Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно

Ще бъде защитавана всяка педя земя от алианса
7 сеп 2023 20:07, Елка Василева
264
Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно
Снимка: архив, БГНЕС

Черно море е много важно за НАТО, следим обстановката там внимателно, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред комисията на Европейския парламент по външни работи.

Осъждаме излизането на Русия от зърнената сделка и приветстваме усилията на Турция да възстанови изпълнението на споразумението, добави той.

Още по темата
Столтенберг отбеляза, че е разширено въздушното наблюдение на съюзниците над Черно море, а в България и Румъния са разположени батальони на пакта. Удвоихме броя на батальоните по източния фланг, ще направим необходимото за защитата на всяка педя от земята на алианса, посочи генералният секретар.

По неговите думи няма признаци за умишлени действия от страна на Русия по случая с падането на отломки от дрон в Румъния. Води се разследване, Румъния запозна със случая съюзниците в НАТО, добави той.

Столтенберг настоя, че украинското контранастъпление напредва и надхвърля очакванията. Той предупреди, че това ще бъде кървава и трудна битка. По неговите думи не може да се предвиди как ще се развият събитията. Генералният секретар не изключи загуби от украинска страна и настоя подкрепата за Киев да продължи при всички обстоятелства. Покрепата за Украйна не е възможност, а необходимост, обобщи Столтенберг.
(БТА, кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Черно море не е езеро на Русия. Тия ги говорете на ***. Турция да не би да е във Варшавския договор? Да не говори, че тя държи Босфора. Та вън корабите на държави, дето не са черноморски от Черно море.
225
0
 
0
 
! Отговори
Амин преди 7 месеца
Черно море без чужди кораби. Мир и просперитет без украинските мини в морето.
224
0
 
0
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 7 месеца
Само напред към Москва! Ще ги смажем. Черно море ще бъде почистено от ручки.
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Черно море е на черноморските държави. Нато няма какво да ни следи.
222
3
 
9
 
! Отговори
Харалампи преди 7 месеца
НАТО е глутница чакали с единак /САЩ/ когато единикът каже чакалите лая, оставили ли ги сами подвиват опашка и скимтят жалко.
221
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да. Важно е за НАТО, защото започнаха война с Русия чрез Украйна, която ще се разрастне в директен сблъсък НАТО - Русия . Те всъщност затова и ни вкараха в НАТО и ЕС. За да използват излаза ни на Черно море и територията ни при тази 3-та световна война.
220
4
 
13
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 7 месеца
Където НАТО (т.е. САЩ) са проявили "интерес" и са се намесили, последиците за засегнатите страни и региона са от порядъка на десетилетия. Едно време Б. Борисов говореше, че Черно море трябва да бъде демилитаризирано море, с лодчици и яхти. Сега нещо не се обажда - май Магнитския му виси на врата.
219
1
 
12
 
! Отговори
НАТО - гнила ябълка преди 7 месеца
Подозирам, че в момента, в който НАТО трябва да се изправи срещу Русия във война, ще е момента, в който НАТО ще започне да се разпада. Първо Турция вероятно първа няма да приеме да "скочи с главата надолу", след това ще има много вътрешни вълнения в страни от Източна Европа, и накрая самите западняци няма да могат да се разберат чии точно граждани и техника и в какво количество трябва да бъде хрърлено в месомелачката.
218
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Откога и защо изведнъж стана толкова важно за Америка?!? Карибския басейн да стане ли важен за Русия?!?
217
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Черно море е важно и за мен! Да се национализират имотите на русняците по нашето крайбрежие!
216
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До мнение. Освен обичайните заподозрени за съжаление се появи нов агресор по лош от останалите. Тежко и горко на малките страни като България Словакия ... Агресора вади душите ни с памук и с меки ръкавици ...
215
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйна била се борила с агресора като му изпраща дронове чак до Москва. Кой е агресора се пита в задачката. Да не говорим от колко години укрите обстрелват Донецк !!!
214
11
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 7 месеца
За Z рашистите смърт! Украйна ти отвори такава люта рана в сърцето на окупатора,която нивга не ще заздравее!
213
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Виждам в алианса сериозни противоречия които ще ескалират рано или късно.
212
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То Нато кораби няма нито самолети но самолети на западни натовски страни патрулират уж че пазят небето на източните страни само че от кого го пазят от китайците или от марсианците. Запада окупира изтока факт.
211
1
 
7
 
! Отговори
До 217 преди 7 месеца
На порта Варна има натовски кораб. Първите инструктори вече са тук
210
1
 
7
 
! Отговори
Столтенберг преди 7 месеца
Вие сте важни за нас. Само ще воюваме с Русия на ваша територия. Това може да доведе до срив на икономиката ви, демографския ви потенциал и до евентуално изчезването ви от картата на света. Но... Като изключим това, ще ви стискаме палци и желаем успех.
209
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 315....Ти видял ли си през живота си кораб на НАТО в Черно море , че пишеш глупости.На наше пристанище виждал ли си кораб на НАТО бе ,,Копейкин"
208
0
 
2
 
! Отговори
Шошорковците преди 7 месеца
не се абете, човека-рептил ви уволни. Работите за без пари ако не сте разбрали две седмици по-късно!
207
2
 
7
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 7 месеца
То заради непотопяемия самолетоносач - Севастопол стана войната! Знаем за алчния интерес на НАТО към Черно Море!