Засилва се руският натиск върху украинската отбрана в Бахмут

Ожесточени боеве се водят в града и околностите му
4 мар 2023 12:16, Елка Василева
451
Засилва се руският натиск върху украинската отбрана в Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили, отбраняващи Бахмут, са подложени на засилващ се натиск от руските сили, съобщи днес британското военно разузнаване, като отбеляза, че ожесточени боеве се водят в града и околностите му, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украйна подсилва района с елитни части, докато руската редовна армия и силите на частната военна компания "Вагнер" са напреднали още повече в северните предградия на Бахмут, отбелязва британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна сводка в "Туитър".

Два ключови моста в Бахмут са разрушени през последните 36 часа, а контролираните от украинците пътища за снабдяване са все по-ограничени, допълва разузнаването.

Руската артилерия подложи на масиран обстрел вчера последните пътища, извеждащи от Бахмут, с цел да завърши обкръжаването на обсадения град и да приближи Москва до първата й значителна победа от половин година, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Десислава Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
2
 
7
 
! Отговори
Za победу! преди 1 година
Зеленият н,аркоман и корумпираната му крадлива укрофашистка шайка н,асрани от страх и ужас. Добре че е Брендо да го снабдява с качествена дизайнерска дрога, зеленото джудже да се дрогира на воля! Руската армия упорито напредва и бавно смила укрофашагите. Укро пушечното месо е на свършване. Фашисткият режим в Киев вече лови жени, деца на 15-16 години и старци от 65-70 години, за да ги праща за пушечно месо на Източния фронт в Донбас!Za победу! Работайте, братухи!!!
330
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До реално.Точно така ей зелето за това реве,че му трябват танкове самолети и артилерия.Пследно се изцепил,че трябва и войници на НАТО да идват да умират е Украйна.Е що така бе нали побеждавахте?
329
3
 
2
 
! Отговори
питанка преди 1 година
До Преди 70 години да питам като толкова помниш какво е било преди 70г, и знаеш какво точно ще е сега, имаш ли точно инфо , колко ват.н- ика , лично е затрил този твой мил другар и лидер: Ио̀себ Бесарио̀нис дзе Джугашвѝли ??? Двам ти жокер: над 15 000 000 са. И това са хора които са умрели след 1945г !!! оставям те да гадаеш.... Същото комунделите са правили след 9 септември в България.... с елита на нашата нация !!! Да ти имам и сатрапа който ти е идол ?!
328
5
 
2
 
! Отговори
реално преди 1 година
...ми, че то вече 4 месеца все го обкръжават, все го превземат този Бахмут и все си е украински? Да не коментираме , че ако с такава скорост гинат като мухи от Вторая Безаналоговая, скоро ще трябват запаси от ново свежо месо, т.е. нова могилизация - е те тогава май Путин ще го "удари на камък" !? От ден на ден все по-малко стават ония които му вярват и искат да стават прицел на Хаймърсите и да умират за неговото "его" !!! 50 000 са убитите руснаци-лопатари( нямали автомати и им давали лопати..)
327
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победа за Русия !
326
1
 
6
 
! Отговори
Павликени преди 1 година
могат да го вземат даже за 5-6 месеца. Това е 2-рата армия в света, не е шега.
325
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В другата статия коментират, че руснаците си губели времето за Бахмут, щото вече бил сринат ... момчеее ... Ако в Бахмут не държаха няколко хиляди цивилни, щеше да е сринат още преди 6 месеца.
324
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долни инсинуации и пропагана! Тя Русия още танковете не може да запали.
323
1
 
6
 
! Отговори
Забършете си пяната преди 1 година
ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ! ПРАВЕДНИТЕ ЩЕ ПОБЕДЯТ ! БАНДИТИТЕ ЩЕ ГОРЯТ В АДА !
322
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Д о Сата НАТО.Предтани да се излагаш с тия брътвежи бе,повече са гледали филма "Пътя към Славянск",а има и доста други филми от френски журналист,какво се е случвало в бандерия.Хайде стига си мрънкал и лъгал.
321
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 377.А ти сериозно ли мислиш,че никой не вижда излагацията на зелето и как ходи да проси,заплашва даже или на запад просто го изслушват от учтивост и после мислят,какво да правят с него.Е то такова нахалство никой не е виждал.Поне имай малко достойнство да не се излагаш с тия писаници.
320
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Дори украински граждани със завист мълчат слушайки какви са думите и гледайки какви са действията на техния и на руския президент. Не им гледайме водката - Ракетите им гледайме -----///------ Вие сериозно ли си мислите, че някой завижда на руснаците заради Путин? :)))) Наистина сте много простички. Руснаците всеки им се смее и им гледа сеира, като на някакъв пиян, който се излага на селския събор.
319
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 383 Точно така и всички се затърчаха да умират за Украйна нали :)
318
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо .Това се изтърка вече.
317
5
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахааааа, че нали се похвалиха за 28-ми път, че са го превзели крепостните?!? :)))))))))))
316
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната трябва да приключи, а бежанците да се върнат в родината си.
315
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва войната да спре и украинските цежанци да се върнат в родината си.
314
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 353 До 347 Никой не ги спираше Украйна да ходят в ЕС! Освен САЩ. Те имаха други планове,след като плана с Грузия пропадна. На полследните избори с участието на цяла Украйна спечели проруска партия с етнически руснак президент! Янукович водеше преговори и никой не му се мешаше, докато накрая от ЕС не му поставиха 8обидни условия. Едното бе да пусне от затвора Тимошенко,тази дето ни остави една зима да мръзнем. Руснаците им оставиха Крим с автонимия и собствен президент. Укрите и това сгазиха!
313
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украинските сили" да се чете "силите на НАТО"
312
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Праведният ще спечели.