Британското МО: Русия е превзела западния бряг на река Бахмутка

Застрашен е ключово важен път за снабдяване на украинските войски
7 апр 2023 14:00, Елка Василева
89
Британското МО: Русия е превзела западния бряг на река Бахмутка
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е превзела западния бряг на река Бахмутка, като е застрашила и ключово важен украински коридор за доставки, в своите опити да си възвърне контрола върху опустошения град Бахмут в Източна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на редовния бюлетин в "Туитър" на британското министерство на отбраната.

Още по темата
Русия е напреднала по-нататък и сега е много вероятно да е достигнала до центъра на града. Ключово важен път за снабдяване на украинските войски в западната част на Бахмут изглежда е сериозно застрашен, се казва в бюлетина.

Седем цивилни са загинали в резултат на украински артилерийски обстрел в контролираните от Русия райони, докато битката за Бахмут - опустошеният град в Източна Украйна, който се превърна в символ на съпротивата на Киев срещу Москва, продължава, без да се вижда краят ѝ.

Основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин каза, че украинските сили не са се оттеглили от Бахмут, но дори ако това стане, неговата милиция ще има нужда от повече подкрепа от редовната руска армия, преди да се опита да напредне по-нататък, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
10
 
! Отговори
Значи е и левия..... преди 1 година
Англ- саксонската манипулация и дезинформация я знаем..пак,освен че ограбват държави,и лъжат..нищо ново при тях..кажат ли,че е десния бряг значи са и двата..минимум....
81
1
 
26
 
! Отговори
Дивергент преди 1 година
Знамето на русия бе забито в центъра на Артьомовск на 02.04.2023г. вечерта, с надпис "В ПАМЕТ НА ТАТАРСКИ" по случай терористичния акт при който загина военния кореспондент. За жалост никъде в западните медии не се споменава "терористичен акт", а се казва, че Татарски е бил взривен. Без да се споменават другите жертви и тежко ранени.
80
3
 
14
 
! Отговори
Дивергент преди 1 година
Информацията е много стара. Вече западните анализатори твърдят, че центъра на Артьомовск (или както го наричат украинците Бахмут) е превзет. В момента се водят ожесточени боеве в източните квартали на града.
79
3
 
25
 
! Отговори
Тарас Булба преди 1 година
Това е гражданска война.Война срещу ПРАВОСЛАВИЕТО.И вие учебен автомат не можете да разглобите давате акъл.
78
16
 
4
 
! Отговори
Костелив орех преди 1 година
се оказа Бахмут. Превземането му продължава. Да смее ли човек да плаче ли от смях?
77
3
 
33
 
! Отговори
Мисирка лайв преди 1 година
Информацията е стара, а и това не са цитати, а силно изопачени думи, които тотално променят смисъла на действително казаното. Свикнахме с военната дезинформация и пропаганда в западния блок, който се самоогради с нова Желязна завеса, но все пак е хем смешно, хем жалко.
76
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая новина е от преди седмица кокорчовци!
75
6
 
6
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Бахмутка да не е Ламанша ?
74
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пирожкин е усетил че руснаците сами са гръмнали влогъра в ресторанта му и сега явно ще има и преврат в раzzия
73
19
 
10
 
! Отговори
Картошки преди 1 година
до 73 Баджанака. Това да не са същите руски канали, които казаха за масквата потънала заради лошото време и че 60 километрова военна колона от Беларус към Киев не е имало?
72
3
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 1 година
да, планът е за Русия и Украйна. Точката за ядреното оръжие е конкретно за Беларус в случая. Питай ако имаш други нясноти.
71
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 70- това за ядреното оръжие само за Русия линважи? Защото има няколко бази с американски ядрени бойни глави в Европа! Само питам, видях че си компетентен и четеш...
70
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е вярно! Украина печели, руснаците свършиха ракетите, Путин е болен от рак, Русия ще се разпадне на много държави.
69
29
 
8
 
! Отговори
до 70 преди 1 година
Първа точка в "Китайски мирен план" е зачитане на суверинитета и териториалната цялост на всяка една държава, както е заложено в хартата на ООН. Има и точка за неразпространение на ядрено оръжие. Путин просто си прави оглушки, нито прочел нито помирисал този план.
68
31
 
10
 
! Отговори
Вервайте преди 1 година
Ситуацията в Бахмут е динамична! Днес са взели 20 метра от западния бряг в центъра между 46-то и 93-то дръвче, обградени са 3-та и 8-*** пейки в парка, след три месеца очаквайте развитие!
67
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е че има хора макар да не е за вярване. Те не желаят да напуснат града и чакат търпеливо руснаците. Украйна не може на сила да задържи Донбас. За тяхно добро е Запада най сетне да го разбере това Китай вече го разбра така мисля.
66
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е търпеливо старче но ако му писне с вашите глупости лошо ви се пише.
65
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пролетта е хладна и дъждовна може и лятото да е такова за сметка на това есента ще е мъглива зимата много по студена от до сегашните зими баси.
64
6
 
39
 
! Отговори
18538 преди 1 година
K-и-ро от Харвард и Пульо що не идат фронта да помагат? Мъжете се познават в трудните моменти, а Украйна явно е в затруднено положение. Пульо е идеален за нощни тактики по очевидни причини. Може да вземат и Пожарникаря, така може ди променят гледните точки към добро. Той може да им дава вода за сапунките. Ако се върнат - правят правителство, ако не се върнат ще пратим още политици. Вижда ми се хубава инвестиция.
63
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 Това е баси и тъпата опорка...В Бахмут почти няма цивилни граждани от много време.хахаха