Новата "Лейди Смърт" - снайперистката "Въглен", която ще се бие до край

Тя обещава да се бие с руснаците "до самия край"
6 апр 2022 22:16, Нели Христова
353
Новата "Лейди Смърт" - снайперистката "Въглен", която ще се бие до край
Снимка: Getty

Украинска снайперистка, известна само като Charcoal (Въглен), беше обявена за национален герой, след като се завърна на фронтовата линия, за да помогне за отблъскването на руската инвазия.

Мистериозната снайперстка, чието истинско име не е разкрито, беше представена на света от украинските въоръжени сили тази седмица.

Въглен, чието лице е частично прикрито, за да защити самоличността й, се присъединява към украинските морски пехотинци през 2017 г.

Смъртоносната снайперистка участва в множество обиколки в източната част на страната, водейки битки с подкрепяни от Кремъл сепаратисти в самопровъзгласилите се народни републики Донецк и Луганск.

През януари тя напусна украинските въоръжени сили, но след месец цивилен живот тя се завърна доброволно на фронтовата линия с 35-та пехотна бригада на контраадмирал Михаил Остроградски.

В Русия и Украйна има дълга традиция на бляскави снайперисти, които често са определяни като национални герои
заради усилията си на бойното поле.

Снайперистите са изиграли важна роля в битката при Сталинград от 1942 до 1943 г., решаващ момент в съветската история, когато Червената армия спря настъплението на шеста германска армия, обръщайки хода на Втората световна война.

Въглен е сравняван с Людмила Павличенко, една от най-успешните снайперистки във военната история. На Павличенко е приписана смъртта на 309 нацисти по време на Втората световна война, за което й е данено названието "Лейди Смърт".

Първоначално й е дадена само граната, за да се защитава поради недостиг на боеприпаси, но когато до нея загива другар, завещавайки й пушката си, тя демонстрира своята доблест, като убива двама нацисти.

Павличенко служи на Червената армия в отбраната на Одеса и Севастопол, преди да бъде ударена от шрапнел през 1942 г., което води до евакуацията й от Крим чрез подводница. Впоследствие тя прекарва войната в обиколка на Съединените щати и Англия като част от пропагандни упражнения и два пъти получава орден "Ленин" - най-високото гражданско звание в страната.

В съобщение, насочено към сплотяване на украинските войски, "Въглен" обеща да се бие с руснаците "до самия край".

"Трябва да убием всички!", казва тя. "Тези хора не са хора. Дори фашистите не бяха толкова подли като тези орки. Трябва да ги победим."

От руска страна елитна жена снайперист беше заловена от украинските сили, след като очевидно беше оставена да умре на бойното поле. Ирина Старикова, с кодово име Багира, за която се смята, че е от Сърбия, е издирвана от украинците от 2014 г. Тя беше тежко ранена, когато беше заловена и й беше оказана медицинска помощ.

Старикова, за която се твърди, че е разведена с две дъщери, е издирвана за убийството на 40 души, включително цивилни, според местни доклади. Тя се бие със сепаратистки сили в района на Донецк в Източна Украйна от 2014 г.

Съобщава се, че тя споделила, че нейните съратници са я напуснали, "знаейки, че съм ранена и надявайки се, че ще умра".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте и се радвайте, че живеем във времената на политик като Путин. След време ще разказваме на внуците си с усмивка за Човека, матирал колективния запад.Жалко, че лидери от такъв ранг се раждат рядко, но когато се появяват, те обикновено са синове на народът - водач на всички народи - руският.
173
3
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Уважаеми дами и господа България желае мир и сигурност и затова няма да има второ дете във повечето случай България ще види съдбата на тероризма
172
1
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Моля да получи 238 Награда от мойте почитатели
171
4
 
5
 
! Отговори
Гаварит Вызражданье преди 2 години
Вайната в Украйна е инсинуация на Бай Дън. Земята е плоска. Путин е господар на света, а Капейкин, фронтовака - первый его заместитель. Митрофанова е национален герой на Былгария, а былгарите, са нацианални предатели, защото влязоха в умиращия ЕС, а не в просперираща Русь и не щат да дадат вся власть Копейкину. Ще бием Киро, докато ни даде властта, защото ние сме с по три виШи, а той само се едно. Дъщерите на Путин случайно попаднаха в САЩ на път за руска Аляска. Борим се за мир с викове "Дол
170
1
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
До 235Има неща който не се споделят и на шефа От ляво и дясно
169
0
 
8
 
! Отговори
До 220 преди 2 години
Да бе нагледахме се все на български "патриоти" от Болен после през Шкембе Воевода и сега Копейкин: всички са патологии и с диагнози аре не мерси!
168
1
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
До 34За Даунинг споделяте Вероятно по здравите имат 6 така е
167
11
 
5
 
! Отговори
До евроатлантиците преди 2 години
Украйна ще се управлява от Русия вече ,а не от САЩ.Това е истината.Руснаците няма да проливат кръв само заради фашистите в Украйна.Природни изкопаеми,стомана,жито всичко е в ръцете на Русия вече.Путин слага ръка на всичко, а не сина на дедо Байдън.ха-хаха
166
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен от СПИН, укропските фашаги страдат и от СВИН(синдром на вродената ИНТЕЛЕКТУАЛНА недостатъчност). Същото важи и за тукашните им симпатизанти.
165
2
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Не ви трябва такава статия Само да свирне човек И отива при Яга Днес има много хора със първа група И ходят със адвокати на преглед
164
4
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
На 6 Април Чух Василев И ще ви кажа нещо Или му напишете два реда Или ще запънете от глад
163
2
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
До 223 Уважаеми дами и господа Всичко зависй от Темида Дорй и задна част на къщата
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 220 Виждал си ти пушка през крив макарон. Вие, ултрасите, се биете с бухалки и винаги в тълпа срещу един.
161
8
 
3
 
! Отговори
Абе Зеленски преди 2 години
Много малка лъжица е украйна за Русия.Сгрешихте че не хвърлиха оръжие преди войната.Искаха комик да ги управлява,смейте се сега.Промишленост,икономика,заводи,селско стопанство.Всичко е съсипано и скоро няма да се възтанови.Транспорт не работи,инфраструктура унищожена,хората не работя,защото няма къде,магазини празни,пари няма,банки не работят.
160
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия рие успешно към дъното.
159
3
 
9
 
! Отговори
До 202 преди 2 години
С тая маааалка разлика нали, че едните нахлуват да убиват, крадат и превземат, а другите си бранят децата, земята и жените, нали...
158
0
 
8
 
! Отговори
До Осман преди 2 години
Османе Османе не се хаби те русофилите са най промитете мозъци. Повярваха че цяла Украйна изведнъж станала нео нацита а *** не се е побъркал. Науката казва че след 15 години абсолютна власт човешкия мозък дава фира. Примери още от Древността колкото щеш ама кой да мисли
157
6
 
3
 
! Отговори
До 213 преди 2 години
Коментар на века! Смях се с глас, *** добре че е хумора да си кажем истината.
156
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Мостафа Карадерехаха това само копейкин ще я спаси..България...той развяваше руски на Шипка вместо да се покае и уважи загиналите...за малко да го разстрелят в Украйна ако не бях службите...да на НАТО...и сега плюе...Бог да пази от...работещи за ...копейки...копейките доведоха Света ни до трета световна...въпрос на време е...сполай ви,ще се видим в...Ада!
155
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха. Някаква украинска ку..а ,през която минават цели роти нацисти. Денонощно я опъват . Всички знаят за нея. Казват и снайперистка, защото само с поглед и те е заразила с венерическа болест. Докарала е СПИН на Зеленски. Смешно е ,защото тя му е единствената жена в живота. Него го връткат само яки мъжаги.