Русия е изгубила почти едно поколоение млади офицери

Войниците пък са готови да убият своите генерали
31 май 2022 18:30, Нели Христова
288
Русия е изгубила почти едно поколоение млади офицери
Снимка: БГНЕС

Според британското разузнаване руските сили вероятно ще бъдат по-малко ефективни на бойното поле в бъдеще поради липса на младши военни лидери след опустошителни загуби сред офицерите от по-нисък ранг на армията.

От Министерството на отбраната на Великобритания казват, че командирите на бригади и батальони са били изложени на опасност, тъй като са били "държани на безкомпромисно ниво на отговорност за работата на своите части".

Младшите офицери също са били принудени да ръководят тактически нападения на ниско ниво, тъй като в руската армия липсват кадри от високо обучени подофицери, които изпълняват тази роля в западните сили, се казва в оценката.

"Загубата на голяма част от по-младото поколение професионални офицери вероятно ще изостри текущите проблеми при модернизирането на подхода му към командването и контрола. По-незабавно батальонните тактически групи, които се възстановяват в Украйна от оцелели от множество подразделения, вероятно ще бъдат по-малко ефективни поради липса на младши ръководители", казват от МО.

Министерството цитира доклади за локализирани бунтове сред руските сили, добавяйки, че липсата на "опитни и надеждни командири на взводове и роти вероятно ще доведе до допълнително намаляване на морала и продължаваща лоша дисциплина".

Западен военен източник каза по-рано този месец, че президентът Путин и генерал Валери Герасимов, началникът на генералния щаб, са вземали тактически решения на ниско ниво от типа, който обикновено се взема от полковник или бригадир.

Висшите командири са уволнени заради привидно лошото си представяне по време на инвазията, като западните служители твърдят, че се е появила култура на прикриване и изкупителна жертва.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна твърди, че руските войници са "готови да убият своите генерали", които са ги принудили да преминат в настъпление в източната област Донецк, която е част от Донбас.

Според телефонен разговор, засечен от украинското разузнаване, руските "контрагенти" почти са застреляли генерал-лейтенант Валери Солодчук и неговата охрана, които дошли да спрат бунт и да принудят войските да продължат да се бият. Солодчук е командир на 36-та общовойскова армия.

"Войниците отказаха да изпълнят заповедта и бяха готови да взривят "високопоставените гости", написаха украинците във Facebook в понеделник. Твърди се, че в резултат на това командирът е напуснал фронтовата линия.

Последната оценка на Министерството на отбраната идва, когато отправя предизвикателство към британските компании да измислят идеи за "спечелен в битка", за да помогнат на Украйна да преодолее руските нашественици. Като част от кампания на стойност 25 милиона британски лири, министерството призовава отбранителната индустрия на Обединеното кралство да разработи автономни или дистанционно управлявани превозни средства, които да помогнат за защитата на крайбрежието на Украйна, оборудване за поддържане на линиите за доставка и нови технологии за електронна война, като GPS смущения и дронове.

Началниците на отбраната също така искат предложения за това, как да се подпомогне повторното снабдяване с боеприпаси и поддръжката на оръжейни системи от съветски калибър 122 мм и 152 мм на фона на опасенията, че запасите на Украйна се изчерпват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само с печатане и санкции не става това, което искаш. Драконите със стената защо са успели. Били са капсуловани. Сега и други опитват със стена, ама е късно. Ойде коня у ряпата. Впрочем стените не бяха ли антидемократични.
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че ако разумът не вземе връх, ПОБЕДИТЕЛИ в тази война между Русия и САЩ на територията на Украйна и за сметка на живота на украинците и на руснаците - за сега, НЯМА ДА ИМА. На прага сме на ядрена война! До там ни докараха болни амбиции, алчност и мания за хегемония над света!
122
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измислици! Поне две поколения офицери е загубила Русия. И едно поколение генерали. И три поколения полковници. И поне двайсет поколения редници. Сбора на поколенията надвишава цялото население на Русия, защото някои от запитаните са възкръсвали и са отговаряли с: Укро, *** нах**!
121
8
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
РУСКИ ВОЙНИК В СЕВЕРОДОНЕЦК ОТ ДНЕС : ,, ТУК СМЕ КАКТО НА ОЛИМПИАДАТА , НЕ МОЖЕМ ДА ДОГОНИМ УРКИТЕ " !!!
120
13
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
За мен Руснаците влязоха в Украйна заради Био Лабораториите в Харков - те бяха Проект на Сина на Байдън - там се произвеждаше Ковид - историята ще каже дали съм прав .Чест прави на Путин - не води масирана война в която се убиват цивилни , другото което набива на очи - Руснаците са Джентълмени - използват същите оръжия с които разполага и е обучен врага .
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край. Не може с ляв волан и резба да се създава цивилизация .
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край на един модел. Край. Защо няма самолетоносачи да въдворяват демокрацията. Защо няма и самолети да правят същото. Нещо не е в ред.
117
3
 
6
 
! Отговори
aa преди 1 година
а в днеса отдавна всички са си загубили акъла
116
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин на смъртен одър,половината генерали избити,при младшите офицери тотален леш,цели дивизии погребани,абе човек ако ви слуша ще си рече че не Русия е завладяла една трета от Украйна а клоунът е пред дверите на Москва!То хубаво цитирате нагло-саксонските ***,ама недейте подценява своята аудитория заливайки ежедневно с тия тъпни!
115
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Някой си 120Украйна е един вид тест, да видят янките колко е подготвена Русия :) Отдавна се говореше, че янките ще правят урките за пушечно месо, само дето от украинец не става войник, все едно сърбин да наречеш войник :))) Има народи, които просто не ги бива във войните, знаем ги кои са тези народи, да беха ни попитали янките първо нас, преди да си почнат учебния полигон в Украйна :))
114
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата ви ни накара, да се ровим за повече информация в нета,и хопа намерихме и други източници.
113
8
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Краят на на Нормалното Келтско Малцинство в САЩ бе поставен ,чрез коалицията Бял Дом и Хипари. След офекалването до задух на хамериканските изнасилвачи на бебета във Достоен Виетнам,neдер.уnreлите "фетерани" от фойната станаха хипари. Що е туй хипар? Фашист! Защо!Защото швестъра евреин Джон Ленън защити с "Имеджън" "Моята борба" на еврейският хипар нацист и германец Адолф Хитлер...Адолф Хитлер,който бе хомосексуалист,педофил,ром,фен на азиатските и африкански евреи,араби,турци,гърци.
112
9
 
11
 
! Отговори
Star преди 1 година
До сега не бях чувал и виждал,хора не желаещи война и конфликти,да бъдат нападани и обявявани за ,,фашисти''.За държавата агресор е приемливо всякаво оправдание,стига някой да им се върже.Това са си техни обяснения и проблем.Но това да твърдят българи,мои сънародници,виж това ми идва в повече.Българският русофил може да бъде сравнен единствено със използван кондом,никому ненужен след употребата си.Русофилът все още се надява на завръщането на тоталитарният режим за да се пооблажи с власт.
111
4
 
4
 
! Отговори
ДО 120 преди 1 година
Нищо не си прочел.
110
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и друго. Краят на еднополюсен модел. А това вече е много.
109
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварчетата и кривите глави от островчета, да не се обаждат. Да си гледат инфлацията.
108
11
 
10
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 1 година
Който подкрепя Путин, мрази Русия.
107
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е, че Херо Мустафова, ни призовава да подкрепим прайда. Ужас и безумие.
106
10
 
13
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Айде, спрете се малко де... Колко пъти ги убихте тия младите офицери?
105
12
 
12
 
! Отговори
до Василев преди 1 година
Какво настройване на българските медии Срещу укрите, бе, тъкмо обратното! Тубата е пълна с Видео с "изпълненията" на укро-бежанците в Европа! В Полша убиха младо момче защото се застъпи за полско момиче, видеото в Тубата, пребиха два таксиметрови шофьора във Виена щото им направили забележка, че са паркирали джиповете си неправлно, крадът по магазините, пият и пеят по детските площадки и пред хотелите в Италия, с поведението те сами си дискредитират пред цяла Европа!