Зеленски поиска съвременни системи за противоракетна отбрана

ООН: Произволни задържания на граждани в контролираните от Русия зони
6 юли 2022 07:51, Елка Василева
134
Зеленски поиска съвременни системи за противоракетна отбрана
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски поиска отново от Запада да предостави още оръжия на страната му, в частност съвременни комплекси за противоракетна отбрана, за да защити украинските градове. Той направи това в традиционното си вечерно видеообръщение, предаде ДПА.

Украинското ръководство има изключително важната задача до края на годината да бъде в състояние да защитава страната от руските ракетни нападения, каза Зеленски. "Но изпълнението на тази задача зависи не само от нас, но и от това нашите партньори да разберат нашите фундаментални нужди."

Още по темата
Зеленски заяви, че от известно време в Киев и много други градове не е имало вой на сирени за въздушна тревога, но добави: "Не бива да търсите логика в действията на терористи. Руската армия не прави никакви почивки".

Руската армия има само една задача, заяви украинският президент, "да отнема живота на хората, да сплашва хората - така че дори няколко дни без въздушна тревога вече да се усещат като част от терора".

Произволните задържания на граждани са станали масова практика в районите на Украйна под контрола на руската армия и свързаните с нея въоръжени групи, документирани са 270 случая, заяви върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет и обяви намерения за засилване на наблюдението в Украйна, предаде Ройтерс.

Констатациите се основават на информация от посещение на наблюдатели на терен и събеседвания, направени с малко над 500 жертви и очевидци на нарушения на човешки права, както и на други източници на данни, каза Бачелет пред Съвета на ООН по правата на човека в Женева.

"Въпреки ограниченията в достъпа документирахме 270 случая на произволно задържане и принудително изчезване. Осем от жертвите са открити мъртви", каза Бачелет в доклад за обстановката в Украйна между 24 февруари и 15 май.

В реч на същото заседание украинският заместник външен министър Емине Джапарова обвини Русия в масови отвличания, включително на кмета на Херсон Игор Колихаев, и призова за незабавното и безусловното им освобождаване.

Руският делегат Евгений Устинов заяви, че докладът на Бачелет е част от дезинформационна кампания срещу страната му, имаща за цел "да прикрие престъпленията на режима в Киев". Москва отрича да е нападала умишлено цивилни след нахлуването си в Украйна на 24 февруари.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
1
 
! Отговори
Михаил Булгаков: преди 1 година
"не народ (са руснаците) а доби _ ък, дива орда убийци и злодеи"
86
4
 
1
 
! Отговори
И.С. Шмелев: преди 1 година
"Руснаците са народ, който мрази свободата, обожествява робството, обича оковите на ръцете и краката си, обича своите кървави деспоти, не чувства никаква красота, мръсен е физически и морално, живее векове в мрак, мракобесие и не е вдигнал пръст към нещо човешко, но винаги готов да завладее, да подтисне всички и всичко, целия свят. Това не е народ а, историческо проклятие на човечеството"
85
3
 
0
 
! Отговори
Ленин: преди 1 година
"малко са умните хора сред руснаците. Ако намерите подходящ човек тогава той е евреин или с примес на еврейска кръв"
84
3
 
1
 
! Отговори
Толстой: преди 1 година
"московията руска...монголска дива зверска"
83
2
 
2
 
! Отговори
Митрополит Иларион: преди 1 година
"в нашият (руски) национален характер преобладават...безобразието, кръвожадността, дивачеството и П И Я Н С Т В О Т О" хихихи
82
3
 
0
 
! Отговори
В. Соловьов: преди 1 година
"руският народ...е болен...обсебен от фалшиви представи граничещи с мегаломания и мания на вражда към него...той си представя несъществуващи опасности...Струва му се, че всички съседи го обиждат, не се прекланят достатъчно пред "величието" му и по всякакъв начин кроят заговор срещу него"
81
3
 
1
 
! Отговори
Николай Карамзин: преди 1 година
Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва в русия сега, ще отговоря без да мисля - пият и крадът" хихихи
80
3
 
1
 
! Отговори
Чехов: преди 1 година
"руският човек е голямо пр _ се" хихихи
79
2
 
1
 
! Отговори
Дж. Флетчър: преди 1 година
Иван Грозни към един златар: "моите руснаци са всички крадци" хихихи
78
2
 
1
 
! Отговори
В.М. Боткин: преди 1 година
"смятам за голямо нещастие за себе си, че съм роден в русия...неведнъж се срамувах, че принадлежа към дива нация" хихихи
77
2
 
1
 
! Отговори
Академик Павлов: преди 1 година
"трябва да изразя тъжната си гледна точка за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не е в състояние да възприема реалността като такава" хихихи
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак тръгна БОТА с "цитати" уж на руските писатели и философи.Този бот ли е троль ли е всъщност работи в полза на Русия защото със сорросоидни пари разнася Славата на Русия защото това са Велики Руски писатели, Велики Руски философи, Велики Руски мислители, Велики Руски компо зитори, Велики Руски художници, Велики Руски културтрегери и Велики Руски личности, прославили Великата Русия по целия свят во веки веков.
75
2
 
0
 
! Отговори
Тургенев: преди 1 година
"руснакът е най големият и най наглият лъжец в целия свят" хихихи
74
2
 
1
 
! Отговори
Максим Горки: преди 1 година
"Основната черта на руския национален характер е жестокостта и тази жестокост е садистична" ; "ние (руснаците) сме жесток звяр във вените ни все още тече тъмна и зла робска кръв...в руската жестокост се усеща дяволска изтънченост"
73
2
 
1
 
! Отговори
Николай Карамзин: преди 1 година
"за руснака да излъже е като да си издуха носа! Лъжата за тях произлиза от робската им същност! Народ който никога не е знаел и не е говорил истината, народ на духовни и физически роби. Жалки хора!"
72
1
 
2
 
! Отговори
Не помага преди 1 година
Колкото и да ти пращат .
71
3
 
1
 
! Отговори
Зинаида Гипиус: преди 1 година
"русия - това е една огромна психиатрия" хихихи
70
2
 
1
 
! Отговори
В.В. Розанов: преди 1 година
"русия не съдържа здравословно и ценно зърно...това е ужасен фантом, ужасен кошмар който смазва душата на всички просветени хора"
69
1
 
1
 
! Отговори
Иван Аксаков: преди 1 година
"О, колко трудно, колко непоносимо трудно да живееш в русия в тази воня среда на мръсотия, пошлост, лъжи, измами"
68
2
 
1
 
! Отговори
И.А. Илин: преди 1 година
"русия е най-гнусната кърваво отвратителна страна в цялата история на света"