Украинските сили отблъснаха руски атаки в промишлената зона на Бахмут

Русия се опитва да превземе града от края на лятото
6 апр 2023 08:03, Елка Василева
208
Украинските сили отблъснаха руски атаки в промишлената зона на Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски отблъснаха поредица руски нападения в промишлената зона на Бахмут, използвайки артилерия и гранатомети, съобщи военното ръководство в Киев, цитирано от ДПА.

Въпреки численото си превъзходство руските части не успяха да направят пробив, заяви украинската армия.

Преди това президентът Володимир Зеленски увери, че войските му ще се бият за Бахмут въпреки изключително тежкото по думите му положение там.

"Но ние продължаваме да сме в Бахмут, а врагът не контролира града", каза той при посещение във Варшава.

Русия се опитва да превземе град Бахмут в Донецка област от края на лятото. Войските на Москва вече контролират по-голямата част от града и части от центъра му, но украинските войници все още оказват съпротива в западната част на населеното място, чието предвоенно население е около 70 000 души.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимена преди 1 година
Каква промишлена зона? ВСУ загубиха целия север и център вече... Останаха последни западни квартали
171
1
 
2
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
Скъпи , пиша ти бавно, защото не можеш да четеш бързо. В това "селце"-Бахмут 8/осем/ години беше трупано оружие и създавани укрепления. 40 000 /четиридесет хилядна/ армия. За радост 30 000 жече са при Бандера.
170
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 172 .Не бе в Берлин изпратиха такива като теб да просят по уркопитешка линия.
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Унуфрий.Ами айде де ,ама в сайтовете става само тая работа,а на фронта май е друго или си мислиш,че никой нищо не знае и нищо не разбира.А да още мобилизация трябва да се прави,че в Бахмут си отиде завинаги,голяма част от украинската армия.
168
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Хорица от 3 месец на СВО се включи ГЕОПОЛИТИКАТА - от тогава се прави в Украйна неща които са откровено нелогични. Ето Вагнер вместо да прочиства града сграда по сграда можеше просто захлопне котела още преди седмици. Но Целта изглежда е да се унищожават колкото се може повече украински военни.
167
7
 
5
 
! Отговори
Унуфрий преди 1 година
До СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ - От много рязане на глави, така са се орязали, че един Бахмут не могат да превземат от края на лятото. С лъкове и стрели да се бяха били, щяха да са го превзели досега. Явно руската овеннеа техника е по-зле от арбалетите и лъковете. Скоро рашковцете ще ядат такъв пердах, че ще им държи влага за следващите десет петилетки.
166
7
 
4
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
Отблъснали са ги с разтворени ***. Стиснали здраво и решили да ги теглят в плен. Ама руските момчета им резнали главичките.
165
7
 
6
 
! Отговори
НЕЩО преди 1 година
ЕДНА ГОДИНА НЕ МОГАТ ДА ПРЕВЗЕМАТ ЕДИН ГРАД С РАЗМЕРИ 5Х5 КИЛОМЕТРА, СТАЛИН ЩЕШЕ ДА РАЗСТРЕЛЯ ЕДНА ДУЗИНА ГЕНЕРАЛИ , АКО НЕ ГО БЯХА ПРЕВЗЕЛИ ЗА ДВА ДНИ, ИМА НЕЩО МНОГО НЕЗНАЙНО В ТАЗИ ВОЙНА
164
3
 
4
 
! Отговори
von Newmann преди 1 година
Как ще са отблъснали съветски музиканти, когато Бахмут отдавна беше превзет от рашковецете. Да не би да става дума за Берлин? (Смях в залата и френетични изръкоизплясквания на комсомолските съучастници у форумо.)
163
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дядо Йоцо.Айде стига с тия Тигри.Не разбрали,че това е било преди 80 години,а Германия нито е тая военна сила нито е разработвала танкове.Леопарда е стар и само се модернизира и най-масовата модернизация е Леопард 2 А4 и няма никаква защита срещу съвременните ПТРУ.Отдавна мина времето на танковите битки,но дори и при такива немския отстъпва,щото стреля по-бавно ,а с един изстрел вече не става трябват 5-6,а срещу себе си ще има поне 4 руски,ако се стигне до директна битка,което е рядкост вече.
162
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 169 Боби.Така е ,аз само казах какво съм чул.А иначе купола на Т-90М Прорив е взет точно от този проект на Т-80 макар,че последния е правен в Омск,а Т-90М е в Нижни Тагил и са си един вид конкуренция.
161
2
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Добре момчета, като начало попрочетохте нещо от Уикипедия, ако прочетете още десетина книги на тази тема, ще добиете бегла представа за нещата. Запонете с ''Тигри в калта'' на Ото Кариус
160
7
 
8
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Бахмут вече е ясен! Сега идват на дневен ред Часов Яр и Сиверск за да може да се обезпечи добре атаката на последната украинска линия. Даже лично според мен би било хубаво да се вземе и Лиман преди основното настъпление срещу Краматорск. Разбира се при един добър пробив при Авдеевка с увличане на Маринка може нещата много да се ускорят и да се развият по съвсем друг начин. Едно е сигурно щом украинците не се предават и им се мре за зеленчук то украинки ще има за всички!
159
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Ами Т-80 има като проект на лек танк наследника на Т-70 още по времето на ВСВ. Реално казано всяка бойна машина и си има ГРАО индекс(да не се бърка с нашата цивилна служба ГРАО/ЕСГРАОН) включително и прототипите. А как в медиите са наричани съответните оръжейни ситеми е съвсем отделен казус.
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 166 Боби.Точно,защото не са били на някой трябва да се обяснява.И Тигър ,и Пантера започват да се произвеждат доста късно,даже Хитлер отлага операция "Цитадела" при Курс ,за да се произведат повече бройки.Това забавяне обаче дава възможност на руснаците да си направят стабилна отбранителна линия и германските губят при Курск.
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби .Аз тоя чух ,а колко е вярно не знам Т-80У и е прототип от 97 година май,за другите знам всичко.И за тоя знам доста неща,ама не знам дали се произвежда,а Медведев беше ходил на посещение точно в Омск,къде е създаден.
156
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До дядо йоцо гледа Тигър - произведени около 1500 бройки, Кралски Тигър произведени почти 500 бройки Пантера 6000 Панцер 4 - 8000 бройки. Леле ще кажете че немските танкове са супер оръжия и са се били цялата война 1-3 до 1-10 срещу съюзниците... Нее не е така. Основната ударна сила на вермахта по необходимост винаги са били самоходните оръдия по-евтини и по-лесни за производство само Щуг-3 са произведени 14000 броя а колко още такива животинчета са ползвали немците роман да напишеш
155
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дядо Йоцо.Тигъра и Пантерата са почнали да се произвеждат по настояване на Хитлер,защото pz3 и pz4.Не са успявали да се справят с руския Т-34.На тигъра се слага 88мм оръдие което е било единственото оръжие срещу Т-34, но танка става твърде тежък и скоростната кутия не издържа.Това е било най-често срещания проблем,Пантерата след като руснаците слагат 85мм оръдие на Т-34 се е превърнала в едно 45т желязо.Същото става и Тигъра след като е пуснат руския ИС-2 със 122мм оръдие.
154
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Т-80У говориш за някакъв прототип Т-80Б(1000кс) Т-80БВ(1000кс система за ултразвуково почистване на прах и циклон филтри) и Т-80У(1250кс) са с газотурбинни двигатели. Модернизират се до Т-80БВМ. Т-80Д са с дизели и пак се модернизират до Т-80БВМ но си остават с дизелов двигател.
153
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До дядо йоцо гледа От унищожените 84 хияди СССР танкове ВСВ трябва да се каже че 20000+ броя са предвоенните леки танкове БТ-3/5/7(Танк на Американеца Кристи) и Т-28(Лицензен Викерс 6 тонен). Следват произведени и доставени по лендлиз през войната над 20000 леки танкове Т-38(Плаващ) Т-40(плаващ), Т-60, Т-70 След това продължава производството като Су-76 от които са тиражирани(но не и загубени) 14000 самоходни оръдия. И да всички останали типове загубени танкове и самоходки са около 30000