Киев: Войната в Украйна едва ли ще приключи до пролетта

Повечето хора по света убедени в неизбежната победа на Киев
20 ное 2022 11:35, Елка Василева
324
Киев: Войната в Украйна едва ли ще приключи до пролетта
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски Андрий Ермак заяви, че едва ли войната в Украйна ще приключи до пролетта, предаде Укринформ.

Още по темата
Ермак каза това в реч на Международен форум по сигурността в Халифакс в коментар на изказване на украинския заместник-министър на отбраната Володимир Гаврилов, че "украинските сили до края на декември ще се върнат в Крим, а цялата война с Русия ще приключи до пролетта".

"Това изказване на заместник-министъра на отбраната на Украйна звучи като мечта. Разбира се, милиони украинци мечтаят тази война да свърши час по-скоро. Впрочем аз ще бъда по-реалистичен", отбеляза Ермак.

Той припомни, че тази година Украйна е постигнала успехи на бойното поле, като е освободила Херсон и е напреднала на харковското направление.

По думите му въпреки негативните прогнози в началото на руското нахлуване сега повечето хора по света са убедени в неизбежната победа на Киев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
22
 
! Отговори
България над всичко преди 1 година
Западът е гола вода - пълно посмешище, което трепери от страх от Русия и за това се крие зад глупавите украинци, които ще загубят войната и държавицата им няма да я има
35
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болшевиките са антихристи. Даже срещу тях е изречена анатема от св. патриарх Тихон през 1918 г. Малко след болшевишкият преврат. Има я в нета на български анатемата, търсете Анатема на комунизма. Св. патриарх Тихон е последният истински руски патриарх. Него го отравят болшевиките през 1925 г. и поставят на негово място незаконно митр. Сергий (Страгородски), който през 1927 г. пуска своята "декларация за подчинение на съветската власт", с което МП минава на пряко подчинение на ЧК (КГБ, ФСБ).
34
10
 
25
 
! Отговори
До 43 Чуваш ли се преди 1 година
Укрите не спазваха Минските споразумения. Бомбиха цивилни 8 години. 2021 началото наркомана промени конституцията и практически направи връщането на Крим конституционна цел. А Ноември 2021 в Мюнхен каза ча Украйна щяла да се сдобива с Ядрено Оръжие. За капак От Дек 2021 Украйна почна мобилизация на големи войски на изток и се готвеше за офанзива. Русия просто ги изпревари.
33
14
 
16
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Намерете кадри от 2014г. с новоизбраният президент Порошенко,който говори за своите сънародници в Донбас-"За нас ще има работа, за тях не. За нас пенсии ще има, за тях не. За нашите деца и пенсионери ще се грижим, за техните не. Нашите деца ще ходят на детски градини и училища, а техните ще живеят в бомбоубежища. Ето така ще спечелим войната." Киев спря всички социални и пенсионни плащания към Донбас и започна да ги бомбандира и избива всеки ден от тогава до сега. Сега сме страна в това и ние!
32
21
 
16
 
! Отговори
До Реалист лъжец преди 1 година
Никакви издевателства не е имало в Донбас по простата причина, че там беше пълно с руски бандити и Вагнеровци... Именно те са убивали местните жители.
31
14
 
9
 
! Отговори
Укрите трепят мирни преди 1 година
трепят цивилни които са нарочили за колаборатори. После ги подреждат до пътя и викат до небето че имало престъпления. Крадецът вика дръжте крадецаз
30
12
 
15
 
! Отговори
Зеленясал наркоман преди 1 година
махай се от Украйна! Не си никакъв Украинец! Предател и унищожител на народа си. За 30 сребърника ги хвърли като съчки в огъня разпален от САЩ! Отивай си във виката в Маями или в Швейцария и не се показвай повече, псе?
29
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия престана да говори за ядрени удари по свободният свят. Престана да говори даже Соловьов. Само тук тролеите още не са разбрали, че западът е скръцнал със зъби на Путин и онзи в бункерът е напълнил памперса...
28
13
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Не защитавам Путин, но да го наричат антихрист е смешно. 8 години се издевателства в Донбас и големите западни християни дума не обелваха по въпроса! Не само това, запада бълва оръжие и съзнателно предизвика Русия за това което се случи. Истинският антихрист е военната машина, която имаше нужда да се поналеят пари в бизнеса й! Даже смело мога да нарека тази военна машина Сатанисти, защото получават пари от човешко жертвоприношение! Огледай се! Следвай парите и виж истината!
27
6
 
9
 
! Отговори
Чичи преди 1 година
Каква пролет го гони тоя? Нали укрите ги бяха подпукали здравата тия дни и седмици, че и месеци напоследък. ВСУ вече е в Русия, а Крим се почти предаде след като им спряха тока вчера.Не разбирам?!?!
26
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия вече загуби войната предавайки Херсон. Украинците Освободиха 50% от територията си, която руснаците първоначално бяха окупирали. Това е все едно Хилтер да е отстъпил половин Европа и да се крие в бункера и да продължава да говори, че ще спечели... Нали се сещат руснаците на кого ги оприличават в тази война?
25
8
 
2
 
! Отговори
СВИСТЯТ КИНЖАЛИТЕ преди 1 година
Свистят кинжалите и носят свобода в ковчег метален. Стотици мегатони атомен юмрук ще изтрещи по масата във Брюксел, и Европейци ще размахат сърп и чук.
24
6
 
5
 
! Отговори
Успокойте се! преди 1 година
Успокойте се хора! Нищо кой знае какво не е станало! Виртуална реалност е това! И ВСЕ ПАК НАМАЖЕТЕ СИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ДУПЕТА С ЙОД ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ!
23
2
 
6
 
! Отговори
Пазете пералните преди 1 година
Ами така става Укрите като не си пазят пералните,ей на, руснаците ги крадват,обезкостяват ги и чипове бол и ракетите им нямат свършване! Изводът какъв е? Укри, пазете си пералните за да не бъхтят!
22
5
 
7
 
! Отговори
? преди 1 година
Вярно ли е, че Армата и Су-57 влезнаха в действие? Почва се.
21
6
 
10
 
! Отговори
Вразумете се хора преди 1 година
Хора вразумете се! Русия няма армия. Няма ракети! Всичко това е една ХОЛОГРАМА! Ракетите и дроновете са ХОЛОГРАМНИ! Украйна не е загубила 130 хиляди квадратни километра територия! Това е една лъжа и инсинуация. А тази територия дори не съществува. Тя е имагинерна. Така че разбира се, че доброто побеждава. И още стотици деца ще бъдат безмилостно избити в Донбас от Украинските неонацисти! Успокойте се! Нищо не се е променило!
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Уошингтън Пост излезна статия че всичко което се случва в Украйна не е реално. Руската армия е колапсирала още Март, а ракети вече няма. Няма и газ и бензин. А ударите с дронове и ракети са холограмни за да ни заблудят! Във Вашингтон скоро ще обявят че са победили а после просто ЩЕ СПРАТ ДА ПИШАТ КАКВОТО И ДА БИЛО ЗА УКРАЙНА. Защото като победиш имаш право да забравиш за случая. Ето за Авганистан, Ирак, Либия, Сирия почти не се пише нищо. Там победиха! И във Виетнам победа беше!
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднорозите много се размечтаха:)
18
3
 
11
 
! Отговори
Хора вразумете се преди 1 година
В Киев има ТОК! но той е ХОЛОГРАМЕН!! Затова не се вижда!! Но ток има! Така че успокойте се хора. Моля ви. Не драматизирайте. Вова няма как да победи. Русия е пред разпад. Няма армия, няма ракети. Нищо не и остана!
17
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В края на краища украинската шайка ще капитулира, това е най добре за всички.