Техеран обвини Зеленски в антииранска пропаганда

Причината е негов призив към Иран да спре доставките на дронове за Русия
27 май 2023 17:27, Красимир Ангелов
51
Техеран обвини Зеленски в антииранска пропаганда
Снимка: БГНЕС

Техеран обвини украинския президент Володимир Зеленски в антииранска пропаганда заради неговия призив към Иран да спре доставките на дронове за Русия, като заяви, че неговите коментари са били предназначени за привличане на повече оръжия и финансова помощ от Запада, предаде Ройтерс.

В свое видеообръщение в сряда Зеленски призова иранците да спрат постепенното си плъзгане към "тъмната страна на историята", като престанат да доставят дронове на Москва.

Първоначално Иран отричаше да е доставял на Русия безпилотни самолети "Шахед", но по-късно заяви, че е предоставил малък брой дронове преди началото на конфликта.

Украйна твърди, че безпилотните самолети са изиграли важна роля в руските атаки срещу украински градове и инфраструктура.

"Повтарянето на заблуждаващи твърдения от страна на украинския президент срещу Ислямска република Иран е в съответствие с антииранската пропаганда и медийна война, целящи да привлекат колкото се може повече оръжия и финансова помощ от западните държави", се казва в изявление на говорителя на иранското външно министерство Насер Канаани, разпространено в иранските медии.

Канаани добави, че Украйна отказва да допусне независимо разследване на своите твърдения.

(БТА, Владимир Арангелов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Канаани добави, че Украйна отказва да допусне независимо разследване на своите твърдения. . . Мисля, че това казва всичко! Без коментар!
40
21
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
СЛЕД МОРДОРСКВА ДА СЕ ГОТВИ ИРАН! СЕГА ФАЩ СИ МЪЛЧИ НО ПОБЕДЯТ ЛИ РЕЖИМА В МОРДОРСКВА С АЯТОЛАХА НА ИРАН Е ПРИКЛЮЧЕНО КАТО СЪУЧАСТНИЦИ НА МОРДОРСКВА! ТЪЙ , ЧЕ И ИРАНСКИЯ РЕЖИМ ПРИКЛЮЧИ !
39
9
 
23
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
ВСИЧКИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ НА ИЗТОЧНИЯТ ФРОНТ ! ИДЕТЕ И ЗАЩИТЕТЕ ЕС ценностите и ,, Демокрацията "
38
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слава на Иран!
37
6
 
14
 
! Отговори
до 39 преди 10 месеца
Ами елементарно има Евроатлантически партии но негласувалите не ги припознават. И никой от сегашните продажници не иска да чуе за референдум да се преброим. Както казах една шепа продажници купени от сащ ни упраяват и не се съобразяват с волята на народа.
36
5
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 10 месеца
И на теб кой ти каза че тия дето не са гласувалине са евроатлантици и че картинката не е същата между тях . Откъде имаш право да казваш какви са като няма откъде да знаеш бе пропагандист ?
35
4
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 10 месеца
А колко руски има с тия сметки? 15% сте предателите
34
5
 
10
 
! Отговори
То няма нужда преди 10 месеца
от анти иранска пропаганда ! На времето Техеран е бил смятан за вторият Париж - една от най модерните страни . Хората са били модерни и страната развита - докато не идват ислямистите и лрасивите персиики с късите поли са били насила забулени . Режима идва и е поддържан от Ссср по -късно Русия . Сега никой не би се и замислил да отиде в Иран на почивка . Просто поредният диктаторски клозет и нищо повече .
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 29 преди 10 месеца
Простата аритметика показва, че на изборите при избирателна активност 33% активност евроатлантическите партии едвам събират общо 45%. Та както казах има едни 25%-30% .оклуци които можем да ги жертваме и да се бият за Украйна и сащ.
32
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленцето не може да издържи и половин час в Техеран. Той без бело не може, а там бесят за всяка съмнителна прашинка приличаща на брашно.
31
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи Ф-16 и пейтриът за окраина може, а безпилотки за Русия не може.
30
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеления наркоман му се е искало Иран да му достави дрога.
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е пък Зельо си е евреин, някой да е чувал евреин да възхвалява аятоласите???
28
6
 
13
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
Горя от нетърпение да видя ,,доброволци" които ще отидат на Източният фронт да мрът за ЕС и NATO !
27
15
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 10 месеца
Простата математика показва че евроатлантиците са 87 % ако копейките сте 13 . Трябва да те върнат в първи клас
26
9
 
8
 
! Отговори
Да пляска от радост преди 10 месеца
ли Зеленски , че иран доставя дронове на страната която се опитва да пороби Украйна
25
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В България има около 25%-30% евротлантици спокойно могат да се съберат 30К и да ги пратим в Украйна да громят Руснаците и да се доказват. Пред компютъра са много смели тъкмо ще се позчисти малко страната от .оклуци и тези които останат живи на момента ще станат Русофили.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
11, Кой нормален човек ще иде да го убиват за да правят кефа на американците не пич?!
23
2
 
6
 
! Отговори
бай Пешо преди 10 месеца
Да де, ама ако аятоласите в Ислямска република Иран вземат, че анатемосат нарко-нацистки клоун-резидент, че и обявят награда за него, както за Салман Ружди, тоа яко ще го закъса Да видим тогава кой ще мине към "тъмната страна на историята"
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какво робство говориш бе неумен човеко. Ти въобще наред ли си. Всички не умни веднага на фронта. Лично ти си за съд дори щом не знаеш под какво робство сме били и кой ни освободи. Ти украинец ли си ром ли си какъв си.