Шолц: Украйна е част от европейското семейство

Русия не бива да спечели тази война, заяви канцлерът на Германия
9 фев 2023 07:47, Елка Василева
67
Шолц: Украйна е част от европейското семейство
Снимка: архив, БГНЕС

Европа и САЩ ще подкрепят Украйна във войната ѝ с Русия, колкото е нужно, заяви германският канцлер Олаф Шолц, и добави, че Украйна принадлежи към европейското семейство, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Русия не бива да спечели тази война", каза Шолц, цитиран от ДПА.

В Париж в присъствието на президентите на Франция и Украйна Еманюел Макрон и Володимир Зеленски Шолц каза, че на днешната среща на върха на ЕС в Брюксел лидерите ще дадат категоричен сигнал за солидарност с Киев. На нея се очаква да присъства и украинският президент.

"Отнасям ясно послание в Брюксел: Украйна принадлежи към европейското семейство", каза канцлерът.

Миналата година Украйна получи статут на страна кандидат за членство в ЕС, което стана малко след посещението на Шолц и Макрон в Киев през юни, отбелязва ДПА.

Това е едва втората задгранична обиколка на Зеленски от началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна преди година. Първата го отведе в Полша и САЩ.
(БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
20
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Приберете фашаги , макета , Занзибар и Курилските острови ако искате ние нямаме място в съюз със *** и *** като вас. Нашето място е с Русия в Брикс със най-развитите държави от които можем да получим помощ. От ЕС само ни включват доилните апарати и яко ни доят без грам полза за нас. Ако има допитване 80 на сто това ще кажат защото виждат трагедията от нашето участие при третополовите ***, които даже и папата направиха *** и фен на гей браковете.
29
0
 
25
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Няма да е лошо ,да си мерят приказките. Забравят една малка подробност, Китай , драстично увеличава златния си резерв. Познайте ,кой друг си увеличи златния резерв,преди на нахлуе в Украйна
28
0
 
18
 
! Отговори
значи подкрепата преди 1 година
ще бъде толкова, колкото е необходимо, а междувременно труповете ще се реят, като мензухари през пролетта.Що за дебелооко лицемерие има в тези третополови хота, не знам 😒
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приберете си ги в Германия всички окраинци, след като сте едно семейство. Аз не искам в семейството си нацисти. За вас Германците обаче нацизма е нещо съвсем познато. Нормално е да харесвате Бандеровците, Азовците и всички нацита. А и по подобие на Хитлер и Зелето е Евреин.
26
0
 
23
 
! Отговори
Peter, преди 1 година
За едно не си прав! Нямат 500 години история Щатите. Сбирщина кръвожадни хиени. Ще си счупят зъбите, гарантирано! Надцениха се. Русия не е Чули, Ирак, Виетнам, Либия или Сърбия!
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сбиpщайн от безправни колонии, управлявани от две държави е всичко друго но не и "семейство".
24
0
 
15
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
Ужас.
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия я спечели тази война! Май само зиленския още вярва в лъжите ви, че ще спрете Русия.
22
2
 
34
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Тия нацисти пак надигнаха глава. Търсят си белята. Да благославят В. Путин, че е търпелив! Че ако дойде някой бесен генерал, лошо им се пише! Ще има бомбени килими както направиха американците в Ирак, Либия, Сирия и другаде. В "Киив" само тухли ще останат.
21
1
 
26
 
! Отговори
Peter преди 1 година
Едно е да имаш желание, друго е да го можеш. За Шолц тези понятия не са ясни. Плащат му да се излага рака, или Германия е отново на пречупените. Не им стигна боя през ВСВ. Искат отново. Ми пробвайте. Увериха се че танковете с кръстовище ще оцелеят максимум докато ги намерят русите. Цяло Нато си провери оръжията и разбраха, че нищо не струват. Сега САЩ се чуди как да прекрати войната. И в окраина се изложена както навсякъде Виетнам, Афганистан, Ирак. 500 години история над 150 войни Нито 1 победа
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви семейства,болен мозък.Не ви идва акъл в главите.
19
1
 
33
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
Точно така! Като са част от европейското наследство колониалните европейски империи и двете световни войни, погубили стотици милиони .След боеприпаси ,танкове ,самолети какво следва да пратят в Украйна , може би българската армия .Тя е по близо и ще свърши работа ,няма нужда да умира западняка .30 години мир бяха пропилени от презадоволената и поамееикаченан Зап. Европа .
18
2
 
30
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
В моето семейство наркомани нема!
17
22
 
1
 
! Отговори
Разделяй и Владей преди 1 година
Римската сентенция Разделяй и Владей е винаги съпътствала човечеството.Ако погледнем Украйна,Полша и Беларус са един народ.Руснаците са техни първи братовчеди.Сталин много добре е възприел тази безпогрешна изпитана във вековете политика.Така създаде много съветски републики.Да не говорим за Македония.Всякакъв опит за интеграция на разделени народи ще среща сериозен отпор от Силните държави.Една нова държава обединяваща поляци,украинци и беларуси сериозно би застрашила намаляваща от хора Русия.
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е че много украинци стават част от задгробния живот заради такива като тоя.
15
0
 
36
 
! Отговори
Запомнете преди 1 година
Макрон, Шолц и Байдън, хубаво запомнете тези имена, защото теще са виновни за 3тата световна война.Русия предупреди няколко пъти и търпението се изчерпва.
14
4
 
3
 
! Отговори
L. преди 1 година
А Русия?
13
0
 
23
 
! Отговори
Да преди 1 година
Като ги денацифицират са добре дошли!
12
0
 
18
 
! Отговори
Йосиф Джугашвили преди 1 година
До Дженерал Ромел Милостив е бил Народния Съд!
11
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ега ти скапанато семейство в такъв случай!