Сунак: Русия трябва да плати за възстановяването на Украйна, САЩ дава $1,2 млрд на Киев

Вашингтон вече е предоставил $20 милиарда на Киев
21 юни 2023 17:52, Стела Стоянова
173
Сунак: Русия трябва да плати за възстановяването на Украйна, САЩ дава $1,2 млрд на Киев
Снимка БГНЕС

Ясно е, че Русия трябва да плати за възстановяването на Украйна, заяви британският премиер Риши Сунак при откриването на Конференцията за възстановяване на Украйна в Лондон.

„Русия иска да унищожи украинската икономика, но хората по улиците на Киев се изправят насреща“, каза Сунак.

„Смелостта на Украйна на бойното поле трябва да бъде съчетана с визията на частния сектор да помогне на страната да се възстанови", допълни британският премиер. Той обяви 3 милиарда долара подкрепа от страна на Великобритания през следващите три години.

Още по темата
Сунак също така обяви нова рамка за застраховане на военни рискове, насочена към това да се помогне на бизнеса да инвестира в Украйна.

Незабавно след Риши Сунак чрез видеовръзка се включи украинският президент Володимир Зеленски. Той благодари за подкрепата, която Великобритания оказва на страната му. „Ние защитаваме Украйна и по този начин защитаваме свободата. И когато изградим Украйна, ще изградим свобода. Страна, регион, континент, свят: Това е глобална задача.", отбеляза Зеленски и наблегна, че са нужни конкретни действия.

САЩ ще предоставят помощ от 1,3 милиарда долара (1,2 милиарда евро) за икономиката на Украйна, обяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от световните агенции и БТА.

"Докато Русия продължава да унищожава, ще сме там, за да помогнем на Украйна да се възстанови: да възстанови тя живота на хората, да възстанови страната, да възстанови бъдещето си", заяви Блинкън на конференцията в Лондон, посветена на възстановяването на Украйна. Той подчерта, че целта е да се предостави на Украйна възможност "да процъфтява като сигурна, независима държава, изцяло интегрирана с Европа, свързана с пазарите по света".

"Ще инвестираме 520 милиона долара, за да помогнем на Украйна да промени енергийната си система", добави държавният секретар на САЩ. 657 милиона ще бъдат използвани за модернизиране на граничните пунктове, пристанищата, жп линии и друга жизненоважна инфраструктура. Около 100 милиона долара ще се използват за дигитализиране на украинските митници и други системи "за увеличаване на скоростта и намаляване на корупцията, а 35 милиона - за помощ за украинските предприятия чрез финансиране и застраховане.

Новата помощ е в допълнение към над 20 милиарда долара икономическа помощ и помощ за развитието на Украйна, които Вашингтон вече е предоставил, подчерта Блинкън. Той обаче отбеляза, че "само частният сектор може да мобилизира необходимото ниво на инвестиции, за да отговори на огромните нужди на страната".

Водещият американски дипломат също така подчерта, че Русия ще трябва да плати за щетите, причинени от нейната агресия в Украйна. "Русия е отговорна за разрушаването на Украйна. И Русия ще трябва в крайна сметка да понесе цената за възстановяването на Украйна", заяви Блинкън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Войната я плащат победените
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не мога да повярвам, че има пълнолетни хора с повече от половин мозък които да вярват на тоя холивудски цирк
38
11
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 10 месеца
Имаме война в Украйна в която всеки Божи ден от година и половина ВСУ избиват по 200/300 руски кашици:):):)Ние от НАТО жертви не даваме:):):)Даваме само джапане за трепане на Руснаци:):):)Още джапане трябва от ВМЗ Сопот и Арсенал Казанлък да вдигнеме процента на Руските жертви в Украйна.Работете,ако трябва и на 3 смени Казънлъчани:):):)
37
5
 
22
 
! Отговори
аьаььаьааь преди 10 месеца
Няма да плати нищо. Русия ще победи и ЕС ще и стане роб.
36
4
 
9
 
! Отговори
САМОТО ЛИЦЕМЕРИЕ преди 10 месеца
Англосаксите отровиха земята на Украйна с уран, а от там цяла Европа, включително и ние го отнасяме. Докато елитните психопати ще хапват хлебчета със зърно, отгледано в Нова Зенландия, ние ще дъвчим радиоактивните сухари от Украйна, пийвайки втечнено сухо тежко мляко, също от Украйна.
35
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоро четох статия, че в тайгата има хора, които не знаят, че ВСВ е свършила!?
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сунак, Английския юнак!
33
3
 
15
 
! Отговори
На Г7 в Япония преди 10 месеца
В окупирана Япония на срещата на Г7 излезна индийския Британец Сунакчо да обясни че Китай е заплаха за добруването на света!! И това се случва в окупираната от Америка Япония, в избомбената от Американски атомни бомби ХИРОШИМА докато микро частици Британски обеднен Уран летят в небето в Източна Европа и славянски жени и деца ги вдишват и ВеликоБритания и чичко Риши им подписват смъртните присъди. Това е гнус на гнусотиите.
32
2
 
12
 
! Отговори
Ванга каза преди 10 месеца
Баба Ванга е казала, че камък върхъ камък нема да остане в Париж и след това същото ще стане в цял ЕС без Бг. Затова Слава Севрюкова казва до 2026 г всички да се връщат в Бг, че после и да искат няма да могат. А конкретно във Франция няма пари, защото мигретата, които Сорос и неолибералите им набутаха не работят, но взимат огромни помощи и по 1000 Е за всяко дете, а един от протестиращите каза, че се скъсва от работа за 800 Е. А още много лежачи-мигрета се гласят да им натресат, за отглеждане.
31
2
 
5
 
! Отговори
Водачите преди 10 месеца
Какви водещи фигури са начело на Демократите от Англосаксогоморския алианс.. Това МакАрон - житейски идеали и изкривявания, Урсула урсузката - в Университета е наблягала на доста науки, а после и подменена Докторантур, Борис оня шеметь, Сунакчо обвинителя, Борел Джунглата, Шведската друсалка.. и гвоздея е обервампира Джо. И който се припознава с тези личности и техните идеали и биография, заслужава ли си коментара и тюхкането .. Въобще как ги търпи тая земя?
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия ще си плаща Украйна ще е нова република в състава на РФ.
29
2
 
13
 
! Отговори
А Урана кой ще чисти преди 10 месеца
А бе Сунак?? В Ирак и в Сърбия изхвърлихте хиляди тонове, скоро и в Украйна. Който проявява интерес да звънне на Ричи Сунак. Раздава уран за без пари! А ето и видео от резултатите в Ирак от тази човеколюбива политика на нашия демократичен пътеводен фар САЩ + Англия. https://youtu.be/RNi_1pbSqGY
28
2
 
10
 
! Отговори
Гоча преди 10 месеца
Абе тоз не е ли индиец? Индииците на са ли рамо до рамо с рашките? Там разни брикс-мрикс? От няколко дни се върти новина,че вече и Роскосмос агитират и набират военни? Нали на фронта всичко е в полза на руснаците?
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен - Въглeн индийски - Какъв ти е този КЪСИЯ че "вова" да го наричаш БЕ нещастнико .
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
САЩ не дава нищо даром. Всичко е на заем. Не като ЕС-то, което праща всичко за безплатно, защото така му е наредило посолствоТО.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До На Г20 в Бали. На същата среща в Бали Путин въобще го нямаше , а на Лавров му си присмиваха.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А р видя се на кой се плаща и от къде идва всички.Айде стига с тая опорка.
23
9
 
2
 
! Отговори
нЕкой преди 10 месеца
Ясно е че в.атниците ще плащат. Ще бъдат още повече изолирани, а п.ткинчо със шайката ще висне на въжето
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия и Украйна, ще станат, като Северна и Южна Корея!
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Голем кеф е да гледаш воя на копейки под всяка статия за Русия