Войната в Украйна - началото на събития, които ще бъдат наречени Трета световна?

Евродепутатът Иво Христов: Трябва да избегнем въвличането на България в тази война
12 мар 2022 14:17, Елка Василева
154
Войната в Украйна - началото на събития, които ще бъдат наречени Трета световна?
Снимка: архив, БГНЕС

За нас, българите, чувството за суверенитет и здрав разум са силата, която може да ни спре да влезем през вратата към Трета световна война. Опасявам се обаче, че вратата към такава война не е просто открехната, а това е първият епизод от събития, които някой ден историците ще нарекат Трета световна война, това заяви пред БНТ евродепутатът от БСП Иво Христов.

Още по темата

Той коментира, че събитията ескалират, икономическата война вече е глобална.

Всички военни по света в невралгичните зони са в повишена готовност. По думите му има висок риск тези събития да ескалират до пълномащабна война.

Христов изрази опасения, че сегашното правителство е възможно да няма достатъчен усет за суверенитет.

"Виждаме трагедията на украинските бежанци, които пристигат у нас. Ние не желаем тази съдба. Трябва да окажем максимално хуманитарно съдействие на тези бедстващи хора и да имаме здрав разум да избегнем въвличането на България в тази война", отбеляза той.

Иво Христов посочи, че войната в Украйна е подготвяна целенасочено и Русия не е единственият виновник.

Международният правов ред рухва окончателно с тази война.

"Тази война е първият трагичен епизод, но той може да прерасне в множество такива. Знаете, че Съединените щати се опасяват от това, че Китай може да пожелае да присъедини Тайван към своята територия. Байдън направи едно озадачаващо изказване, че Третата световна война няма да започне от Украйна. В този смисъл ни, българите, трябва да сме много бдителни към собствената си съдба. Ние нямаме териториални претенции към никого от съседите си, но сме една институционално и икономически слаба държава, която се намира на кръстопътя на ветровете и трябва да се обединим около идеята за суверенитет и да пазим територията и хората си", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
17
 
14
 
! Отговори
Победа будеть нами! преди 2 години
Мачкай Вова фашисти нацисти и джендери вземи си твоето!!
56
3
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Че започна Третата световна война няма спор. Бяйдън го обяви официално - "ние няма да воюваме с оръжие, но започваме икономическа война срещу Русия". Как ще продължи от тук нататък ще видим, ако оживеем.
55
6
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИСТОРИЯТА ВЕЧЕ ГИ НАРЕЧЕ 3-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА СЛЕД КАТО ДЪРЖАВИТЕ ОТКРИТО ДАДОХА ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА ! НО НЕ ЗНАМ КАК ТОЧНО ЩЕ СВЪРШАТ НЕЩАТА ЩОТО ВАРИАНТИ ИМА
54
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕвроатлантикЦелият бивш Съюз всички сме руснаци! 300 националности, а всички сме руснаци, да знаеш. За това вие ни мразите. И за това че сме народ-Победител на фашизма. А фашизм няма националност, това е нацизм. И ти си нацист, щом призоваваш да се убиват руснаци.
53
10
 
9
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Единствено в българия пияните мужици се посрещат с хляб и сол от накичени и нагиздени моми с влажни погледи и подмокрени гащщи под леко повдигнатите поли. По останалата част на света се посрещат с куршуми и снаряди от мъже и жени в бойно снаряжение. Това ще да е прословутата българска гостоприемност.
52
6
 
12
 
! Отговори
Трета световна преди 2 години
САЩ имат избор - или да остъпят с позор, или да изчезнат от лицето на земята. Това означава за тях война с Русия. Русия при всички случаи ще остане, макар и с поражения. Русия е твърде огромна, твърде много цели трябва да се унищожат в сравнение с възможностите на САЩ спрямо потенциала на стратегическата противоракетна отбрана на Русия. А за САЩ са достатъчни няколко ракети за да бъдат изтрити от лицето на земята, не става дума за Посейдон или за новите ракети, достатъчни са старите Сармат, Булава, Топол.
51
5
 
15
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Доста разумно изказване на господин Христов. За съжаление другите политици не разсъждават трезво като него и бързат да ни набутат в поредната война.
50
20
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Руснаците са слабаци, лесно ще ги убиваме, сега може да се призовава да се убиват руснаци.
49
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
По време на война има глад, мизерия и смърт. Никой разумен човек не го желае.
48
10
 
21
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
Рано или късно ще разберем че Русия с влизането си в Украйна е спасила пак света от фашизма и биологична война.
47
5
 
9
 
! Отговори
Импортозамещение преди 2 години
Операцията в Украйна ще продължи докато постигне целите си. А след това Русия започва операция за трансформация на икономиката си към ипмортозамещение. На ЕС е отделена важната роля на финансов придатък където европейските граждани и индустрия плащайки сметките за отопление и енергия ще финансират процеса. Това ще бъде дълъг процес, но ЕС ще се справи.
46
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ще бъдат наречени, ново освобождение от нацизма.
45
3
 
2
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Още един *** за него дали са руснаци или американци натам се надупва важното е далавера да има.
44
9
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
русия даде над 20 милиона жертви през 2 св воина дали гори от желание да дадеоще толкова това не го разбра запада непрекъснато притиска русия до стенатаникакви поуки от историята а тя се повтаря от 2014 сащ не мирясаха непрекъснатоподстрекават бившите републики вируси ваксини биолаборатории набират ванглия наемници да се бият в украина и много оръжие е няма да има мир при товаположение
43
14
 
14
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
За каква световна война дрънкате?!Русия ли е целия свят?И кой е с Русия,че да става световна война?Имаме една от,качалка,която размахва ядрени оръжия и си мисли,че ще уплаши някой,ако наистина целият свят,особено Европа и Сащ решът да му шетът както трябва!Нали е големия бабаит с най великата армия,а украинците ги направиха за смях!И то щото запада все още му играе по свирката!Ако снабдят Украйна със самолети и ПВО,е,бан му е г.ъз на тоя кремълски карлик!!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО ИМА ОЦЕЛЯЛ, КОЙТО ДА ГИ НАРИЧА ТРЕТА СВЕТОВНА!!! АМИ НА КОГО ЩЕ ГОВОРИ?!...
41
2
 
8
 
! Отговори
112-о място преди 2 години
Днес.бг! Спрете с цензурата!Вземете пример от ФБ, от Ютюб. Влезте си в ролята на Медия,в момента сте Комедия!
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя войната вече е почнала, нали от две години ни разправят, че сме във война с невидим враг и борбата е наистина ожесточена. Засега успяваме да надделеем над този враг и вече знаем името му а именно името му е "свободата".
39
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън пак не е могъл да се доизкаже до край за да не сбърка в названията на държавите за които почва точно да споменава в сравнение да се сеща,но мислите му се движат по-бързо от изговарянето,а някой мислят,че забравя зарад годините,но сигурно не е за туй,а бързо мислене с избързване на мисълта при въпросите за разрешаване според него по важност.
38
6
 
3
 
! Отговори
Сармат преди 2 години
Руснаците днес са като евреите преди ВСВ. С тази разлика, че евреите са нямали Сармат, Булава, Кинжал, Авангард, Циркон, Посейдон и са нямали държава която заема половината свят и където са богатствата и ресурсите на планетата.