Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС

Рогозин призова те да бъдат отменени
157
Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС
Снимка: БГНЕС

Санкциите, наложени на Русия от Запада, може да доведат до падането на Международната космическа станция (МКС), заяви Дмитрий Рогозин, директор на руската космическа агенция Роскомос и призова те да бъдат отменени, предаде Франс прес.

Според Рогозин работата на руските космически кораби, които извършват доставки на МКС, ще бъде нарушена заради санкциите. Това ще засегне руския сегмент на станцията, който отговаря за коригиране на орбитата на структурата, което се извършват средно 11 пъти годишно, включително за избягване на космически отпадъци.

Вследствие на това може да се стигне до “приземяване или приводняване на МКС, която тежи 500 тона”, предупреди Рогозин, който редовно изказва в социалните мрежи подкрепата си за руската армия в Украйна, отбелязва АФП.

Директорът на Роскосмос публикува карта на света, показваща къде може да падне станцията, и посочи, че Русия почти не е изложена на опасност. Но населението на други страни би трябвало да се замисли за цената на санкциите, наложени на Роскосмос”, предупреди той, определяйки като “безумни” тези, които са взели решение за налагането им.

На 1 март НАСА заяви, че търси решения за запазване на станцията в орбита, без помощта на Русия, припомня АФП.

Космосът е една от последните сфери на руско-американско сътрудничество. В началото на март Роскосмос заяви, че има намерение да приоритизира изграждането на военни сателити, поради засилващата се изолация на Русия вследствие на конфликта в Украйна.

Рогозин вече заяви, че Москва няма да доставя на САЩ двигатели за американските ракети Атлас и Антарес. “Нека излитат в Космоса на метлите си”, коментира той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
11
 
! Отговори
кислорода е с долари преди 2 години
Да им откачат на руските космонавти кислорода, да видим тогава колко ще са смели по Первий Канал.
33
7
 
20
 
! Отговори
росиия в кофата! преди 2 години
Тя цяла Россия се срива, те за една космическа станция са се притеснили
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв космос бе,дрън дрън,Бог ще ви затрие всички скоро.***.
31
6
 
13
 
! Отговори
Бож. преди 2 години
Ако искаш МКС да не пада Рогозкине,призови Пууууууутин да спре агресията в Украйна!
30
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах, горканчовци не могат и една станция да държат в орбита без Мама Раша. Да помолят Мъски да им бутне станцията, ама като му знам успехите - май ще я прати до Марс. Тамън първите кацнали на Марс ще са реалност!
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро руснаците ще напече гладния е тогава да отидат при Путин,че той ги набута в това положение.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eu deputati, belgiisko pravitelstvo i kral, uk pravitelstvo, deputati i kralicata, kolko ukrainski jeni i deca ste podslonite humanno v vashite domove i darjavi?
27
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рогозин, ние ще я свалим не бой се. Дори и да падне над Европа ще го преживеем. Ще бъде идеален повод да отговорим на агресия. Въпросът е къде ще се завреш когато Русия бъде разпарчетосана. Това е задължително. Вие показахме, че с цивилизацията нямате нищо общо. П.С. нещо си се зачервил напоследък...високо кръвно? Нерви?
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния соцлапач със самочувствие на НЕЩО. Един лаф от соца "Песня о советского карлика, самий болшой карлик в мире"
25
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То благодарение на Русия станцията щеше да се повреди преди няколко месеца, защото двигателите на един руски модул започнаха да я въртят. Рогозин да не се прави на ударен - поддръжката на МКС не е само руска и станцията си е много добре. Че даже казал, че нямало да падне над Русия, а непременно над другите - на такива глупости и децата вече не се връзват...хахах. МКС се движи по инклинирана орбита и с голямата си територия Русия е доста добра цел за падане.
24
6
 
18
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Какво да прави горкият?!Ако не се изказва в подкрепата на руската инвазия в Украйна нали вече няма да е директор на Роскосмос.
23
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е тръгнало в Рашън от тия санкции като едното нищо може и товариш Ленин да се вмирише у мавзолея.
22
9
 
12
 
! Отговори
АСАН - НАСА преди 2 години
Елон Мъск ще направи на хамериканците станция за чудо и приказ, с бели коридори и автомати за памперси монтирани на стените. Ще бъде обурудвана с ПВО срещу руските антисателитни ракети.
21
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Хората които ме мразят, но искат и да ме убият, всъщност трябва да гледат своят живот, а не моят !Вероятно са болни мозъци, определено трябва да се лекуват или излекуват !
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо да се върнем в средновековието заради Украйна.
19
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то само тази космическа станция остава да падне,иначе всичко друго в Русия се е разпаднало
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда от МКС . Трябва да има конкуренция. Ангара още е с бензинов двигател. При водороден или метанов има много по големи възможности стига да е направен като хората. Три пъти по малка и тежка ракета със същия тонаж в орбита при многоразово използване на първа и трета степен а само втора от алуминиева бурия в космоса. Защо не е направено ? Трябва да се направи умален 330 милиметров обект за други цели. Лесно и евтино за направа .
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нострадамус е предсказал.,че големият диктатор ще бъде ударен по главата от мълния/астероид, голям тежък обект от небето..Рогозин обяснява не,от МКС
16
6
 
7
 
! Отговори
Еврогей преди 2 години
Санкции на всички невинни руси, защото сме ге.й.ове!
15
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските "космически технологии" са от времето на СССР...