Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно

Ще бъде защитавана всяка педя земя от алианса
7 сеп 2023 20:07, Елка Василева
264
Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно
Снимка: архив, БГНЕС

Черно море е много важно за НАТО, следим обстановката там внимателно, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред комисията на Европейския парламент по външни работи.

Осъждаме излизането на Русия от зърнената сделка и приветстваме усилията на Турция да възстанови изпълнението на споразумението, добави той.

Още по темата
Столтенберг отбеляза, че е разширено въздушното наблюдение на съюзниците над Черно море, а в България и Румъния са разположени батальони на пакта. Удвоихме броя на батальоните по източния фланг, ще направим необходимото за защитата на всяка педя от земята на алианса, посочи генералният секретар.

По неговите думи няма признаци за умишлени действия от страна на Русия по случая с падането на отломки от дрон в Румъния. Води се разследване, Румъния запозна със случая съюзниците в НАТО, добави той.

Столтенберг настоя, че украинското контранастъпление напредва и надхвърля очакванията. Той предупреди, че това ще бъде кървава и трудна битка. По неговите думи не може да се предвиди как ще се развият събитията. Генералният секретар не изключи загуби от украинска страна и настоя подкрепата за Киев да продължи при всички обстоятелства. Покрепата за Украйна не е възможност, а необходимост, обобщи Столтенберг.
(БТА, кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До PenchoЗа Русия, какво е важно? Да завземе чужда територия, да унищожи Украинското зърно, за да предизвика световен глад? За какво призовавате, да оставят Русия да си прави, каквото иска? Да приобщава, която територия си иска? Ми нали ако го позволят на нея, ще последва и Турция, която ще поиска да си върне старата империя? Русия няма място в Украйна, който се чувства руснак да си ходи в Русия.
185
3
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 8 месеца
Ето ти и нормален отговор: Черно море е важно за НАТО защото 3 от 7 държави които имат излаз на него са натовски! Панимаеш? За теб могу павтарит!
184
2
 
1
 
! Отговори
Do 82-ОМБРe преди 8 месеца
Ombre, това което си написъл не е нормален отговор. Това е по скоро отношението между деца от които една групичка се е нацелила срещу друго дете... Но дакато при децата боя няма да доведе до кой знае какво, ако се степат сериозно НАТО и Русия, нищо няма да остане омбре, нищо. А другите които не са в тоя бой защо трябва да страдат и да ***???
183
4
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 8 месеца
Черно море е важно за НАТО за да и е гадно на Русия!
182
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече съвсем открито наглеят.
181
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И защо Черно море е важно за НАТО? САЩ да си гледат Мексиканския залив че ако виж стане важен за Китай кво правиме??? Доколкото знам и тайванския пролив е важен за НАТО, ама не знам защо... Некой да помогне да разшифрова кое е важно за НАТО и защо ???
180
14
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 8 месеца
Путин е клоун от голям мащаб!
179
5
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 8 месеца
Ти за биомасата не се тревожи,био маса има! Само "пушки" трябват,американски от големите!
178
5
 
15
 
! Отговори
Pencho преди 8 месеца
Дори и на децата вече стана ясно, че Украйна се превръща във втора Сирия. Американската империя не се интересува от милионите жерви, важното е конфликта да продължава колкото се може по дълго, за да отслабне Русия и да печели оръжейния картел. НАТО е машината която подклажда огъня в Европа, но служи единствено на интересите на Америка. Слабите западни правителства е вече да си ходят а масата да избере правителства които ще служат на собсвените си народи, а не на чужди интереси. Това важи и за Бъ
177
5
 
2
 
! Отговори
Ан-о-ни-м-ен преди 8 месеца
До Анонимен - Бъркаш, драги, Харм са противорадарни ракети за унищожаване на ПВО, докато украинците бяха ударени с БАЛИСТИЧНА РАКЕТА, категоричен факт.
176
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украинско контранастъпление: 90% от зомбитата на киевският наркокартел ще бъдат унищожени, обнадеждава The Times. Британският вестник пише за големите загуби на зомбираната по натовски стандарт биомаса на южния фронт. Зомбакнацистишен казват, че частта, отправена там да "обърне ситуацията на фронта", вече е загубила 75% от зомбираната си биомаса. Според лекарите към звената броят на загиналите се измерва в четирицифрени числа. Киевският наркокартел се чуди "каква е цената" на офанзивата, предвид резултата под формата на малки, напълно унищожени села.
175
6
 
11
 
! Отговори
Банкеръ преди 8 месеца
НАТО е книжен тигър ако беше нещо друго досега да са бомбардирали Москва,както Белград,Триполи,Багдад.Само,че знаят какво ги чака и си траят.Ще има пиратки във всички столици от пакта,което е абсолютно неприемливо.Затова санкции и помощ нищо друго.
174
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Британският журналист Джони Милър избяга от Киев, за да избегне убийството си заради истината, която отразяваше в Украйна."Аз видях техните тела на улиците. Зеленски бомбандира своите съграждани." Интервюто тук: https://youtube/watch?v=3sGZNMuhhNk
173
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Столтенберг 4 пъти по-популярен от Путин!
172
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дори проукраинският пропагандист изданието Bild призна, че ударът е нанесен от територия, контролирана от Киев.
171
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-резонансното събитие в зоната на СВО през последното денонощие е ракетният удар срещу цивилни в Константиновка. Селището принадлежи на ДНР (Русия), но в момента се контролира от киевският наркокартел. Намира се западно от Артьомовск. В резултат на атаката на американската ракета AGM-88 HARM загинаха 17 души и бяха ранени 31. Такава трагедия беше организирана специално по време на посещението на ДС на САЩ Антъни Блинкен. Киевският режим обвини Русия за ракетния удар, но вече е установено откъде точно е ударът. Дори проукраинският пропагандист изданието Bild призна, че ударът е нанесен от те
170
5
 
8
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
Зомбакнацистишен също така прехвърля допълнителни части към Вербовой, явно надявайки се, че пробивът на запад от селището ще бъде по-лесен, отколкото щурмуването на височините на юг близо до Работино. Атаките на зомбираната по натовски стандарт биомаса в тази посока обаче бяха неуспешни.
169
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
посока Запорожие. Район Ореховски. Продължават ожесточените боеве на линията Работино-Върбовое. През последните седмици контролът над позициите в селото смени притежателя си за пети път. Зомбитата на киевският наркокартел продължават да се опитват да настъпят към южните покрайнини и да пробият до Новопрокоповка, използвайки тактиката "месен юруш". Самото Работино, както се съобщава от местните, "може да бъде преименувано в с. Веченяманищо, тъй като там сега има празно поле".
168
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Южнодонецко направление. Зомбитата на киевската хунта отново се опитаха да атакуват Новодонецкое и Новомайорское. Зомбиформированията на киевският наркокартел загубиха три бронирани машини и се върнаха назад. Зомбакнацистишен все още не са разположили големи сили в атака, ограничавайки се до маневрени зомбигрупи. Масираната артилерийска подготовка и натрупването на зомбита обаче могат да послужат като знак за предстоящо настъпление в тази посока. На левия фланг РВС нанесоха артилерийски удари по концентрации на зомбита в Урожайное и източно от селото, нарушавайки ротацията на зомбакнацистишена
167
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Артьомовск и околностите. По фланговете на Артьомовск няма съществени промени - зомбираната по натовски стандарт биомаса продължава да атакува руските позиции в Клещеевка. По непотвърдени данни зомбитата на киевският наркокартел отново са атакували южните покрайнини на селото, но руските въоръжени сили уверено задържат позициите си в този район.