Русия извърши въздушно нападение срещу Киев

Това е била шестата атака с дронове срещу града този месец
25 юли 2023 07:20, Елка Василева
67
Русия извърши въздушно нападение срещу Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили осуетиха през нощта руска атака с дронове в Киев, съобщиха украинските военни власти, които на този етап не съобщават за жертви или разрушения, предаде Франс прес.

"Снощи врагът атакува Киев", използвайки безпилотни самолети, съобщи в "Телеграм" Сергий Попко, ръководител на местната военна администрация.       "Всички въздушни цели бяха открити и унищожени", докато се приближаваха към Киев, добави той. "Според текущата информация в столицата не е имало жертви или разрушения", каза още Попко.

По-рано през нощта в Киевска област беше задействана въздушна тревога и военните власти призоваха жителите да останат на закрито. Според служителя това е "вече (шестата) атака с дронове срещу столицата през този месец". На 13 юли властите съобщиха, че при нощните удари на дронове по Киев е загинал най-малко един човек, а четирима са били ранени.

Вчера Русия каза, че обмисля "строги ответни мерки" след атаките с дронове срещу Москва и Крим, за които пое отговорност Украйна.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"вече (шестата) атака с дронове срещу столицата през този месец" - но нацисти на украинците, да не се объркате ;-)
55
1
 
1
 
! Отговори
Ричарт преди 9 месеца
В страната ни непрекъснато спада приръста на населението. Затова трябва България да стане втора родина на хора които не искат войната от Украйна и бившите републики на Съветския Съюз. В страната ни те няма да воюват помежду си. Но Азиатци и Африканци да ходят при колонизаторите си в Европа. Ако имат известни учени,доктори или спортисти може да ги приемем. Так и в САЩ проучват емигрантите.
54
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Кравар Евроатлантик Съгласен съм с теб: Най-добре Ъкраинските Неонацисти да си убират миризливите торби и да се изнасят от ЛНР, ДНР, Ростовска и Херсонска Области гласували да напуснат "Незалежна Ъкрайна", стига толкова цивилни жертви. Практически ежедневно ВСУ или Неонациски Части на ВСУ обстрелват цивилни обекти в ЛНР, ДНР и дори Южните области на Русия.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мачкай укронацизма.
52
7
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
До Боби Съгласен съм с логиката ти. Най-добре роснаците да си убират миризливите торби и да се изнасят, стига толкова цивилни жертви.
51
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Кравар Евроатлантик За пореден път леко грешиш. Руски боеприпаси унищожават блокове ако бъдат свалени от ВСУ ПВО над самия град. Да сложиш ПВО в центъра на града е меко казано идиотщина. Всеки ЗРК (с изключение на ЗАРК Тунгуска, Панцир) имат мъртва зона между 500м до 5км но снарядите на ЗАРК ако не им сработят самоликвидаторите ще причинят много по-голяма вреда... Извода е да няма в градовете ПВО за да няма цивилни жерви. По добре да се гръмне някое министерство отколкото блок.
50
9
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Като руснаците бомбят жилищни блокове - велик руски мир. Като украинците бомбят кримския мост - терористична атака. Добре е че сме в Европа, а не в информанционния балон на Азия. Там конгитивния дисонанс е по рождение.
49
2
 
1
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
НЕЩО НЕ МИ СЕ ВРЪЗВА ..??- РУСНАЦИТЕ ТОТАЛНО УНИЩОЖАВАТ ПРИ БОМБАНДИРОВКИ,А УКРАИНЦИТЕ САМО ДРАСКАТ ПО СТЕНИТЕ НА МОСКВА ,,,..??ЗАЩО СЕ ХАРЧАТ МИЛИЯРДИ КАТО СТРЕЛЯТ ВЪВ ВЪЗДУХА !!!ПОЧВА ДА НИ ДРАЗНЯТ !!!
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
всички атаки на киев са унищожени жертви нема само един човек и трима ранени както всички исреляни ракети са унищожени с исключение на няколко ракети жертви нема унищожени са хилищни сгради---после плачат много народ са загинали в жилищни раойни не признават че са загинали воени от военият обекти лъвов са унищожени 4990 наемници от полша и германия иоще толкова са избягали обратно без възвратно в полша
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи, дронове по Москва може, и се отчита като гооолям успех на контраофанзивата, а дронове над Киев - престъпление - така ли да го разбирам, щото съм *** да избера тагаренко за министър
46
0
 
13
 
! Отговори
gosh преди 9 месеца
Елчето прекали
45
14
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Украинската ПВО става все по-добра.
44
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Христо Христов По време на военни действия първото нещо е старите да ги наречем мирновременни сгради да се изпразнят. За София това са МО1(до нац театъра) и МО2 (срещу Пирогов). Персонала се разпределя по бункери около София... Така че да ги гръмнат е хабене на боеприпаси
43
13
 
0
 
! Отговори
САТАНА преди 9 месеца
Руската армия да се подсили с 800 млн.мутантий !
42
1
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Министерствата в Киев защо още не са кратери, ЗАЩО?!
41
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
и каква контраофанзива ще има, като всяка нощ не могат да си покажат носа от бомбоубежищата и мазетата...дрън-дрън!
40
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българския народ е един малък но за сметка на това много пррост народ.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пълно с не умни провокатори дори не са трролове груба грешка тапи опорки.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До "Ако руските агенти ...минус от мен не ти се хваща факт че си провокатор.
37
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде руските фашисти в Калната си локва и войната свършвааа...