Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане

Близо сме до превземането на Лиман, заяви той
297
Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива в източната част на страната. Изглежда, че силите на Киев се доближават до превземането на ключовия град Лиман, който Москва превзе през пролетта.

"Имаме значителни резултати в източната част на нашата страна. Вече има достатъчно публична информация за това. Всички са чували какво се случва в Лиман, Донецка област. Тези стъпки означават много за нас", заяви Зеленски в ежедневното си обръщение към нацията.

Забележките му идват, след като руският президент Владимир Путин официално анексира четири контролирани от Москва области в Украйна на пищна церемония в Кремъл.

Още по темата
"Трябва да освободим цялата си земя и това ще бъде най-доброто доказателство, че международното право и човешките ценности не могат да бъдат нарушени от нито една терористична държава, дори от такава нагла като Русия", заяви Зеленски.

Той заяви, че пътят на Украйна е "труден", но той е път на "независимост, териториална цялост, интеграция с цивилизования свят и социално развитие".

"Пътят на нашия враг също е напълно ясен - поражение, срам и осъждане", каза Зеленски.

Подкрепяният от Кремъл лидер на Донецк заяви, че руските войски и техните съюзници се удържат в Лиман с "последни сили" и че силите на Москва в града са "частично обкръжени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
3
 
! Отговори
До Martin Bormann преди 1 година
Така като гледам "увеличението" на Русия все повече намалява всеки ден :))))
74
9
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
Вече започва да ме хваща страх! Откакто ВСУ преминаха в контранастъпление, украинците убиват средно по 500 души от руската армия всеки ден!!! Така е може би поне от седмица.Путин съвсем ясно е пратил тези с нищо невинни момчета на заколение в Украйна!Още колко хора трябва да умрат? Колко майки, жени и деца в Русия ще разплаче Путин?Сериозно питам?
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този дори и да не му знаех произхода, щях да се досетя по наглостта. Има само едно племе на земята, което е толкова алчно, лъжливо и арогантно! Няма ли кой да попита майка му и баща му с какви пари са си купили имение за 6 милиона долара в Израел?
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-голям цирк от Русия в момента :) младите хора бягат, Путин с всеки нов ход затъва още повече, Китай и Индия гледат да стоят на страна, истината за "втората армия в света" лъсна пред всички в колко окаяно състояние е реално :) нищо чудно вече Китай да потрива ръце и да гледа към Сибир :)))
71
1
 
0
 
! Отговори
103 преди 1 година
Нека имам честта да съм първия, който е признал новата ти държава! Признавам я. Вече си легитимен и можеш да сключваш международни споразумения.
70
5
 
7
 
! Отговори
Martin Bormann преди 1 година
Боли ли те шпионката Зеленчо? Украина се посмали значително от както ти си "на власт" а Россия се увеличи с най-богатите на ресурси твои бивши земи бухахахахаха а сега ми поплачи още, забавен си и ме кефиш :))))
69
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците толкова се оплашиха от анексирането, че обкражиха Лиман... :)
68
1
 
3
 
! Отговори
до 98 преди 1 година
Да, осъден е на вечна слава. Като библейския Давид и като древногръцкия Ахил.
67
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ти самия вече си осъден от историята !
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Комбоец Виетнам шие гащите на САЩ :)))
65
3
 
25
 
! Отговори
Комбоец преди 1 година
Пътят на САЩ след Корея Виетнам Сирия Афганистан и Украйна е ясен- поражение, срам и осъждане
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Васил А пък само такива като теб могат с години да копи пействат едно и също и да си мислят, че има ефект.
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 88 А кой изтребва руските терористи в Украйна? :))) Според теб в Украйна няма никой.
62
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна загуби 1/3 от мъжкото си население в млада възраст заради този клоун. Жените ще избягат от там и ще напълнят публичните домове в Европа!
61
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 83 Ама как "хората са падали от самолетите"? Нали "ФАЩ" бяха "окупатори" в Афганистан? За пръв път чувам окупираните да искат толкова много да са с окупаторите си, че даже висят по колесниците на излитащи самолети? Май поредната руска лъжа лъсна а? :)))
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя нали искаше да прави Холивуд в Украйма,е постигна си мечтата
59
7
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Слава Российской Федерации!
58
5
 
18
 
! Отговори
л-т Грюбер преди 1 година
Зелка, по FOX от известно време разни сенатори говорят и размахват разни документи доказващи, че едва 30% от изпратените помощи от САЩ достигат до украйнския войник на фронта. Интересно ми е, къде са се затрили другите 70%, ти да имаш коментар по въпроса? Или още баеш приказките за цялост, интеграция със западни ценности, когато вътрешно у себе си знаеш, че сте просто една крадлива пасмина, която обрече страната си на разделение.
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно описва ФАЩ, бягащ от Афганистан. Или забравихме как хора падаха от самолети, след като ФАЩ се изниза понтерлици?
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Защо Белат Златка имаше по-малко гласове от Луна? :))))