Киев: Настъплението в Бахмут е първият успех

Плановете на Русия за превземането на града остават непроменени
15 май 2023 22:21, Елка Василева
122
Киев: Настъплението в Бахмут е първият успех
Снимка: архив, БГНЕС

Защитата на Бахмут продължава и последните дни показаха, че Украйна може да напредне и да се противопостави на руските сили там, заяви командирът на украинските сухопътни сили ген. Олександър Сирски, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
"Напредването на нашите войски по посока на Бахмут е първата успешна настъпателна операция в отбраната на града", заяви Сирски, цитиран в Телеграм канала на украинския военен център Медия, отбелязвайки първите постигнати успехи на украинската офанзива. "Последните няколко дни показаха, че можем да се придвижваме напред и да унищожаваме врага дори в такива изключително трудни условия", подчерта той.

"Операцията за защита на Бахмут продължава. Взети са всички необходими решения за отбраната", добави високопоставеният украински военен.

Плановете на Русия за превземане на обсадения източен украински град Бахмут остават непроменени и към покрайнините му се изпращат нови щурмови сили, съобщи украинската зам.-министърка на отбраната Хана Маляр в изявление, което също беше публикувано в Телеграм.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Георгий Жуков е казал, че страните, които Русия е освободила и на които е върнала държавността, никога няма да и простят това. Колко е бил прав!
96
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато попитали руския цар какво да правят с награбените от французите и откарани в Париж музейни експонати, той наредил да останат, за да ги гледа светът.
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 95. Обясни на нас, по-rлynaвuте, ка Западът е помагал на Русия при войната с Наполеон и при руско-турската война. При първата руската армия влезе в Париж. Това означава, че всички страни между Русия и Франция са били покорени от Наполеон. Тогава възниква понятието "бистро". За руско-турската да не говорим. Тогава Европа, начело с Англия, открито е на страната на Турция и ни отне две трети от територията, която ни остави Русия.
94
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна съществува като самостоятелна страна благодарение на това, че СССР се разпадна и Русия го позволи. Зеленски поведе битка срещу всичко руско, пренебрегвайки факта, че 80% от населението на Украйна е свързано с Русия. И всичко това благодарение на САЩ, които са истинските подбудители на тази война. Целта е да "сдържат" Русия, т.е. да я притискат постоянно. Русия не е отишла в Америка, но САЩ са дошли с военните си бази в Европа.
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абе както западна 89. То едно умно поколение при демокрацията расте и пращи от знания. Тази "демокрация" ни превръща в консуматори. Който може да краде е добре, на това ме викат днес демокрация.
92
3
 
8
 
! Отговори
напредвате по преди 1 година
мадиите, сигурно сте си възвърнали трафопоста в края на града, хайде сега си направете по едно селфи и бягайте да сменяте памперсите, че довечера ще има заря по случай победата ви.
91
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в останалите медии пише, че окрите всъщност ще бягат от Артьомовск... Даже и краварите го потвърждават..
90
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия загуби както Кримслата, Руско японската и ПСВ.Който знае историята помни как царизма успяваше само , когато имаше подкрепа от запада за своите войни- срещу Наполеон, руско турската 1877/78.Но, когато оставаше сам се получаваше провал и позор.СССР същият случай, велики, но с ленд лизинга за Сталин, същият сега е за Зеленски.За ужас на ВМРО, Възраждане и разни други.Борисов макар и ***, е с класи пред тях в пресмятането..
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една Диктатура се развива 2г преди една демокрация. Казано е от Чърчил не че го величая но е прав.
88
13
 
5
 
! Отговори
Узурпатор преди 1 година
До Кравар Евроатлантик - Ше ви смачкат боршовите задгъзници. Молете се да не тръгнат към Масква, че с вас е свършено.
87
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90 Ами доста бъркаш в района на на Бахмут действаха само Вагнер, а те доброволци обучени военни и затворниците дето ги пуснаха.И дори бяха към 50000 само,но в Бахмут украинците загубиха половината си боеспособна армия.И доста време Бахмут самия беше обстрелван с артилерия.Както казваха руснаците няма нужда да се прицелваш все ще улучиш.
86
2
 
4
 
! Отговори
Така както преди 1 година
Бахмуд се е гробница за украинци , така и за руснаци . Победителите пренаписват историята . Зависи дали "пиянството на един народ" ще победи или "парите на запада" ! И ние имахме "пиянство на един народ" , по-имтелигентните ще разберът . Та и братушките помислиха , че трябва да нападат,за да се защитят - пиянство , безпорно..... Горките руски и украински майки и бащи , много страдание...
85
9
 
7
 
! Отговори
Абе както западна преди 1 година
Както западна , така и източна . Това до натовеца , защото аз помня ген. Колев как бие руснаците в Добруджа , както помня и Дойран . Обаче демокрацията ще устои , докато дикатурата ще се срине в агония . Агонията на хората живеещи под диктатура . Където има диктатура , страната изостава , не поради нещо друго , а систематичното оглупяване на народа!
84
8
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 година
Великите руските войски продължават гордо да се прегрупират по фланковете на Бахмут до по-стратегически позиции, докато морално опадалите украински фермери тичат подир тях панически. В жест на добра воля склад с боеприпаси в Крим се самовзриви.
83
4
 
4
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Воюват щото не били доволни, че им спряха пирожките. За това сега им дават по една торбичка с пелмени на семейство за помен. Да се молят с тях да се реши проблема, щото след тях до масква е 400км равно поле.
82
10
 
5
 
! Отговори
Ееех преди 1 година
Останаха два квартала и хоп , украинците върнаха още два . Битката отива на не добре за руските братушки
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 83 И това ли са им казали,а ти го караш на нас.А я кажи тия от Донбас за какво воюват,че не се сещам.
80
7
 
7
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
В интервю с един от командирите на украински батальон на първа линия в Бахмут имаше въпрос "как поддържате морала на войниците?". И командирът отговори "тези хора се борят за семейството си, жената си, детето си, земята си. Аз не мога да направя нищо повече за техния морал." Има ли някой, който не знае кой че спечели тази война?
79
7
 
16
 
! Отговори
Високо преди 1 година
НАТО ще се бие до последният украинец, който всъщност говори руски и не е нито в НАТО нито в еу. Но техният амбициран лидер, издигнал се от артист.. продължава битката. Бая са го мотивирали! Жалко и за Европа и за хората които са въвлечени в чужди интереси.
78
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс.И защо американците точно след Херсон почнаха да съветват Зеленски, за преговори,а ония скачаше,че побеждава.Май само те разбраха,че изобщо не става въпрос за победи,а руснаците отстъпват тактически.Даже после се заговори,че украинците са станали жертва на собствените си успехи или по друг начин казано са станали жертва на това,че са си мислели,че имат някакви успехи.