Русия твърди: Поразени са 500 украински цели за една нощ

Били убити и до 100 националисти
14 май 2022 11:43, Александър Попов
181
Русия твърди: Поразени са 500 украински цели за една нощ
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Ракетни войски и артилерия на Сухопътните войски са поразили през нощта над 500 обекта на въоръжените сили на Украйна. Това съобщи в събота говорителят на Министерството на отбраната генерал Игор Конашенков.

„Ракетните сили и артилерията поразиха 18 командни пункта, 543 района на концентрация на жива сила и военна техника, склад за боеприпаси в Херсонска област, както и 23 артилерийски подразделения на Украйна на огневи позиции“ в различни райони, каза той.

Той също заяви, че руски бомбардировачи са разбили 43 района на концентрация на украински войски, ударени са и пет командни пункта на украинската армия в ДНР.

По думите му въздушните сили са унищожили за една нощ до 100 националисти и са извадиха от строя 23 единици военна техника. Конашенков каза още, че руската ПВО е унищожила за една нощ 13 БПЛА и три снаряда от РСЗО "Смерч" в три населени пункта на Харковска област./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
8
 
13
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Укритр ползват хората като жив щит. Затова вийната ще е по продължителна.Големият героизъм е героизъм на сила.Това с доброволците е лъжа.Просто който не се бие го застрелват.Затова ще има денацификация.
106
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като са поразили толкоз цели кво. Ще си ходят ли, денацифицираха и украинските хладилници?
105
13
 
11
 
! Отговори
Саами преди 1 година
До адмирации. Малката Финландия *** макята на въшливите *** по време на зимната война. Да пробват пак.
104
20
 
11
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Факт е, че не се очакваше да се дадат толкова оръжия, не се очакваше и такъв отпор, не се очакваше и руските войници, да са демотивирани и да не искат бой. Но, сега след смяна на генералите които са на място, тактиката ще се промени. Русия ще вземе източна украйна и ще затвори укрите без море. Сега се мести войска и към Финландия, може там да се отвори втори фронт, все пак финландия и швеция са малки държави, там успеха би бил много по-голям и бърз.
103
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше едно клипче с аудио от учебен час в някаква руска република. Учителката яко се опитва да облъчва децата, а едно й каза: по тази логика и Хитлер не е водил война, а специална операция!
102
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шойгу Имат сили да ликвидират Украйна, а за НАТО ще видим.
101
10
 
21
 
! Отговори
Шойгу преди 1 година
Бием се с НАТО, понасяме огромни загуби, НАТО още не са се появили
100
3
 
13
 
! Отговори
Здрасти преди 1 година
Не мога да разберем само кои се бият още у Украйна от три месеца като всички казват как са унищожили другите?!
99
14
 
6
 
! Отговори
НАркомани Чекат преди 1 година
Чакат се заповеди за терор срещу Москва, Ленинград и други градове.. По време на парада на 9 май се появиха данни за заповеди от наркомани от САЩ водещи терора срещу СССР и РУСь да не се допуска терор срещу Москва докато не си ремонтират ядрените и термоядрени оръжия.. Военния терор се води в условията на следене на всеки руско езичен войник,офицер,генерал,маршал..на всеки танк,БМП,самолет,кораб вкл ядрени подводни лодки с нарочно закупена и инсталирана нагло диверсионна американска техника..
98
15
 
1
 
! Отговори
УБиват православни преди 1 година
Продължават убииствата на Великоправославни съветски войни служещи вУкраинската съветска армия..Целта на тази диверсия бе да се ликвидират трите най важни съветски армии наследници на Армиите победителки във Втората световна.Едната Беларуската временно бе спасена след внимателни доклади до Минск.Другата Руско мюсулманската засега оцелява заради диверсия от страна на САЩ които не доставиха оръжия на Киев.
97
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля, че без тайни преговори някой ще предприеме война в Украйна. Имаше такива и за Югославия за да се разпадне. Сега има такива и за разпадане на Украйна.
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В горна баня колко обекта има бе Кънтър Страйк Боец? 15 машини, 10 сгради, 5-6 постройки - ето ти 25-30 в най-малкото поделение!" Айде да не говорим глупости! В Горна Баня имаше освен танкове но и самоходни гаубици и друга техника. Те са в 5 -6 различни халета, които биха били поразени точно с 3-4 бомби (понеже за близо), снаряди или нещо друго. Никой не си играе да обявява за цел всяка една машина. Цел е цялото поделение. Относно сградите, освен щаба на поделението друго не ти трябва да удряш.
95
12
 
12
 
! Отговори
Вън преди 1 година
окраинците!
94
12
 
15
 
! Отговори
Мачкай Вова преди 1 година
неофашистите!
93
13
 
11
 
! Отговори
Японец преди 1 година
До 98. Хе-хе, колко си жалък. И кои са тия държави дето да с русия? Май не си разбрал, че само пет ги подкрепиха за войната - Беларус, Северна Корея, Еритрея, Венецуела и Сирия. Другите просто са пас. Да не мислиш, че на обикновените хора в Сомалия, Папуа или Суринам им дреме какво става някъде там в Европа? Ако има някаква позиция тя е на шепата им управляващи. А и халал да й са на просията такива приятели от Азия, Африка и Южна Америка щом не искат цивилизования свят.
92
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Като не стана превземането на Киев за 48 часа и на цяла Украйна за 5 дни май това ви остана да драскате. Ха-ха-ха." Ми не, ама това те си го тръбяха. Нали бяха сигурни? Иначе ние си драскаме и че други страни вече искат в ЕС и НАТО, като видяха как се развиват нещата.
91
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** намериха 500 баки с ерма в склад, еми унищожиха ги.
90
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и Байдън са се разбрали отдавна да сринат Европа. Да не мислите, че ще го кажат на населението. Чете се между редовете. ЕС е техният враг, неслучайно Великобритания излезе от ЕС. Неслучайно арабели и *** настаняват в ЕС. За Украйна не им пука. Уранът свършва , а Русия го продава на щатите за самолетоносачите. Те са в сговор, лъжат и паникьосват с ядрени войни. Рошилд и Абрамович да не са луди да умират, дори и в бункери, къде имат с продоволствия за хилядолетия напред
89
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джапанка недорасла, янките сами си казват че са каубои или кравари на български, какво се правиш на ощипан гей, отивай да гледаш рекламата на марлборо и да се подмокряш с други наречия.
88
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Евротроловете ехидно се радват а цените главоломно скачат Русия си взе всичко, което поиска хахахах лайте третополови" - въпроса е също така и какво загуби? Защото в крайна сметка ако загуби повече отколкото си взе, не хорошо, а по-скоро, плохо товарищи!