Украинските власти: Бежанците да прекарат зимата в чужбина

Причината е недостиг на електроенергия
25 окт 2022 22:32, Красимир Ангелов
55
Украинските власти: Бежанците да прекарат зимата в чужбина
Снимка: БГНЕС

Украинското правителство призова своите сънародници, избягали от страната заради войната, да не се връщат преди пролетта, поради щетите, нанесени на електроснабдителната и отоплителната система, предаде ДПА.

"Ако имате възможност, останете и прекарайте зимата в чужбина!", заяви заместник министър-председателката Ирина Верешчук по националната телевизия.

Още по темата
Тя каза, че енергийната система е нестабилна заради руските удари.

"Виждате какво прави Русия, всичко го виждат. Да се върнете сега би означавало отново да застрашите себе си, децата си, всичките си уязвими роднини, които са болни, с ограничена подвижност или стари", допълни Верешчук. "Трябва да преживеем тази зима", заяви тя.

Верешчук каза също, че напролет очаква много хора да се завърнат в родината, за да възстановят разрушеното и да пратят децата си на училище в Украйна.

По данни на ООН 7,7 милиона украински бежанци са регистрирани в други европейски страни от началото на руската инвазия в края на февруари. Има също така няколко милиона разселени в самата Украйна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските власти се разпореждат и командорят из цяла Европа. Служебното правителство защо не ги праща из цялата страна равномерно защо по дяволите ги праща само по морето да правят колония там . Предатели ли сте ?
2
0
 
14
 
! Отговори
? преди 1 година
Какво става с беженците в България? От както ги преместиха в някакви бази после спряха да се чуват много новини.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който има пари, избяга. И при нас така ще стане,ако се случи нещо такова. Първи ще излетят близките на властта,обикновенните хора ще са курбан.