Харков бомбардиран малко след визитата на германски министър

Пригожин: „Вагнер“ контролира цялата територия на Соледар
11 яну 2023 07:39, Елка Василева
60
Харков бомбардиран малко след визитата на германски министър
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският град Харков бе бомбардиран от руските сили снощи, няколко часа след визитата там на германския външен министър Аналена Бербок, предаде Франс прес.

Бербок дойде в Харков заедно с украинския си колега Дмитро Кулеба.

"Останете в бомбоубежищата. Окупаторите още веднъж бомбардират", предупреди в "Телеграм" Олег Синегубов, регионалният областен управител на Харковска област.

Журналист на Франс прес казва, че са чути няколко взрива в града, който бе относително пощаден от руски удари в последно време, предаде БТА.

Украинският град Соледар, за който в последните дни се водеха ожесточени сражения, е поставен под контрол на бойците на руската военна групировка "Вагнер". Това съобщи междувременно руският бизнесмен Евгений Пригожин, който е ръководител на "Вагнер".

"Подразделенията на частната военизирана компания "Вагнер" взеха под контрол цялата територия на Соледар",  се казва в съобщение на Пригожин, качено в "Телеграм" от пресслужбата му. В него се уточнява, че в центъра на града са обкръжени вражески бойци и се водят сражения. Броят на пленените украински военни ще бъде съобщен в сряда, се допълва още в текста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Алекс Руснаците не бомбят както ВСУ и Неонацистите по площи градовете както всеки ден става в агломерацията на Донецк. Преди Рашките нямаха прецизни малоразмерни боеприпаси вкл Герани сега вече имат. Сега акцента е да се спре/ограничи тока в Ъкрайна за да не може ВСУ да ремонтира и произвежда нищо с двойно назначение. Освен това за да съществува Режима в Киев САЩ и сие всеки ден трябва банално да плащат милиони за банална издръжка на социума. Военните разходи има кой да лобира но Соц са трън
36
13
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Населението на Харков е предимно от етнически руснаци.Русия твърди,че нахлуването в Украйна е с цел да освободи тези руснаци.В същото време ги бомбардира.Значи това е поредната руска лъжа.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден завършва със залез, всяка нощ завършва с изгрев..Денят за Украйна приключва
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе къде са Тагарев и Шаламанов да АнаЛизират ситуацията.
33
0
 
14
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
В чест на победата в Соледар е ударен заводът за фойерверки в Харков!Голямо светлинно шоу е било!А Бербок се пъчи ,че било в нейна чест!
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дочувам евроатлантически бяс.Музика за ушите,мехлем за душата.Суровикин яко суровака.
31
8
 
4
 
! Отговори
Много преди 1 година
...смешен руският тролей! Като му кажеш, че опять обосрались с военните престъпления, веднага обръщат плочата...ама те "американците"...! Жалка зомбирана маса!
30
2
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
И Западът Не е стока! Алчни и гнусни са всички, докопали се до властта навсякъде по Света! Лусницата ще се самоунищожи! С ракети и С ГЛАД И БОЛЕСТИ. ПРЕДСТОИ.
29
14
 
6
 
! Отговори
Отврат преди 1 година
Руски таракан се пише" Българин"? Цял един град го изравнили със земята,но според него , го били "освободили"! Няма такъв цинизъм!
28
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай бе, нали руснаците бяха свършили ракетите, снарядите и патроните? Как са презвели Соледар? Не панимая...
27
6
 
28
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Днес беше освободен Соледар. До седмица-две ще бъде освободен и Бахмут, който също е почти изцяло обкръжен. Фронтовата линия, която беше изграждана 8 години в село Маринка е също пробита. Западът загуби и този конфликт с Русия.
26
4
 
29
 
! Отговори
Антибандерист преди 1 година
"Децата на Донбас" и тези на Донецк след 10 години геноцид днес са вече мъже и няма да забравят нито простят на кокаиновия шут и неговите наемници. Вагнер не прощава.
25
1
 
18
 
! Отговори
Антибандерист преди 1 година
Съобщава се, че британците са изчезнали близо до Соледар.В официалното съобщение представителите на Националната полиция поясняват, че британските граждани са "доброволци". Изчезналите мъже са на възраст 28 и 48 години. Съобщава се, че Андрю Бегшоу и Кристофър Пери са напуснали Краматорск предния ден и са се отправили към Соледар, където следите им са се изгубили.
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Украинците защо ползват телеграма след като е Руски? Или ще кажат че щом е базиран в Дубай значи не е?
23
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехехе, как в бързината само са споменали за падането на Соледар. Дори няма отделна статия. А до вчера всяко изказване на Зельо за героичната отбрана и полетата със загинали руски войници пред града, висеше по цял ден като главна статия. Драснете малко повече сега за 76-та бригада която е обкръжена в центъра на Соледар, и ако откажат да се предадат ще бъдат избити. Или пък за бягащите през глава "храбри" полски наемници.
22
2
 
0
 
! Отговори
Дай ми кварталчето преди 1 година
на ти кварталчето...
21
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Играят си на кварталчета, да идват американците и да свършва мача .
20
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски мобилизира и деца на 16 г.Самите украинци са публикували мобилизационната заповедХитлерюгенд
19
7
 
23
 
! Отговори
до 29 преди 1 година
Затворниците ги пусна Зелената кока още в началото на войната. И ги въоръжи с калашници.
18
4
 
10
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Щом цитираш правешкия овчар като някакъв капацитет си ми Сен. Явно си от Шайката на преименуваните комунисти - тази на Банкянския шофьор.