сега са тълпи и никой не мери 1.5м.
62
2
 
8
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
а когато милиони протестират срещу ковид фашизма, те са няколко хиляди... ще видим като обявят военно положение в европа и премахнат конституциите дали ще протестират или ще викат всичко ще се оправи след две три допълни инжекции... целият този цирк с войната е точно заради това... но това са конспирации..
61
5
 
15
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Тия на снимките трябва да са щастливи, че имат правото да протестират срещу Русия. Защото ако протестираха срещу дивите племена, гейовете или ковид мерките щяха да бъдат санкционирани с "цялата строгост на закона" :) Видяхме ви колко сте "свободни", смотльовци. Ще си мълчите, дори да ви изнасилват отзад. Хайде, сега тичайте да протестирате за онова, което пропагандата и медиите са ви наредили ;)
60
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПо-добре гей-парад където и да било, отколкото такове по улиците! Но ти трябват поне няколко мозъчни клетки за да го разбереш тъпo *** балканско.
59
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така,потомци на нацисти протестират за мир. Това е като виц,сериозно. Тази държава,с това позорно минало,което има,по-добре да седи и да мълчи,да не се развее пак нечие знаме над Рейхстага
58
2
 
21
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Сега са стотицихиляди а като бяха за ковид бяха няколко хиляди уж.Медиите сте си на заплата към Сащ и тва си е
57
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже талибаните подкрепиха Украйна!!!
56
4
 
24
 
! Отговори
лицемери преди 2 години
Толкова хора, толкова деца загиват всеки ден в Палестина, Йемен, Сирия, Судан, Сомалия,Етиопия заради глад и войни, защо не станахте заради тези деца, като не са европейци нямат право да живеят ли?!! Значи за едните ревем другите дай да ***! Толкова сте ми противни със скапаното си лицемерие!!! Защо не направихте протсет срещу Израел и Сащ които избиха хиляди невинни хора!!! Защо срещу тях няма санкции!!!
55
8
 
8
 
! Отговори
Bg преди 2 години
"вчера някаква откачака разправяше как можело да пратят самолети в помощ на Украйна!?" Бре има доста психично болни в България, те са опасни за народа и страната. Хващаме ги всичките психо-русофоби и отк-ач-ени и ги преобличаме във военни униформи на "Азов", пращаме ги в Мариупол, където лекарите на Кадиров идват да ги излекуват
54
2
 
15
 
! Отговори
Я първо проверете преди 2 години
това да не е протест срещу ковид истерията! Или протест на ЛГБТИФКШ? А протестиращите знаят ли какво е Украйна и как изглежда?
53
9
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 2 години
Вярваш ли си на глупостите, които говориш? Сигурно доброволците използват Байконур и карат Миг-29. Толкова сте ми забавни руските голтаци...
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вчера някаква откачака разправяше как можело да пратят самолети в помощ на Украйна!?
51
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда му се краят. Путин е пътник, никой не го понася. Най-накрая Русия отива към западна демокрация и честни избори.