Ужасяващото видео с обезглавяване на украински военнопленник - Зеленски призова за минута мълчание

"Руската армия опитва да превърне това ниво на насилие и зверства в нещо обикновено на цялата украинска територия"
Обновена: 13 апр 2023 08:13 | 13 апр 2023 07:56, Елка Василева
522
Ужасяващото видео с обезглавяване на украински военнопленник - Зеленски призова за минута мълчание
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за минута мълчание участниците на събитие във Вашингтон след разпространяването на видео, за което се твърди, че показва обезглавяване на украински военнопленник от руски войници, предаде ДПА.

Още по темата
Сега ви моля да почетете с минута мълчание паметта на украинския войник, чиято смърт светът видя вчера, и паметта на всички наши хора, чийто живот беше отнет от руските нашественици, каза вчера Зеленски по видеовръзка по време на „кръгла маса“ за Украйна в рамките на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка.

Той припомни и други украински жертви на войната на Русия в Украйна, а след това направи кратка пауза.

В момента Украйна преживява буря от емоции, каза Зеленски. Знаете, че руската армия се опитва да превърне това ниво на насилие и зверства в нещо обикновено на цялата украинска територия.

Дългата история на руската безнаказаност трябва най-после да спре, настоя Зеленски. Всеки ден в Украйна „мъже и жени, възрастни и деца…умират от ръцете на Русия“, подчерта украинският лидер.

Късно във вторник в интернет се появи видеоклип от минута и половина, който показва обезглавяване на мъж в униформа от друг униформен мъж с бяло обозначение, типично за руските войници.

Автентичността на видеото и това кога е било заснето не могат да бъдат установени. Тъй като в кадър има дървета със зелени листа, най-вероятно видеото е заснето миналата година.

Междувременно на редовна пресконференция в Брюксел говорителката на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че ЕС ще потърси отговорност от всички извършители и съучастници на военни престъпления в Украйна, предаде Франс прес.

Набила Масрали каза, че ЕС няма информация за автентичността на видеото, но яко тя бъде потвърдена, това ще е още едно брутално напомняне за нечовешкия характер на руската агресия.

Вчера следобед председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в „Туитър“, че е ужасен от видеоклипа с обезглавяването на украински военнопленник.

Отговорността и справедливостта трябва да надделяват над терора и безнаказаността. ЕС ще направи всичко по силите си, за да постигне това, добави Мишел.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До =Българин= Какъв българин си ти бе, американско ***? Ти си си един заблуден индивид, жертва на промивка на мозъка
315
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, които са рязали главата на "краинския войник" всъщност са разпознати, като украинци - фашистващи фанатици от Азов. Нищо, че са облечени в униформи с шеврона на чеченците. Специален представител на Рамзан Кадиров обяви, че това е поредната жестока украинска провокация. И веднага тук във фейк нюз изданието ни я публикуват като светата истина
314
10
 
2
 
! Отговори
=Българин= преди 1 година
Да си пожеалем руската *** да се разпадне най-после. Интересно е колко много много *** подкрепящи престъониците в москва има...
313
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментииращите *** се радват на зверствата на руските нацисти. Нормално за празните им глави.
312
6
 
7
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Зеленски го чака същото...
311
4
 
7
 
! Отговори
ТУРЦИТЕ и УКРИТЕ преди 1 година
СА ДВАТА ЗЛИ НАРОДА, КОИТО СА ИЗКЛАЛИ ДО КРАК ВСИЧКИТЕ СИ МАЛЦИНСТВА
310
2
 
12
 
! Отговори
шмatka преди 1 година
До Анонимен 336 И аз не вярвам на видеото ,но онова в началото на войната ,когато азовци от упор застрелваха руски войници на асфалта пред танковете ,защото'' все още били живи''беше потресаваща жестокост!И сега да кажа ''ами на война като на война и каквото повикало това се обадило ''!Такива *** като украинските --до крак!
309
13
 
9
 
! Отговори
Глок преди 1 година
Руския негод....к никога не признава своите зверства,Катин,Голодомор,лагерите в Гулаг,избитите малки народи в СССР,самолета на Малайзииските авиолинии.Руския негод..к не изпитва и капка съжаление,той се чувства добре,че никой не може да му търси сметка.
308
0
 
2
 
! Отговори
филип ейджи преди 1 година
On the Beach _ На брега(2000) Филми онлайн
307
11
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Едно нещо не мога да разбера! Защо като се появи запис на издевателства от страна на руснаци над украинци толкова много олиго.френи започват да се съмняват в автентичността ?!?А ако се появи клип с тормоз над руснак винаги е истина и никога няма съмнение, че е истински ?!? Такива ***.унгери сте се събрали тук, че имам съмнения за вашите родители. Според мен майка и баща са ви Коцето Копейкин и Волен Сидеров!!!
306
6
 
12
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
КАКВОТО СА ТЪРСИЛИ УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ СА ГО НАМЕРИЛИ.РУСИЯ ВИ ДАДЕ ЕДНО НАТО ТА ВИ ХАРЕСА.САТРАПА ЗЕЛЕНСКИДА БЪДЕ ОБЕЗГЛАВЕМ БАВНО И МНОГО МЪЧИТЕЛНО.
305
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелката е готов на всичко, за да си изпроси внимание и най-вече пари. Вие можете ли да разберете кой кого обезглавява? Малко много не ми се вярва руснаци да обезглавяват, че и да го снимат и пускат по интернет. Пак фейкове ни заливат. Даже ИДИЛ не са пускали такива клипове. Аре стига вече.
304
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински, пардон Зеленски сам си е обезглавил чиляка, но и най-сетне нарече украината територия. Това е територия, а не държава. И то подарена от Ленин, Сталин, Хрушчов и изцяло построена от руснаците. Тва аецове, маецове, Киев, туй муй, все от руснаци. Киев е само Сталински постройки. Единственото новопостроено са вилите на олигарсите им.
303
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Целият свят ще бъде доволен когато заколят Зеленски и компания като прасе и направят от него суджук. Цялата Укро-хунта може да помогне на народа си като се превърне в кайма откоятотще бъдат направени кюфтета да се нахрани гладуващия укронарод. зеленски помогни на украйна, предай тялото си на месокомбинат! нахрани с месото си народа!
302
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой ги вярва тия щуротии, на Христос ИвАнов от проДай БГ лумпеньете и разни други безполови, укрите съвсем ще ги намразим покрай ваш'та куца пропаганда. Колко и да пишете подобни пасквили- не хваща дикиш.
301
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък гледах едно видео как автора на тази статия Е.В. яде живи дечица , а другата укрофилка Н.Христова ги транжира.Тези двете дебеланки вече са втръснали с глупостите си и на кварталните п.сета.Укрофашистката пропаганда е основно занимание на грозноватите лелки.
300
5
 
25
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Най-вероятно те сами за заклали някое войниче, за да могат да уреват света после. Еврейски номерца!
299
4
 
21
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Хехе, изтъркана пропаганда, не сме забравили лъжите и видеата за Ислямска Държава, снимани с актьори в студия на ЦРУ как "обезглавяват" американци.
298
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната постановка на З.еленчукъ! И едните и другите изглеждат еднакво (като етнос), говорят на един и същ език, укропите просто сменят унифората и отличителните знаци и готово! Помните ли обезглавяването на руските ранени военопленици, а танкиста, който беше вързан и изгорен жив? Е това са бандеровските "забавления"! Путин излишно обяви - никакво жестоко обръщение към плененити укропи иначе съд и в пандиза!
297
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Уча децата си да ги мразят"...нееее ти не си фашист и няма да отгледаш из Роди ,не...!!!