Войната в Украйна - началото на събития, които ще бъдат наречени Трета световна?

Евродепутатът Иво Христов: Трябва да избегнем въвличането на България в тази война
12 мар 2022 14:17, Елка Василева
154
Войната в Украйна - началото на събития, които ще бъдат наречени Трета световна?
Снимка: архив, БГНЕС

За нас, българите, чувството за суверенитет и здрав разум са силата, която може да ни спре да влезем през вратата към Трета световна война. Опасявам се обаче, че вратата към такава война не е просто открехната, а това е първият епизод от събития, които някой ден историците ще нарекат Трета световна война, това заяви пред БНТ евродепутатът от БСП Иво Христов.

Още по темата

Той коментира, че събитията ескалират, икономическата война вече е глобална.

Всички военни по света в невралгичните зони са в повишена готовност. По думите му има висок риск тези събития да ескалират до пълномащабна война.

Христов изрази опасения, че сегашното правителство е възможно да няма достатъчен усет за суверенитет.

"Виждаме трагедията на украинските бежанци, които пристигат у нас. Ние не желаем тази съдба. Трябва да окажем максимално хуманитарно съдействие на тези бедстващи хора и да имаме здрав разум да избегнем въвличането на България в тази война", отбеляза той.

Иво Христов посочи, че войната в Украйна е подготвяна целенасочено и Русия не е единственият виновник.

Международният правов ред рухва окончателно с тази война.

"Тази война е първият трагичен епизод, но той може да прерасне в множество такива. Знаете, че Съединените щати се опасяват от това, че Китай може да пожелае да присъедини Тайван към своята територия. Байдън направи едно озадачаващо изказване, че Третата световна война няма да започне от Украйна. В този смисъл ни, българите, трябва да сме много бдителни към собствената си съдба. Ние нямаме териториални претенции към никого от съседите си, но сме една институционално и икономически слаба държава, която се намира на кръстопътя на ветровете и трябва да се обединим около идеята за суверенитет и да пазим територията и хората си", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
9
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ-КОВИД ВАКСИНАТА ИСКА ДА НАМАЛИ ЧОВЕЧЕСТВОТО ДО 1 МИЛИАРД, НО ЗА НЕГОВО ДОБРО И ЗА ДОБРОТО НА ЗЕМЯТА И КЛИМАТА И!! ДОКАТО БЕЗБОЖНИЯ КОМУНИСТ ИЗОБЩО НЕ МУ ДРЕМЕ ДАЛИ ЩЕ СКАПЕ ЗЕМЯТА И ДАЛИ ЩЕ ОСТАНАТ ХОРА ВАЖНОТО Е ТОЙ ДА СЕ СКРИЕ В НЯКОЙ БУНКЕР ПОД КРЕМЪЛ И ДА СИ ПИЕ ВОДКАТА ДОКАТО ГЛЕДА КАК ЗЕМЯТА ГОРИ! ИЗВОДА Е , ЧЕ ТЪМНИЯ ГНЬОМ Е МНОГО ОПАСЕН, НЕНОРМАЛЕН И НЕПРЕДСКАЗУЕМ!
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
иде края на света. покайте се грешници.
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При назе почна, ей го и майданя, простия мат'риал са бъхти за шарланя...
74
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тази икономическа ситуация сега в Европа, когато Русия започне втората част на операцията и унищожи с конвенционални ракети военните бази на НАТО в източна Европа, НАТО ще започне ли ядрена война с Русия заради източноевропейците? Какво ще решат Франция, Германия, Белгия, Холандия и другите натовци?
73
4
 
4
 
! Отговори
Путин Удари с Атом преди 2 години
да спрат да говорят Глупости и да видят, що е 3-та СВ!
72
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След операцията по принуждаване към мир и спазване на човешките права на фашистка Украйна следва втората част - операция по принуждаване на НАТО и САЩ към изменение на своята дислокация в съответствие с предложенията на Русия за безопасност от декември 2021. Операцията в Украйна показа, че НАТО реагира като баба. В Източна европа ще приключи за няколко часа, няма да има никакви военни, само ракети които ще унищожат натовските бази.
71
9
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
3-ТА СВЕТОВНА ЗНАЧИ ВОЙНА МЕЖДУ ПОВЕЧЕ ОТ 2 ДЪРЖАВИ! А В МОМЕНТА ГАРАНТИРАНО СИРИЯ И МОРДОР СЕ БИЯТ СРЕЩУ УКРАЙНА! ТЪЙ, ЧЕ ТОВА Е ДОКАЗАНО 3-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ! ЗА СЕГА ВОЙНАТА ПРОДЪЛЖАВА! МОРДОР НЯМА ДА ПОБЕДИ В УКРАЙНА ТОВА Е ЯСНО, НО ВИНАГИ МОЖЕ ДА СВЪРШИ НЯКОЯ ГАДОСТ С КОЯТО ДА ЗАМАЖЕ ПРОВАЛА И ЗАТОВА КАТЕГОРИЧЕН ПОБЕДИТЕЛ ЗА СЕГА НЯМА!
70
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пускайте атомните бомби ... земята ще е по-добро място без хората ..
69
8
 
2
 
! Отговори
пътин преди 2 години
Мразех Фердинат че ни въвлече в първата световна но сега виждам че не му е било лесно.Ако путин каже че северна Македония е Българска ще се присъединим ли към агресора или не.
68
11
 
17
 
! Отговори
Христо Ивов преди 2 години
К'ва световна война бе, Ивчооо. В БСП само войни и врагове им се привиждат. Имаме една държава терорист, срещу която е целия свят. Не е като целият свят да се цепи на групички, които воюват помежду си. В момента целият свят е обединен (без 4 клоунски "държави") и е срещу един единствен фашистки режим - този на Путин. Това не е световна война, а световно осъзнаване колко ниско е паднала Русия и морално, и социално, и военно, и интелектуално, и всякак.
67
8
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗА СЕГА ИМАМЕ 3-ТА СВЕТОВНА НО НЕ СЪС НАПЪЛНО СВАЛЕНИ КАРТИ!!! ЕС С ЛЕКОТА МОЖЕ ДА ДАРИ 10 ХИЛЯДИ БАЗУКИ НА УКРАЙНА НО НЕ ГО ПРАВИ ! ФАЩ СЪЩО СЕ ОСЛУШВА И ТЕ ИМАТ МНОГО ОРЪЖИЕ :D НАРОЧНО СЕ ПРАВИ ВОЙНАТА ДА СЕ ПРОТОЧВА И ЗА ТОВА ДАВАТ ПО МАЛКО ОРЪЖИЕ КОЛКОТО ДА СЕ КРЕПИ СИТУАЦИЯТА! И ЕС И ФАЩ СА МНОГО ПОДЛИ :D
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ako niakoi iska 3 svetovna voina, dosega da e napravil sveta na prah, edin nov strah e polezen za sveta i e samo s edno dokosvane.
65
1
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Наличният ядрен арсенал от по 6000 ядрени ракети във всяка от двете свръхсили е достатъчен да унищожи живота на Земята не един, а няколко пъти.
64
2
 
5
 
! Отговори
До до Иво Христов преди 2 години
Войната няма да е ядрена защото няма да се води между държави и съюзи, а ще е между обикновените хора и управляващите го елити и марионетните им правителства.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе не давайте трибуна на *** и пульо да изказва мнение. 100 човека ще дадат 105 интерпретации на случващото се.
62
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е СПОСОБНА НА ВСЯКАКВИ ДОЛНИ МЕРЗОСТИ! ТЪЙ, ЧЕ ВОЙНАТА ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ , ЧЕ Е СВЪРШИЛА!
61
3
 
6
 
! Отговори
до Иво Христов преди 2 години
Господине, много елементарно си представяте предстоящата ядрена война, за дапризовавате населението за суверенитет и неутралитет, защото ако си представяте,че изхода от тази война ще бъде решен от участието или неучастието на България в нея, просто грешите. В предстоящата космическа война нито България, нито дори НАТО няма да вземе участие, защото тази война ще бъде космическа и единствено Американските космически сили ще воюват с враговете на Свободния свят. читател
60
1
 
13
 
! Отговори
Опазил ни Господ преди 2 години
Ако стане 3-та световна, след 2-3 седмици едва ли ще останат живи хора, които да коментират това.
59
11
 
13
 
! Отговори
икономическа война преди 2 години
А Русия още не е излязла на бойното поле, и цените в ЕС започнаха да летят. За сега Русия спазва стриктно всички търговски довори и доставки с ЕС, дори и след новите санкции. А какво ще стане когато Русия излезе на ринга!
58
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте чули комуномутричката *** Христов да каже нещо срещу агресора? Срещу убиеца на мирни жители и бомбардировката на граждански обекти? Комуниста винаги е ЛAЙH0. E затова го назначиха. Да баламосва своите и плюе по комуновраговете. Заплата?-от новите цени