Засилва се руският натиск върху украинската отбрана в Бахмут

Ожесточени боеве се водят в града и околностите му
4 мар 2023 12:16, Елка Василева
451
Засилва се руският натиск върху украинската отбрана в Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили, отбраняващи Бахмут, са подложени на засилващ се натиск от руските сили, съобщи днес британското военно разузнаване, като отбеляза, че ожесточени боеве се водят в града и околностите му, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украйна подсилва района с елитни части, докато руската редовна армия и силите на частната военна компания "Вагнер" са напреднали още повече в северните предградия на Бахмут, отбелязва британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна сводка в "Туитър".

Два ключови моста в Бахмут са разрушени през последните 36 часа, а контролираните от украинците пътища за снабдяване са все по-ограничени, допълва разузнаването.

Руската артилерия подложи на масиран обстрел вчера последните пътища, извеждащи от Бахмут, с цел да завърши обкръжаването на обсадения град и да приближи Москва до първата й значителна победа от половин година, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Десислава Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пилците се броят наесен жалки ми русофилчета! Херсон, Изюм, Лиман и др също бяха руски преди няколко месеца, нали? Ха-ха-ха!
270
9
 
6
 
! Отговори
До няма смисъл момци преди 1 година
Малко преувеличаваш, не мислиш ли, момко?
269
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засилва се броя на убитите руски фашисти в Бахмут...
268
18
 
13
 
! Отговори
Няма смисъл момци преди 1 година
Колкото и да напъвате момчета,Русия загуби повече от колкото ще спечели,дори и през цяла Украйна да мине. А Путин върна Русия в 80те. В цивилизования свят Русия е агресор. Даже дружките й изпитват съмнения към нея и затова пазят неутралитет. Пропагандата и от двете страни е адска и никой не може да вярва нищо,освен очевидното,а то е че на 24.02.2022 Русия влезна с войски в Украйна! От там насетне се замислете ,какво може да стане и с нас и дали пак ще сте на страната на агресора
267
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До.до Я точно така е те няма за къде да бързат.Могат така да си воюват и 2 години.Държат ли територия държат я.И защо отстъпиха,да не са в обсега на украинската артилерия без подкрепа от тяхната ,а и бяха по-малко.От началото на декември влязоха масови и мобилизираните имат си *** и резерви и си настъпват сега,ама не е това настъпление,което всички очакват.Първо се разбиват позициите с артилерия и след това и като намалее армията срещу тях тогава.Пък украинците да пращат подкрепления щом имат.
266
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Ванга веднъж е казала: Бахмут ке падне.
265
0
 
10
 
! Отговори
До Я преди 1 година
Така де, ако Путин беше решил да мобилизира 2-3 млн души в началото, щяхме да водим друг разговор. Руснаците направиха тактическо отстъпление. В момента Украйна се фортифицира, като фортовете падат един по един. Бахмут е следващия.
264
0
 
17
 
! Отговори
До Ватник преди 1 година
5-6 месеца е голям период в една война. Не разбирам какво се опитваш да кажеш. Раздутата украинска смелост доведе до 12 милиона бегълци. Имай предвид, че Путин първоначално не е разгърнал пълномащабна война в Украйна. Ако беше влязъл с 2 млн души на първия ден, нямаше да намираш Украйна на картата вече.
263
11
 
3
 
! Отговори
Я преди 1 година
200К армия,а бройш ли и всички от ДНР и ЛНР? И ония брадатите,дето рашките поканиха да убиват правослвни християни! Точно срама е за руснаците! Видя се мощта им. Редовна армия почти нямат,брадатите още преди месеци измряха или избягаха и им остана един Бахмут с който да разгорят позагасналата пропаганда и ракетите с които убиват цивилни. Толкова с мощна Русия
262
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 296 Ти мерил ли си си температурата.Тя редовната армия на Русия е 1120000.От нея влезе на само 150000 .Като на страната на Русия се бият и 50000 уккрайнци.Кой къде е измрял .И тия войски с Вагнер удържаха 600000 армия на Украйна.И мобилизацията е да се пази редовната армия, защото не се знае .какво ще става.И те руснаците си държат 20% от територията на Украйна и ти трябва да ги гониш,а не да питаш що не напредваш.Ми напредват си без много жертви думкат с артилерия и трепят пред себе си
261
0
 
11
 
! Отговори
До 304 преди 1 година
Само да допълня, понеже споменаваш алкохолици. Гледал ли си наскоро рипорт за нациите, които употребяват най-много алкохол? Май не си. Русия, дори не е в топ 10. И пак ти казвам, срамно е обучена армия да се надриcка от затворници-отрeпки. Не мислиш ли? За какво е било цялото обучение, тогава?
260
13
 
3
 
! Отговори
Ватник преди 1 година
След 5-6 месеца война и обявиха мобилизация,а сега се бият наемници,затворници и алкохолици,а са втората по сила армия! А НАТО даже не се включило официално. Иначе локалните червени роби обясняват,как руснаците ще минат и през нато и ще стигнат до Берлин! Смях! Големите им уж партньори Китай и Индия пазят неутралитет и им се смеят по конфервнциите,обаче местните червени *** още имат мокри сънища по БРИКС и разни подобни! С колхозници никой не иска съюз.
259
2
 
12
 
! Отговори
До 304 преди 1 година
Путин влезе с 200К армия в 40млн. държава. Кое е срамното да направи мобилизация? Украйна вече прави безброй мобилизации и отчаяно изпраща на фронта малки деца. За укр се бият над 50000 бойци-наемници и доброволци, като само поляците са около 20К.
258
9
 
4
 
! Отговори
До 302 преди 1 година
Ааа срам за украйнската армия,а руската че е от затворници и алкохолици,не е срам така ли? Сам си падна в капана! Срама е за ***,защото са със статут на 2ра по сила армия,а още след 5тия месец война се оказаха в мобилизация,а сега се бият наемници и затворници за тях?! Промити сте от всякъде!
257
0
 
14
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До До 293: Ще видим, ще видим. И за Афганистан важеше същото: военно-промишленият ккомплекст на САЩ печелеше от войната, но накрая армията на САЩ се изнесе позорно оттам. В края на краищата милиардите за Зеленски идват от джобовете на американските избиратели. Докога ще са съгласни това да продължава?
256
3
 
8
 
! Отговори
До 300 преди 1 година
Явно ти си от другата планета, щом смяташ, че Путин залива затворници с големи премии. Срам за обучаваната с години елитна украинска армия, станала за смях пред света и смазана от кокошкари и изнасилвачи. Вагнер са 25к човека. Останалото са пуснати затворници с условие да оцелеят. Скрий се, моля ти се.
255
0
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Мирният диалог с Русия зависи предимно от Украинския елит. Но те Не желаят това, защото Мирът е възможен само при условията на Русия, тоест Донбас - руски. Украинският елит все още си мисли, че може да победи. Към края на годината ще склонят.
254
7
 
3
 
! Отговори
До 297 преди 1 година
А ти явно живееш на друга планета,щом мислиш,че държава във война би плащала на наемници,ако има редовна армия. От месеци се чува ,как само вагнеровците напредвали по някой метър някъде там. Затова толкова искат Бахмут,да пуснат малко трохи на бавните си поданици,че нещо и те започнаха да не им вярват
253
0
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До 296: Закъде си се разбързал? Щом отСАЩ и ЕС искат войната да продължава до последния украинец, нека да плащат за това. Докато получава долари и оръжие (а не е тайна че част от него се продава на черният пазар) Зеленски няма да преговаря.
252
4
 
6
 
! Отговори
До 293 преди 1 година
Зад Байдън стои ЦЕЛИЯТ ВОЕННО ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС НА САЩ. ТЕ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ТРЪМП ИЛИ ДРУГ ДА ПОБИДИ. СТОЙ, ТА ГЛЕДАЙ! ПЕЧАЛБИТЕ ИМ УДРЯТ ТАВАНА.