Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС

Рогозин призова те да бъдат отменени
157
Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС
Снимка: БГНЕС

Санкциите, наложени на Русия от Запада, може да доведат до падането на Международната космическа станция (МКС), заяви Дмитрий Рогозин, директор на руската космическа агенция Роскомос и призова те да бъдат отменени, предаде Франс прес.

Според Рогозин работата на руските космически кораби, които извършват доставки на МКС, ще бъде нарушена заради санкциите. Това ще засегне руския сегмент на станцията, който отговаря за коригиране на орбитата на структурата, което се извършват средно 11 пъти годишно, включително за избягване на космически отпадъци.

Вследствие на това може да се стигне до “приземяване или приводняване на МКС, която тежи 500 тона”, предупреди Рогозин, който редовно изказва в социалните мрежи подкрепата си за руската армия в Украйна, отбелязва АФП.

Директорът на Роскосмос публикува карта на света, показваща къде може да падне станцията, и посочи, че Русия почти не е изложена на опасност. Но населението на други страни би трябвало да се замисли за цената на санкциите, наложени на Роскосмос”, предупреди той, определяйки като “безумни” тези, които са взели решение за налагането им.

На 1 март НАСА заяви, че търси решения за запазване на станцията в орбита, без помощта на Русия, припомня АФП.

Космосът е една от последните сфери на руско-американско сътрудничество. В началото на март Роскосмос заяви, че има намерение да приоритизира изграждането на военни сателити, поради засилващата се изолация на Русия вследствие на конфликта в Украйна.

Рогозин вече заяви, че Москва няма да доставя на САЩ двигатели за американските ракети Атлас и Антарес. “Нека излитат в Космоса на метлите си”, коментира той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вбесен! "Чудна работа, безаналогова индустрия, не ги плашат санкции, пък без западни технологии за 10 дни и вече не могат да вдигнат самолета..." Да, космическата "суперсила" Русия има необитаем отсек на МКС, и ако не са западните технологии, ще го ..... и така. Тепърва ще гледаме циркове от палячетата от Москва.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вбесен! - Не те знам колко си бесен пък и честно казано пет пари не давам , но си много ГЛУ--В - да си го знаеш за всеки случай !!!!!!!!!!!!
52
6
 
20
 
! Отговори
Вбесен! преди 2 години
Чудна работа, безаналогова индустрия, не ги плашат санкции, пък без западни технологии за 10 дни и вече не могат да вдигнат самолета...
51
15
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Русия е срам за цивилизацията.
50
10
 
12
 
! Отговори
Вбесен! преди 2 години
Да им откачат модулите и кой откъде! Свободния свят ползваше руски ракети носители и двигатели просто заради ниската цена! Сега ще си ползваме наши разеаботки! Чемодан, вокзал, Мацква!
49
10
 
10
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Защото ако я разделят Американците няма къде да ходят до кене-ф-а. Все още не могат да измислят тоалетна за космоса и ползват Руската. И не, това не е шега.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука 90% от коментарите, от един същи човек ли са писани?
47
5
 
15
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 2 години
Вова да праща военно космическите сили да я придържат да не падне!
46
8
 
14
 
! Отговори
Даси вземат модулите преди 2 години
Що не я разделят на две? Нали е модулна? Всеки ще си стопанисва неговия модул. Отдавна мисля че руснаците само издънки правят и НАСА им търпеше всичките издънки само защото до имаха единствения кораб за превоз на екипаж. Сега и щатите имат кораб. Пък роскосмос издънка след издънка - то не бяха дупки, не бяха течове в модулите им че накрая и някакъв модул декорираха пълен със софтуерни бъгове дето накара станцията да се върти като пумпал и без малко да падне.
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах летете атомни ракети. В устрема ви милиони хора, вперили са погледа във вас. Неам нервиии.
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкарайте тоя ФАШИСТ от монитора!
43
10
 
13
 
! Отговори
ПНХ БЛЯД! преди 2 години
Точно ми е през дедовия за МКС-а на руSSките фашисти!
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45Само където Мъск с неговите ракети може да обслужва МКС.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая самотна майка не си ли намери тъпкач...
40
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като Русия е под санкции, чий го дирят руснаци в МКС? Да ги изхвърлят в Космоса и да се прибират със свободно падане към Земята. А станцията,,Союз" да я от качат когато са над Русия и да гледат да падне в Кремъл вурху Джуджи, белким има не каква поза от нея.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не трябва да се допуска. Станцията не трябва да пада. Червеното копче е решението. Неам нервиии.
38
5
 
9
 
! Отговори
dfdf преди 2 години
Либерасти я си заминавайте при чичо сам да дишате лепило
37
3
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Съюза на екстрасенсите обяви че мобилизира цялата си членска маса колективно мисловно да насочат падащата МКС към Кремъл.
36
14
 
7
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Единствената капсула с която могат да се евакуират обитателите на тази станция е руска, така, че вечна им памет на американските астронафти и да почиват в мир!!!
35
14
 
5
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Руснаците много лесно могат да приземят тези 500 тона барабар с астронафтите в някой американски град а самите те да се евакуират от станцията с руската капсула намираща се там.