Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно

Ще бъде защитавана всяка педя земя от алианса
7 сеп 2023 20:07, Елка Василева
264
Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно
Снимка: архив, БГНЕС

Черно море е много важно за НАТО, следим обстановката там внимателно, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред комисията на Европейския парламент по външни работи.

Осъждаме излизането на Русия от зърнената сделка и приветстваме усилията на Турция да възстанови изпълнението на споразумението, добави той.

Още по темата
Столтенберг отбеляза, че е разширено въздушното наблюдение на съюзниците над Черно море, а в България и Румъния са разположени батальони на пакта. Удвоихме броя на батальоните по източния фланг, ще направим необходимото за защитата на всяка педя от земята на алианса, посочи генералният секретар.

По неговите думи няма признаци за умишлени действия от страна на Русия по случая с падането на отломки от дрон в Румъния. Води се разследване, Румъния запозна със случая съюзниците в НАТО, добави той.

Столтенберг настоя, че украинското контранастъпление напредва и надхвърля очакванията. Той предупреди, че това ще бъде кървава и трудна битка. По неговите думи не може да се предвиди как ще се развият събитията. Генералният секретар не изключи загуби от украинска страна и настоя подкрепата за Киев да продължи при всички обстоятелства. Покрепата за Украйна не е възможност, а необходимост, обобщи Столтенберг.
(БТА, кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
5
 
6
 
! Отговори
Кори преди 8 месеца
До Русия, нищо няма нужда да се облита. РФ граничи с 28 държави и всяка си има претенциите. Ако е въпросът за подялба, много лесно ще стане. Но такъв въпрос никога не е стоял пред НАТО. НАТО не е държава, разберете най-после простичкия факт! НАТО не е държава, та да завладява.
165
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските фашисти и бункерния пcиxoпат веднъж и завинаги ще разберат, че вече няма да могат да правят каквото си искат с по-малки държави...
164
12
 
11
 
! Отговори
Боец преди 8 месеца
Фактът, че Русия се стреми да се превърне в СеСеСеРе е достатъчна атестация за съществуването на НАТО, като отбранителен съюз.
163
12
 
17
 
! Отговори
Нападателен съюз преди 8 месеца
НАТО като е отбранителен съюз, някой може ли да се сети за поне един път, когато да се е отбранявал? Дотук само инвазии. Очудващо ли е, че никой не иска да граничи с един агресивен терористичен съюз?
162
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пудел.
161
15
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Какво се случва в руското пропагандистко пространство? До скоро се говореше колко са силни и велики, а сега започнаха да говорят как целта никога не е била да се държат територии и било важно да се мисли за мир. Малко им е боя, мир скоро няма да видят.
160
1
 
6
 
! Отговори
СПАС преди 8 месеца
...............ТО И ЕЗЕРОТО БАЙКАЛ Е ВАЖНО, АМА УДРЯТ ПРЕЗ ПРЪСТИТЕ!:))
159
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И като е наперил показалеца - какво посочва?
158
0
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
Има си конвенция от Монтрьо 1936. Според нея, Черно море, поради особеният му статут на езеро, трябва да бъде демилитаризирано. Единствено черноморските държави имат право да поддържат в него военен флот, който трябва да е в териториалните води на съответната държава. Турция се ангажира да не пуска през проливите военни кораби на други държави. Мисля, че дори Хитлер е спазил тази конвенция и не е настоявал германски военни кораби да навлязат в Черно море за военни действия срещу СССР.
157
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Надхвърля очакванията? Четете Столтенберг преди 96 дни. От какво се страхува господина, че чак почва да разррпвя небивалици? Просто знае, че задачата на Русия не е да спре контранаступа, а да нанесе решително поражение. И то преди НАТО да е влязло в Украйна.
156
4
 
9
 
! Отговори
Русия преди 8 месеца
е толкова огромна и мощна, че ако се предаде, на натовци ще им се стори като цяла планета за завладяване и обхождане. А те натовци и със самолети не могат да я облетят такава огромна. хахахах
155
0
 
2
 
! Отговори
И преди 8 месеца
двете са еднакви ср/у руската артилерия. :)
154
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Агент Путин от ЦРУ. След като разби ЧВК Вагнер сега му предстои да опатка и руската армия.
153
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
A кое гори по-яко - чаланджар или леопард?
152
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
много ясно нали наглото племе българско много обича да присвоява пари на европейците и националното им качество е да са наглиу втръзкри некадърници миризливи гонещи способните навън защото са нагтлуи мръсни мутри гадни отвртати нагло бългатрско племе лаянари долни смрад миризлива бългхартска
151
7
 
7
 
! Отговори
Пена преди 8 месеца
Който харесва Путин да се обреже и да си татуира на челото ''смотанняк".
150
1
 
0
 
! Отговори
До Джо преди 8 месеца
Ти *** ли си, или си от комлука?
149
11
 
8
 
! Отговори
Джо преди 8 месеца
Путин само от България не е ял бой. 2 години руснаците се биха за едно украинско село и още не са го превзели. Между другото Путин загуби войната още преди 1 година обаче още не е загрял.
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Затворник от Вагнер, а като са дошли извънземните, какво е станало?
147
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
A какво става с контранастъплението?