Продадоха на търг суитшърта на Зеленски за £90 000

Средствата са за оказване на хуманитарна помощ за Украйна
7 май 2022 09:43, Елка Василева
165
Продадоха на търг суитшърта на Зеленски за £90 000
Снимка: архив, БГНЕС

Прословутият масленозелен суитшърт на украинския президент Володимир Зеленски бе продаден на търг в Лондон за сумата от 90 000 британски лири (110 000 щатски долара), съобщава британският в. "Дейли телеграф".

Стартовата цена беше от 50 000 британски лири. Търгът, организиран от аукционната къща "Кристис", се проведе в музея "Тейт модърн". Средствата от него ще бъдат предназначени за оказване на хуманитарна помощ за Украйна. В началото му Зеленски говори по видеоконферентна връзка и похвали Великобритания и "смелия Борис"  (Джонсън), който го посети в Киев. Самият Борис Джонсън също направи обръщение към участниците в търга.

Сред търгуваните неща беше и обиколка на Киев в компанията на кмета на града и бивш боксьор тежка категория Виталий Кличко, но не става ясно за колко е изтъргувана тя. На търга бе предложен и керамичен петел, подарен на Джонсън по време на негова обиколка из Киев в компанията на Зеленски в началото на април.

"Подкрепете Украйна тази вечер, приятели, така че великата стара европейска столица Киев никога да не бъде заплашвана отново и Украйна да бъде цяла и свободна отново", заяви Джонсън към участниците в търга.

Премиерът, който беше първият чужд лидер, говорил пред украинския парламент след руската инвазия, добави, че Великобритания ще продължи да засилва усилията си за подпомагане на Украйна, колко дълго е необходимо. Той допълни, че за Путин е бедствие, че Зеленски е президент на Украйна, но за самата Украйна и за останалата част от света това е благословия и нарече украинския лидер един от най-невероятните лидери в съвременността.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
5
 
! Отговори
Ау преди 1 година
Ау ,каква реликва! Нацистите от Азов вероятно са го купили с държавни пари( В смисъл на държавата САЩ)
110
2
 
4
 
! Отговори
Превод моля преди 1 година
А бихте ли превели какво означава "суитшърт"? За първи път чувам тая дума, явно идваща от ингилизкия. На мен по-скоро ми прилича на въшкарник. Това ли е? В казармата носихме такива две зими. Не се перяха, щото нямаше втори чифт. Тоя поне опран ли е преди търга???
109
2
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Моля, ингилизина Джонсън да уточни израза си: По кое време и на каква Държавност Киев е бил велика и стара европейска столица. Очакваме уточнението да бъде публично.
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смях
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е, че няма да му стигнат дрехите, за да изплати дълговете на Украйна. Сумите, уж дарения, които после ще трябва да се връщат, са астрономически
106
2
 
9
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
ГЕРБ са направили запитване за долното му бельо. Щели да го душат демек изследват как от клоун се става президент, щото при тях от пожарникар освен крадлив премиер друго не успяха.
105
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Гледали ли сте анимационното филмче "Га"?Не сте?Време е да наваксате,другари журнаГлисти,и без това сте събрани от подобно заведение.
104
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бункера на Путллио го пуснаха в имоти.ру
103
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ТЕЗИ ПАРИ СМЯТАЙ КОЛКО ТРЕВА ЧЕ ИЗПУШИ
102
0
 
6
 
! Отговори
А смръдливите преди 1 година
Чорапи....КУГА?
101
0
 
3
 
! Отговори
Искам да преди 1 година
Купя употребявани *** на Зеленски....кога е търгът?
100
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятайте колко ли ще струват бикините на ***..
99
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелените чорапи на Радев колежке се продават на търг
98
0
 
9
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Те колкотп военна техника продадоха украинците, нека САЩ да изпраща още.
97
1
 
7
 
! Отговори
На запад се продават преди 1 година
емблеми с пречупените кръстове на Азов-ските фашисти - много добре вървят
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А черния кожен костюм и токчетата от онзи клип кога?
95
1
 
9
 
! Отговори
Фото сесия преди 1 година
Зеленски може да изкара още много пари като се снима по прашки, бикини, на стриптийз стълб ще омайва и завладява ума и сърцата на хомо-мъжете из цяла Европа и Америка.
94
3
 
8
 
! Отговори
Хомо-гей преди 1 година
Такова нещо единствено като фетиш биха си купили хомосексуалисти. Следва да си продаде и долното бельо гащите и чорапите си.
93
4
 
7
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Зеленски ако наистина го е грижа за украинците да подпише споразумение за спиране на войната с Русия. В близко бъдеще ако продължава войната ще изгуби армията си и тогава ще е още по-лошо за Украйна..
92
1
 
8
 
! Отговори
Зелената тиква преди 1 година
си повярва колко е велика и си продава дрехите като рок звезда, но в имто на "национална кауза". Нима не разбира, че ако конфликтът не беше с Русия, а с Молдова например или друга незначителна от геополитическа гледна точка държава, на никой в "демократичния" свят нямаше да му пука каво става във "великата стара европейска столица Киев"?