САЩ отричат намеса, само Зеленски решавал за преговори с Путин

Пречката - президентът на Русия не се отказа от империалистическите си цели
Обновена: 10 авг 2023 07:01 | 10 авг 2023 07:00, Камелия Цветанова
170
САЩ отричат намеса, само Зеленски решавал за преговори с Путин
Снимка: БГНЕС

Украйна трябва да играе важна роля в определянето на бъдещето си, затова всякакви решения за преговори с руския президент Владимир Путин трябва да бъдат взети лично от украинския му колега Володимир Зеленски. Това заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър в коментар на предложението на Обединените арабски емирства да организират среща между двамата лидери в кулоарите на конференцията за климата КОП 28 в Дубай, предаде Укринформ.

Още по темата

„По отношение на евентуална среща между президентите Зеленски и Путин бих казал, че решението за това трябва да бъде взето единствено и само от президента Зеленски. Дадохме ясно да се разбере, че Украйна е на шофьорското място, когато става дума за определянето на бъдещето ѝ, и това се отнася и за всякакви преговори“, отбеляза представителят на американското външнополитическо ведомство.

Същевременно според Милър Украйна е ясно е подчертала, че е готова за преговори с Русия, на които да бъдат зачетени нейната териториална цялост и суверенитет.

„Но пречката винаги е била и продължава да бъде, че Владимир Путин не се отказа от империалистическите си цели - че не се отказа от схващането си, че Украйна, по неговите думи, не е истинска държава. И не е изтеглил войските си от Украйна“, отбеляза Милър.

По-рано Укринформ съобщи, че Държавният департамент на САЩ категорично е отрекъл твърденията на Русия, че САЩ са разубеждавали Киев да води преговори с Москва./БТА, Владимир Сахатчиев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
лъжи и корупция преди 8 месеца
Започва с повиквателните за фронта. Всеки ден из РФ се палят ВоенКомати. Мнозина ги мобилизират вместо други привилегировани. Сами трябва да се снабдяват дрехи, аптечки, а често и с храна. Заблуждават ги, че ще са разпределени в тилови части. Конфискуват им мобилните телефони, за да не се знае в РФ какво става на фронта. Страшното е, че за разлика от украинците, и руските войници не знаят какво става на фронта и дават много жертви, като слепи са...
134
0
 
1
 
! Отговори
ВСУ редовно чисти преди 8 месеца
света от руски терористи
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Както е тръгнало, Америка ще отнесе руски ядрен удар
132
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чиста американска пропаганда.
131
2
 
9
 
! Отговори
marquise преди 8 месеца
На този водевил, умират от смях и децата от Детска градина "Гълъбче".
130
2
 
10
 
! Отговори
Чочо преди 8 месеца
Те никога и никъде не се месят......(сарказъм)Та американчетата,само това правят.😀😀
129
4
 
21
 
! Отговори
Ич! преди 8 месеца
Тя Нуланд каза че са покарчили $5 милярда само да докарат укропитеците на власт!
128
5
 
28
 
! Отговори
До редакцията преди 8 месеца
Какво става в Нигер ? Франция нахлува. Санкции ще има ли ?
127
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Пролетната" контраофанзива на Украйна стана лятна. Скоро ще продължи като есенна. Русия не спира да я нарича "провал". Тази дума плъзна из публикации на медии и западни наблюдатели. Ако човек гледа картата, ще заключи, че се използва правилно.Украинските "победи" може да не убеждават за украинци и европейци, които очакват бързи промени, а чуват за отвоювани малки села.
126
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"само Зеленски решавал за преговори с Путин" -- решава само Москва. Ако зеленски не е готов значи е неподготвен и трябва да бъдат завладени още 100 хил. кв. км. от украйна. Постепенно ще го подготвят.
125
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Американските санкции колко струват и това не е ли намеса ? Разрушаването на сев. поток, присвояването на банкови активи -- всичко това са милиарди и някой трябва да ги плати -- в случая това ще стане с украйнски области. Колко струва крим, донбас ? Ако не са равностойни на икономическите загуби на Русия ще трябва да бъдат завладени още няколко области, но сметката трябва да се плати. На фашингтон и на прислугата в киев трябва да стане ясно, че безплатен обяд няма. И на бълг. стадо също.
124
0
 
16
 
! Отговори
сащ да обвиняват преди 8 месеца
някого в империализъм? те ли са новия СССР?
123
1
 
10
 
! Отговори
Галя от посолствоТО преди 8 месеца
Ако има нещо, ще звънна.
122
1
 
13
 
! Отговори
Бате Сечко преди 8 месеца
Азе и в Дедо ви Коледа вярвам! И на Файзер, ви повярвах даже- ей го на, надупчен и щастлив съм.... Хахахаха
121
2
 
22
 
! Отговори
До авторката преди 8 месеца
Камелио. Кажи нещо за нападението на Франция в суверенна република Нигер ?! Това сега агресия ли е или ще го обявите като защита на "демократичните" ценности ?
120
2
 
17
 
! Отговори
Язе преди 8 месеца
"САЩ отричат намеса.." - вЕрваме ви :)))
119
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 месеца
Краварски хумор.
118
1
 
38
 
! Отговори
Мишо преди 8 месеца
Не, САЩ не се месят във вътрешните дела на нито една държава! Как.....Лицемери!
117
1
 
24
 
! Отговори
Компенсации преди 8 месеца
Мирните преговори започнаха още миналия март, но дойде Борис Джонсън в Киев, украинците убиха един своите преговарящи и всичко приключи. България толкова се гордее със спасяването на българските евреи през Втората световна война. Сега компенсира това със снабдяването на украинските нацисти. Всичко можеше да прикючи още миналия март и нямаше да има повторни референдуми и включване на нови територии към Русия. За справка вижте войната в Грузия - там Русия не присъедини нищо.
116
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На САЩ вече никой не вярва. Нито на думите нито на действията нито на договорите. те плююха на всичкото това нещо.