Сунак: Русия трябва да плати за възстановяването на Украйна, САЩ дава $1,2 млрд на Киев

Вашингтон вече е предоставил $20 милиарда на Киев
21 юни 2023 17:52, Стела Стоянова
173
Сунак: Русия трябва да плати за възстановяването на Украйна, САЩ дава $1,2 млрд на Киев
Снимка БГНЕС

Ясно е, че Русия трябва да плати за възстановяването на Украйна, заяви британският премиер Риши Сунак при откриването на Конференцията за възстановяване на Украйна в Лондон.

„Русия иска да унищожи украинската икономика, но хората по улиците на Киев се изправят насреща“, каза Сунак.

„Смелостта на Украйна на бойното поле трябва да бъде съчетана с визията на частния сектор да помогне на страната да се възстанови", допълни британският премиер. Той обяви 3 милиарда долара подкрепа от страна на Великобритания през следващите три години.

Още по темата
Сунак също така обяви нова рамка за застраховане на военни рискове, насочена към това да се помогне на бизнеса да инвестира в Украйна.

Незабавно след Риши Сунак чрез видеовръзка се включи украинският президент Володимир Зеленски. Той благодари за подкрепата, която Великобритания оказва на страната му. „Ние защитаваме Украйна и по този начин защитаваме свободата. И когато изградим Украйна, ще изградим свобода. Страна, регион, континент, свят: Това е глобална задача.", отбеляза Зеленски и наблегна, че са нужни конкретни действия.

САЩ ще предоставят помощ от 1,3 милиарда долара (1,2 милиарда евро) за икономиката на Украйна, обяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от световните агенции и БТА.

"Докато Русия продължава да унищожава, ще сме там, за да помогнем на Украйна да се възстанови: да възстанови тя живота на хората, да възстанови страната, да възстанови бъдещето си", заяви Блинкън на конференцията в Лондон, посветена на възстановяването на Украйна. Той подчерта, че целта е да се предостави на Украйна възможност "да процъфтява като сигурна, независима държава, изцяло интегрирана с Европа, свързана с пазарите по света".

"Ще инвестираме 520 милиона долара, за да помогнем на Украйна да промени енергийната си система", добави държавният секретар на САЩ. 657 милиона ще бъдат използвани за модернизиране на граничните пунктове, пристанищата, жп линии и друга жизненоважна инфраструктура. Около 100 милиона долара ще се използват за дигитализиране на украинските митници и други системи "за увеличаване на скоростта и намаляване на корупцията, а 35 милиона - за помощ за украинските предприятия чрез финансиране и застраховане.

Новата помощ е в допълнение към над 20 милиарда долара икономическа помощ и помощ за развитието на Украйна, които Вашингтон вече е предоставил, подчерта Блинкън. Той обаче отбеляза, че "само частният сектор може да мобилизира необходимото ниво на инвестиции, за да отговори на огромните нужди на страната".

Водещият американски дипломат също така подчерта, че Русия ще трябва да плати за щетите, причинени от нейната агресия в Украйна. "Русия е отговорна за разрушаването на Украйна. И Русия ще трябва в крайна сметка да понесе цената за възстановяването на Украйна", заяви Блинкън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Ланцет-3 преди 10 месеца
Здраствуйте! Как дела?
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слава на Русия но американските агенти в българското правителство и парламент трябва да бъдат прогонени от българите.
78
0
 
7
 
! Отговори
СлаваНаРусия преди 10 месеца
След като цяла Украйна бъде присъединена към територията на Русия, няма начин и Русия няма интерес да остави своята вече територия в руини.Ще започне да инвестира в строителство на инфраструктура,в строителство на заводи ,болници,училища съборени от украинските фэашаги.
77
0
 
7
 
! Отговори
Бог да пази Русия преди 10 месеца
Е то по тази логика краваристан сащ трябва да плащат на половината свят. Вместо това всячески крадат от всички окупирани от тях народи. Източват петрола и на Ирак , и Сирия.
76
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците се застреляха не в крака, а много по-нагоре. Ще има да плащат поколения наред заради болните амбиции на ония в Кремъл.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бyнak да си гледа cмoтaния остров с все повече отслабващо влияние на световната сцена. Така се кара Русия да плаща особено пък от мижава в сравнение държава като UK
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какво ще кажеш, ако направят същото с теб и те убият, за да те използват за вътрешни органи и печалба от търговия с тях, както са правили западняците с украино-руското население? Дали ще ти хареса да те убият и използват за вътрешни органи? Заминавайте си за държавите и си махнете ръцете от руската територия Украйна и не се месете там!
73
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Българите пожелават на Русия бърза побеса над киевската хунта и смачкване на нато. После САЩ и Великобритания могат да помагат за възстановяването на Свободна Украйна.
72
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разбра се, че ще плати Русия, но след като си вземе цялата покрайнина.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие сте убивали украинци, за да им използвате органите, в това престъпление, са участвали хора от Германия, Израел, САЩ, Грузия и т.н. На вас ли да се доверят украинците или на евреина Зеленски или пък Коломойски, който ги ограби жестоко? МАХНЕТЕ СИ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА И СПРЕТЕ ДА УБИВАТЕ РУСКО-УКРАИНСКО НАСЕЛЕНИЕ, ПРИБИРАЙТЕ СЕ ВЪВ ВАШИТЕ СИ ДЪРЖАВИ! Нямате работа в Украйна, която е руска територия с руско-украинско население! Какви сте вие? Какъв го дирите в Украйна, че и командвате там?
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Махнете си кървавите и мръсни ръце от Украйна и оставете Украйна и Русия на мира и не убивайте повече руско-украинското население, вие сте масови убийци и жестоки престъпници за осъждане, нямате работа там, какво ще кажеш, ако направят същото и с твоята държава, каквото направиха с Украйна и Русия и с руско-украинския народ? Как ще се чувстваш? Вие сте убивали украинци, за да им използвате органите, в това престъпление, са участвали хора от Германия, Израел, САЩ, Грузия и т.н.
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какъв си ти, че да се месиш в Украйна? Какъв си? Всякакви чужденци са се нахвърлили на Украйна и се разпореждат с нея и ги убивате години наред и ги използвате за вътрешни органи, за експерименти и какво ли не и Зеленски НЕ Е украинец! Вие стреляхте по сгради и цивилни хора.Украйна е построена от Русия, защото е руска територия и винаги е била руска територия, а украинците са руснаци по пропизход, но КАКВО ПРАВИТЕ ВИЕ ТАМ, които не сте украинци, а ПРЕСТЪПНИЦИ, които убиват населението и рушат
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И защо трябва да плаща, като може и сама да я възстанови...
67
0
 
7
 
! Отговори
Хххх преди 10 месеца
Тъй става то.....Тя Русия ще си възстанови това което си стане нейно...А британския Руши Виденлиев по добре да гледа британския бюджет че дълга стана 100% от GDP-то
66
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
А така бих те ли казали ,какво си мислят другите ,дето не са под санкции Дали ще продължават да си държат парите по същите места като до сега ?
65
0
 
7
 
! Отговори
LoL преди 10 месеца
Хахахаха, шведът какви ги е намислил самооооо. Не случайно има роднини във Филиповци, хахахаха.
64
1
 
9
 
! Отговори
Не,МишиБунак! преди 10 месеца
Европа плаща заради вашите имперски болни фантазии!
63
11
 
2
 
! Отговори
В. Алексиев, София преди 10 месеца
Не е сигурно кой ще плаща за възстановяването, след края на война въобще ще съществува ли Руската империя? Най-добре е Москва и Петроград да бъдат дадени временно под аренда на украинците. Пък след някоя година ако им харесва да си стоят в Украйна. След провеждането на референдум разбира се, всичко да е легално и според устава на ООН.
62
3
 
7
 
! Отговори
Кажете на Сунак преди 10 месеца
Че Русия вече възстановява своите земи и е съвсем естествен процес да се грижи за гражданите си. А Сунак да плаща. Щом иска да подпомага Русия.
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гледал съм внимателно ужким мисиите до Луната Сунак, пълен фейк, то по добре да сложат едно макетче и да се свършва :))) Нямаш земна атмосфера, обаче духа вятър, на единия тубата му се разлкати, че другия му се скара затова нещо :))) Нали знаете, че нема реална снимка на планетата Земя, ако не вервате проверете в Гугъл :)))