Войната в Украйна - началото на събития, които ще бъдат наречени Трета световна?

Евродепутатът Иво Христов: Трябва да избегнем въвличането на България в тази война
12 мар 2022 14:17, Елка Василева
154
Войната в Украйна - началото на събития, които ще бъдат наречени Трета световна?
Снимка: архив, БГНЕС

За нас, българите, чувството за суверенитет и здрав разум са силата, която може да ни спре да влезем през вратата към Трета световна война. Опасявам се обаче, че вратата към такава война не е просто открехната, а това е първият епизод от събития, които някой ден историците ще нарекат Трета световна война, това заяви пред БНТ евродепутатът от БСП Иво Христов.

Още по темата

Той коментира, че събитията ескалират, икономическата война вече е глобална.

Всички военни по света в невралгичните зони са в повишена готовност. По думите му има висок риск тези събития да ескалират до пълномащабна война.

Христов изрази опасения, че сегашното правителство е възможно да няма достатъчен усет за суверенитет.

"Виждаме трагедията на украинските бежанци, които пристигат у нас. Ние не желаем тази съдба. Трябва да окажем максимално хуманитарно съдействие на тези бедстващи хора и да имаме здрав разум да избегнем въвличането на България в тази война", отбеляза той.

Иво Христов посочи, че войната в Украйна е подготвяна целенасочено и Русия не е единственият виновник.

Международният правов ред рухва окончателно с тази война.

"Тази война е първият трагичен епизод, но той може да прерасне в множество такива. Знаете, че Съединените щати се опасяват от това, че Китай може да пожелае да присъедини Тайван към своята територия. Байдън направи едно озадачаващо изказване, че Третата световна война няма да започне от Украйна. В този смисъл ни, българите, трябва да сме много бдителни към собствената си съдба. Ние нямаме териториални претенции към никого от съседите си, но сме една институционално и икономически слаба държава, която се намира на кръстопътя на ветровете и трябва да се обединим около идеята за суверенитет и да пазим територията и хората си", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
4
 
! Отговори
Ще преди 2 години
Трябва денаФекализация-БСП,копейкини и други подобни халки да ходят в рашанстан и да се кланят на боК. Обезателна. Предатели на България
16
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние и без война сме обречени такова нещо не е било живял съм и при бай Тошо и при Жан Виденов но хората да умират на опашка за олио да се бият такова падение на българския народ е нямало
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не ни интересува Трета световна война.Важни са олиото и цените на хляба.Глада е по силен от радиацията.Така че не ни интересува нито Трета нито Пета световна война.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая гнусна бабушкера Е лка Василева вече предварително знае, че ще стане трета световна война, защото така е нагласено предварително. Много е забавно обаче, че толкова много зор давате да има трета световна война, но когато стане вие ще се криете, а няма да участвате в нея
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато двама си ги мерят, не си подавай ***. Туй е рекъл мъдрият български народ. Същият е рекъл и приказката за преклонената глава, бронирана срещу сабя. Но тук иде дилемата - как да преклониш глава, без да се огъзиш. Или пък как да запазиш задницата си в ненатрапчива поза, без да ти стърчи главата, дразнейки силните. Логично - да завреш тимберицата си в своето собствено отверстие.
12
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо Джо ще ви пренесе всички в жертва на великия финикийски бог Ваал Хамон човекоядеца. Америка за да просперира, трябва все някъде да си продава скъпо оръжията. Какво по-добро място за война от няколко мизерни източноевропейски колонии?
11
9
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Руснаците са агресивни. Много. Бият се на сватби, събирания и без причина. Сега, войната в Украйна. Дори си организират групови боеве. Пълно е в ютуб с т.нар. "драка"
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС и нато ни вкараха във война която засега е само икономическа . Ето до това води ,,членството,, и до задлъжняване за стари Ф16 ки .
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ивчо Христов...приятелчето на Керев, които пробутват само конспирации и пропаганда за 5G, ваксините, сега трета световна. А всички са на заплата я в Евроком (хотел Москва), я срещу него, я с някой друг от североизток... ДАНС да не си бърка в носа.
8
1
 
6
 
! Отговори
При гешев радост преди 2 години
До Абе, някой знае ли? - вероятно в прокуратурата
7
9
 
16
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Тоя както винаги плямпа без да мисли. Всички от бсп са с видими ментални проблеми, ръсят дивото и си вярват, медицинския термин за тов състояние се нарича шизофрения.
6
3
 
10
 
! Отговори
истина преди 2 години
Фюрерът се е природил.
5
6
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
и с ковита правеха същото - по хиляда новини как сме във война едва ли не, цели 2 години. А то се оказа, че ковита е просто хрема.
4
7
 
14
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Руснака е кротък. Третата световна ще почне от Тайван
3
2
 
27
 
! Отговори
Абе, някой знае ли? преди 2 години
Някой знае ли къде се подават жалби за насаждане на масова психоза?
2
4
 
18
 
! Отговори
В преди 2 години
Друга работа нямате ли? Определено имате нужда от цензура.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не вдигнеш оръжие и срещу тебе няма да бъде вдигнато такова.