Медведев: Букурещ се опитва да създаде "нова Велика Румъния"

Той заяви, че директно влизане на Молдова в ЕС е невъзможно
Обновена: 26 юни 2022 09:58 | 26 юни 2022 09:54, Йоана Цонева
90
Медведев: Букурещ се опитва да създаде "нова Велика Румъния"
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев обвини Букурещ, че иска да създаде "нова Велика Румъния" и предупреди, че ако това се случи, ще има последствия за Република Молдова, съобщава телевизия Диджи 24.

В интервю за агенция ТАСС Медведев заяви, че директно влизане на Република Молдова в Европейския съюз не е възможно. Освен това той обвини румънските официални представители, че отдавна "играят политически танци около Молдова" и увеличават усилията си за "законно" превземане на страната.

Още по темата

По думите на Медведев това ще има последици за Молдова, включително по-високи цени на енергията и прекъсване на доставките на други ресурси. Изказването му е направено на фона на продължаващата пълномащабна война в Украйна, която Русия започна на 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
10
 
17
 
! Отговори
Руски империалист преди 1 година
Кой е Медведев, че да каже какво може да прави независима държава? Явно не е различен от американците.
42
0
 
7
 
! Отговори
Чупикурова преди 1 година
До Анонимен - отдавна съм го казала: не е важно как са ония в Русия или Сащ. Важното е аз да съм добре.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли да спре тази война да спрете с глупостите?Не е редно да изкривявате българските интереси през геополитическа призма.Все тая ни на нас българите и за Украйна,и за Русия.Важното е ние да сме добре.
40
6
 
14
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Всъщност Цар Петър I Великий е бил не са Велик, но и много голям, в смисъл - висок. Джуджето ще му стигне най-много до пъпа, а това е добре за да му посвири на кавала.
39
4
 
16
 
! Отговори
Чупикурова преди 1 година
Веселинъ 7112136860, казва: "...Днес, който ежедневно блокира проявата на Българските Родолюбие и Любов към Русия..." <<< "Българско родолюбие" ("български родолюбци") и "любов към Русия" са оксиморони. За повече информация, чети Христо Ботев, Захари Стоянов, Поп Минчо Кънчев, за да ти просветне на "съветското родолюбие".
38
2
 
19
 
! Отговори
КИШБГТРЕ преди 1 година
Медведев да си гледа руската ***. Вместо да си оправят вътрешните работи руските политици все се бъркат в др. държави.
37
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Молдова кремльовците са я минирали още '92 с Приднестровие и Гагаузия, но и за там има измислено решение. Справка - Гордиев възел.
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо само за Просията да е позволено да създава "велики" проекти?
35
3
 
9
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Веселинъ 7112136860 --- Колега, таа информация отдека я изкопа. Сякаш е изскочила от Съветската Бальшая Енциклопедия.
34
3
 
12
 
! Отговори
Червена бюлетина преди 1 година
Тея двама международни терористи са обявени за издирване от Интерпол за безкрайно много убийства на чужди граждани и затова по-далече от Червения площад не смеят да ходят.
33
4
 
6
 
! Отговори
До ВеселинЬ преди 1 година
Колко да е българска? Някога при ПБЦ и частично при Асеневци.Българите там са бежанци бягали заедно с руските войски.При което са заселени като КРЕПОСТНИ да облагородяват неплодородната степ, обитавана преди това от татари.И виж кога точно става "руска".И от кога имаме княжество Молдова, което се бие с турците по времето, когато Москва едно село в горите.Молдовците ще решат какво искат за себе си не проваления политик Медведев
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Букурещ се опитва да настъпи мотиката! Дано успее!
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали румънците не са нахлули в Молдова, за да изгонят фашистите и да забравят да си тръгнат (по сценарий на Русия)?
30
3
 
8
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Това е разрешено само на имперска Русия
29
5
 
21
 
! Отговори
Коцето преди 1 година
Румъния е демократична страна, Молдова също, следователно могат да си вземат решение сами. Русия е диктатура и насила хубост не става.
28
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са глупости джудже по ниско от джуджето в Кремъл :))) Защо да е невъзможно суверенна държава като Молдова да влезе в НАТО, вие да не им висите постояно на главата, че не могат да влязат там :))
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук май много хора ги вълнува Възраждане.Явно наистина са първа сила на избори.Американците са го разбрали преди Българите и затова неискат да ни направят избори.
26
12
 
24
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
А руското джудже се самообяви за Петър Велики!
25
7
 
27
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До кк 18 Нормално е да се страхуваме от Възраждане. Излизане от ЕС и НАТО и отиване към Евразия.То си е за страх. Лу ди хора.Че и за първа сила на изборите се гласят.
24
10
 
14
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен --- По отношение на колегата с паспортите да му кажеме, че с руски паспорт в момента си съде за Турция и оттам за никъде. Молдовците, като влязат в ЕС ще се разхождат на воля по света. Или с други думи: руските паспорти те закрепостяват, като пашипортите на НРБ, докато европейските отварят вси врати на зоопарка, но и дават шанс на определан клика да си кюта на ялова хранилка из клетките.