Руско настъпление: В Купянск обявиха задължителна евакуация

Руската армия обяви, че е подобрила позициите си
10 авг 2023 16:19, Елка Василева
150
Руско настъпление: В Купянск обявиха задължителна евакуация
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в град Купянск, Североизточна Украйна, наредиха днес задължителна евакуация за жителите му на фона на настъплението на руската армия, която от няколко дни твърди, че напредва в тази посока, предадоха Франс прес и Укринформ.

Още по темата
"Като се има предвид тежката ситуация в областта на сигурността и увеличаването на броя на обстрелите ... може да се евакуирате на по-безопасно място", посочи в канала си в "Телеграм" администрацията на този град, чието население преди войната наброяваше приблизително 25 000 жители.

През септември украинските сили успяха да си върнат при контраофанзива контрола над Купянск, превзет от Русия в началото на инвазията й в страната през февруари миналата година, отбелязва АФП.

Според съответната заповед, подписана от ръководителя на военната администрация на града, Андрий Конашевич, задължителната евакуация е в сила за населените места Купянск, Заоскилия, Кившаровка и Купянск-Вузлови. В същия район задължителната евакуация важи и за населените места Дворичанское, Петропавловка, и частично за Кондрашовка и Кириловка, посочва Укринформ.

Градската администрация на Купянск призовава жителите да не пренебрегват своята безопасност.

Руската армия обяви днес, че е "подобрила позициите си" в Североизточна Украйна в район, където от няколко седмици провежда настъпление и откъдето беше изтласкана преди година от украинските сили.

"В посока Купянск щурмовите части на бойните групи "Запад" по време на настъпателни действия подобриха позициите си в предната линия на фронта", се казва в ежедневната сводка на руското министерство на отбраната, цитирана от АФП.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ПОСЛЕДНА НОВИНА - Френската колония Нигер иска да се освобождава. Сега е момента да използва Русия за това, но не ми се вярва нещо там да се промени дори след да изгонят французите, най-много разделение на територии. Много е опоскан този контитнент от нашите западни братя- робовладелци. В такива случаи ние сме добре, може да сме бедни, но поне не сме ходили да поробоваме други народи в други контитненти. Тези грехове все някога ще се платят.
11
5
 
29
 
! Отговори
Хора преди 8 месеца
Нападната е суверенна държава Нигер в Африка!Както беше нападната и Украйна.Сега очаквам Европа да приеме Нигерийските бежанци както украинските.А тук може да настаним нигерийките по хотелите както украинките.И без това са по хубави от тях.Трябва да сме солидарни с Нигерийския народ!
10
2
 
17
 
! Отговори
Много преди 8 месеца
Озадачаваща тая евакуация бе??? Да не са извадили някой забравен атом под диванчето? Нищо свястно от майданаджиите не може да се очаква!
9
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските терористи след като 8 месеца превземаха селцето от градски тип Бахмут, сега още толкова ще се мъчат за градчето от селски тип Купянск...
8
12
 
4
 
! Отговори
До ПОСЛЕДНА НОВИНА преди 8 месеца
Колко руснаци са умрели?
7
4
 
10
 
! Отговори
Ново преди 8 месеца
Двайсет! Тия кво им стана изведнъж? Досега стреляха скрити зад цивилните!
6
13
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
И кво, нов Бахмут ли ще правят без населението?
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заможните отдавна избягаха от Украйна. Сега ги храним по морето в хотелите. А още по-заможните и милионерите отдавна са в Западна Европа.
4
8
 
48
 
! Отговори
ПОСЛЕДНА НОВИНА преди 8 месеца
Франция е навлязла във въздушното пространство на Нигер и е нанесла масирани удари!!!! Да видим сега ,,демокрациите" на чия страна ще са!
3
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мдааа, украинската контраофанзива продължава да се развива успешно в посока Запад.
2
8
 
50
 
! Отговори
До 5 преди 8 месеца
Укрите настъпваха единствено мотиката !
1
10
 
42
 
! Отговори
Хаха преди 8 месеца
Абе оная украинска мъpлa , военния им говорител къде я да каже как досега славната контраофанзива е превзела за 7 седмици 7 селца ? Айде сега обратно в посока Киев !