Киев: Настъплението в Бахмут е първият успех

Плановете на Русия за превземането на града остават непроменени
15 май 2023 22:21, Елка Василева
122
Киев: Настъплението в Бахмут е първият успех
Снимка: архив, БГНЕС

Защитата на Бахмут продължава и последните дни показаха, че Украйна може да напредне и да се противопостави на руските сили там, заяви командирът на украинските сухопътни сили ген. Олександър Сирски, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
"Напредването на нашите войски по посока на Бахмут е първата успешна настъпателна операция в отбраната на града", заяви Сирски, цитиран в Телеграм канала на украинския военен център Медия, отбелязвайки първите постигнати успехи на украинската офанзива. "Последните няколко дни показаха, че можем да се придвижваме напред и да унищожаваме врага дори в такива изключително трудни условия", подчерта той.

"Операцията за защита на Бахмут продължава. Взети са всички необходими решения за отбраната", добави високопоставеният украински военен.

Плановете на Русия за превземане на обсадения източен украински град Бахмут остават непроменени и към покрайнините му се изпращат нови щурмови сили, съобщи украинската зам.-министърка на отбраната Хана Маляр в изявление, което също беше публикувано в Телеграм.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след войната москва ще се казва Зеленски град
76
13
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Харков,Изюм,Херсон,Бахмут и т.н. до пълното освобождение на украинската земя от рускофашисткия окупатор.Успех на смелите украински воини.
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
току що разпердушинили са няколко влака боеприпаси край луганск
74
3
 
16
 
! Отговори
Yohoho преди 1 година
Заглавие Киев: Настъплението в Бахмут е първият успех. Отваряш статията и вътре - защитата на Бахмет продължава успешно :)))))))
73
6
 
5
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
Е бре чебуРашки, що стана, че не вечеряхте?
72
1
 
2
 
! Отговори
блицкриг преди 1 година
До Обяснявам----точно така ви искам - тихи и прибрани.
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 72Русия може във всеки един момент да победи Украйна за по-малко от седмица//// Прав си, само където за руските стандарти един ден е една година, минимум."Захватим Украина за 2-3дня", казваха руските пропагандисти. Мина година, а руснаците,, захватили" едва 10% от територията на Украйна от преди войната.
70
8
 
10
 
! Отговори
ПутлерКапут преди 1 година
АлкашитеМай ще бягат обратно към Попасна със смъкнати ***. Авантюрата Бахмут им коства 20 хиляди убити, 100 хиляди ранени и най-вероятно шансовете да постигнат някакви стратегически цели тази година. ТоваМалоумие на Шойгу и Герасимов дава шанс за настъплението на украинците.
69
15
 
3
 
! Отговори
Обяснявам преди 1 година
Русия може във всеки един момент да победи Украйна за по-малко от седмица. Обаче това ще коства невинни жертви сред цивилното православно население на Украйна, което всъщност подкрепя Русия и е против фашистите, узурпирали властта. Затова Русия ще прекрати операцията си и ще се изтегли от всички окупирани територии, вкл. Крим и Донбас. Ще позволи на Украйна да влезе в НАТО и ще заплати исканите репарации за възстановяване. Защото Русия винаги стои на страната на мира и хуманизма!
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разликата, между моя и твоя коментар е, че аз не използвам недоказуеми твърдения. Това колко хора е хвърлила Украйна никой не знае. Ще четеш след 20 години като се публикуват точно документи. Така че да строиш мнение на този въздух е просто жалка руска пропаганда.
67
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69 И за това ли срещу едни Вагнер се хвърли половината боеспособна украинска армия и тя изчезна някъде под тонове бетон.Ами като виждаш,че не става просто водиш преговори,а не безсмислени битки да си жертваш населението.
66
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защитата на Бахмут си струва поради една причина. До който град стигне русия, от града не остава нищо. Благодарение на украинската армия, Славянск и Краматорск все още съществуват. Ей за това си струва да държат Бахмут. А и е пълен резил за руснаците, че след няколко дена Бахмут ще свали Вердюн от титлата за най-продължителна отделна битка в историята. Приказките "пазим цивилните" са само за хора с лоботомия. Руснаците десетки пъти бомбардираха с фосфорни бомби, пък пазели цивилните.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66 Ти измисли нещо ,че от побеждаваме минаха такива като теб на бавно ни бият.
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците си стоят на гюзме, чакат натовците и ги отстрелват. За нищо друго не им трябва селцето.
63
5
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 1 година
Малко по-сложно е. Скоро трябва да измислите нещо по-атрактивно и то така, че с вашите братя-червеноперки да си повярвате. Ще ти дам един интересен етюд за размишление. Ще казваш по форумите, че руснаците нито са победени, нито са се прегрупирали, а от хуманни съображения са напуснали украинска територия и защото товаришча Путин-а е филантроп, не иска ядрена война и е прекратил денацификацията веднъж и завинаги. Звучи много готино като оправдание, нали?
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За потвърждение на думите на гестаповеца е достатъчно да се направят едва няколко сравнение - ФРГ и ГДР. Северна Корея и Южна Корея. Като мине червеният вирус през една държава след това цял век е необходим за възстановяване. В Германия 30 години плащат милиарди данък солидарност с ГДР и пак ГДР въпреки милиардите не може да стигне ФРГ защото щетите по мозъците са безвъзвратни.
61
2
 
3
 
! Отговори
Не/четящ преди 1 година
До Анонимен 55 /// Четенето на много книги не е признак на поумняване.
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво е останало от Бахмут, което да си струва защитата? Ината на Зеленски?
59
7
 
3
 
! Отговори
Агент на FBI преди 1 година
До До извънземните ! /// Ами, ако стане обратното. Чувал ли си за Гуантанамо? Ще гледаш острова на Свабадата и ще се радваш на океански пейзажи и събуждания по 20 пъти на вечер, за разходки на чист въздух. Каква идиля, нали? Или си мислиш, че стоейки зад проксъ сървъри или разни Тор-ове или VPNs си се крил? Провери колко хакери от руски ориджин са напълнили панделите на САЩ. Само отвори страницата на ФБР, чети и пълней.
58
6
 
4
 
! Отговори
Гестаповец преди 1 година
До Анонимен 57 ---- Още навремето другаря Ленин е казал: "Киното е прозорец към Света". Четенето - също. Я си спомни за атентата в църквата Св. Неделя, прочети и научи за какво са разстреляни АнтонИбановци, Вапцаря включително и ще ти просветне в червената кратунка. А нещо за Павлик Морозов да си чувал!? Как в името на партията тове цвъкало е предало баща си, като е анонсирало на червените съветски кхмери, че тате му крие манджа, за да има това кюрпе какво да яде. Баща му го застрелват. Толкоз.