Путин подписа законите за анексиране на 4-те украински региона

Русия анексира Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област
Обновена: 5 окт 2022 11:38 | 5 окт 2022 11:27, Елка Василева
83
Путин подписа законите за анексиране на 4-те украински региона
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа законите за приемане на четири частично окупирани от Русия украински региона в състава на Руската федерация

Още по темата
"Руският президент Владимир Путин подписа четири федерални конституционни закона за влизане на Донецката народна република (ДНР), Луганската народна република (ЛНР), Запорожка област и Херсонска област в Руската федерация", съобщи долната камара на руския парламент. "Той също така подписа съответните закони за ратификация", каза Държавната дума.

По-рано тази седмица двете камари на руския парламент ратифицираха договорите за включване на четирите региона към Русия. Договорите бяха подписани в Москва на 30 септември.

С подписването на законодателството беше завършено анексирането на четирите региона съгласно руското право. Украйна обаче се противопоставя на анексията, осъждана от голяма част от международната общност като незаконен акт. Въпросът за анексията се предвижда да бъде обсъден в Съвета за сигурност на ООН в понеделник.

Според новите закони жителите на четирите региона се признават за руски граждани от 30 септември – датата на включването на териториите към Русия. Тези, които искат да се откажат от руското гражданство, имат един месец, за да подадат заявления.

ДНР и ЛНР ще запазят досегашните си наименования и ще бъдат републики в състава на Руската федерация, а държавен език ще бъде руският. Запорожка и Херсонска област ще запазят статута си на области.

Пределите на новите субекти, както предвиждат подписаните на 30 септември договори, ще бъдат определени въз основа на границите, "съществували в деня на тяхното образуване и приемане в Руската федерация".

Докато бъдат избрани техни ръководители, новите региони съгласно руското законодателство ще бъдат управлявани от временно изпълняващи длъжността, назначени от Путин. Избори за регионални законодателни събрания трябва да има през септември догодина.

За интеграцията на четирите региона се предвижда да има преходен период, който да продължи до 2026 г. До 2023 г. в тях може да се използва гривнята, а след това единствена валута да стане рублата.

Очаква се въоръжените сили на новите региони (каквито има в ДНР и ЛНР) да бъдат включени в състава на руските сили, а противоречащите на конституцията на Русия законодателни норми, включително смъртното наказание, да не се прилагат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
вчера Чехия подписа указ за присъединяването на така наречената "Калининградска област" към Чехия. Очаква се скоро да бъдат поканени всички руски граждани и военни незаконно пребиваващи на територията на Калининград да напуснат чешката територия и да отидат в Русия. Но изглежда няма да им много желаещи. Както знаете, чешката бира е една от най-добрите, а в Русия ги очаква могилизация.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "Тоя ахмак" не знам какво значи това , но имаш много правописни и стилистични грешки ,освен фактическите. Нищо не ти се разбира. Имам чувство че си злонамерен. Но то това вече стана национална черта. Правителствена...
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога няма да мога да си обясня поведението на българина. От къде се взе този речник натовски ли е.
56
1
 
3
 
! Отговори
von Newmann преди 1 година
До Анонимен 68 --- Не бой се, тавагишч! До две седмици ще ти се проясни частично ситуацията в Украйна, а след декември - и останалите събития. Дерзай и си купи успокоително, но може и домашна шльоковица.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би Путин не знае че руските части отстъпват. Какво точно анексират не ми е ясно. Може би очаква реакция на населението. Интересно. И едните и другите освободители. Обаче не виждам цветя и рози. Защо така.
54
1
 
5
 
! Отговори
von Newmann преди 1 година
И аз самоподписах закон за национализиране на Земното кълбо в полза на извънземните, но ще си остана само с подписа. Та така и другаря Путин. Ще пие една студена вода.
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя аxмак докато подписва, могилизацията е в действие. Не знам дали украинците са вкарали вече в действие и новодоставените HIMARS M30A1, срещу "меките цели" още наричани новомобилизирани войници. Е тогава трябва още 1-2 милиона не6тасника да компенсират Груз 200
52
1
 
4
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Че какво подписва,тая дядка съвсем изкуфя.*** вече се изнасят от териториите.
51
1
 
3
 
! Отговори
098 преди 1 година
До Анонимен 68 веее. Доста си неосведомен, може , ако имаш карта на света у вас и знаеш как се използва, да я разгледаш и да видиш че град Запорожие е под котрола на Украйна и достата далеч от фронта. Относно Херсон , вчера и по руските канали казаха, че ВСУ е пробило руската отбрана на север от Херсон. Ако видиш на картата къде е Херсон и в какъв котел попадат руските части в Херсон друга песен ще пееш.
50
2
 
3
 
! Отговори
Моллов преди 1 година
Наистина трябва да си хептен сляп за ситуацията, за да не вържеш. че референдума се проведе под дулата на оръжията и съпровод от заплаха ,че не гласуваш ли те чака Сибир или някой от многобройните концлагери из Гулаг ...Па прочетете малко литература, бре, а не само да се включвата в хора на Путин !!!
49
2
 
6
 
! Отговори
890 преди 1 година
До анонимния дето знае само три думи:"крааавар, маааалоумен и вее". Това "веее" предполагам е някакъв дълбоко провинциален диалект, а "кравар *** е семейната ти професия. Путин си прави раферендуми защото не можа да постигне нищо с допотопната си армия. ВСУ ги подпука по всички фронтове и в тая безисходица, за да представят нещо като победа пред крепостните си поданици (и бг копейките) руснаците измислиха някакви си референдуми, част от които засягат територии където не са стъпвали .
48
2
 
4
 
! Отговори
Бял Орел преди 1 година
До Анонимен 64 Абе ти видя ли как се провежда това гласуване? Ходят по домовете войниците с урната, не трябва ли да е анонимно доста прилича на преброяването в Македония дет можеше онлайн ама идва държавния служител с лаптопа у вас и попълваш анкетата на неговия лаптоп ....
47
0
 
5
 
! Отговори
До До 63 преди 1 година
До Анонимен кАпейка, стига вече с това "кравар"! Не е обидно. Нали я знаеш поговорката:Имаш крава, пиеш мляко. А който нямя крава - дои на жужето пЕшлето. Може направо и от там да бозае. Твойто мъничко кумирче е подписало разпада на п(ф)едерацията -ще стане мънинка, като него самия.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
град Запорожие както и 1/2 от територията на Запорожка област са под контрола на Украйна, така че кремълския разбойник Путин може да си подписва каквото иска, това няма никакво значение, отделен въпрос е че нито една от тези области не се контролира на 100% от рашистите, а както е тръгнало в най-скоро време 30 хиляди рашисти в Херсон ще им се наложи да плуват в Днепър
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, това са фактите путински тоолуупе, така наречения референдум се проведе само в 1/2 от територията, в която живееха около 1/3 от населението преди войната, в момента под 20 %, така че продължавай да си мечтаеш, град Запорожие е изцяло под украински контрол и няма никакъв шанс да стане част от рашка-просташшка
44
0
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
Хора, като не владеете правописа, защо не си траете?В едно изречение четири правописни грешки! Обаче пишем!
43
6
 
1
 
! Отговори
До Диди преди 1 година
Ами да би мирно седяло, не би чудо видяло. Това се отнася до Зеленски и народа му. Подскача, подскача и се наигра. Когато те избиваха 8 години хора с руски произход, всички удобно мълчаха. Сега сте станали големи хуманисти. Виж ти. Война е лошо нещо, особено в 21 век. Путин луд, Зеленски не по-малко. Избиват се, подлагат и подчиняват собствените си народи на болните си амбиции и умове. А, такива като теб пригласят.
42
2
 
3
 
! Отговори
white star преди 1 година
До Анонимен "Краварче маалоумно": Честния путинист на който някой е казал че е русофил изпаднал в дива ярост и има пяна по устата! Руската армия напуска земите на украйна по-бързо отколко украинските успяват да издигнат отново украинските знамена. Включително в херсон и запорожие.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54, град Запорожие както и 1/2 от запорожка област с приблизително 65 % от населението на областа са под украйнски контрол и нямат желание да чуват за путинското асвабаждение, ама ти си лай ...
40
0
 
4
 
! Отговори
Ботоксов преди 1 година
***. Не познавам друг политик да се "разкрасява с ботокс."