Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно

Ще бъде защитавана всяка педя земя от алианса
7 сеп 2023 20:07, Елка Василева
264
Столтенберг: Черно море е много важно за НАТО, следим внимателно
Снимка: архив, БГНЕС

Черно море е много важно за НАТО, следим обстановката там внимателно, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред комисията на Европейския парламент по външни работи.

Осъждаме излизането на Русия от зърнената сделка и приветстваме усилията на Турция да възстанови изпълнението на споразумението, добави той.

Още по темата
Столтенберг отбеляза, че е разширено въздушното наблюдение на съюзниците над Черно море, а в България и Румъния са разположени батальони на пакта. Удвоихме броя на батальоните по източния фланг, ще направим необходимото за защитата на всяка педя от земята на алианса, посочи генералният секретар.

По неговите думи няма признаци за умишлени действия от страна на Русия по случая с падането на отломки от дрон в Румъния. Води се разследване, Румъния запозна със случая съюзниците в НАТО, добави той.

Столтенберг настоя, че украинското контранастъпление напредва и надхвърля очакванията. Той предупреди, че това ще бъде кървава и трудна битка. По неговите думи не може да се предвиди как ще се развият събитията. Генералният секретар не изключи загуби от украинска страна и настоя подкрепата за Киев да продължи при всички обстоятелства. Покрепата за Украйна не е възможност, а необходимост, обобщи Столтенберг.
(БТА, кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Болшевика е лесно разпознаваем с неговото наречие ,,сорро*соид.Комунизма донесе много повече поражения от който и да е ,,***".Болшевика натрапва със своите страхове и фобии.Намира враг на народа и избира негов такъв.Издига огради от омраза .Туря табели и окача ,,Бандеровец" ,,сорросо* ид" .По оградите на чуждите домове.Събаря и присвоява за свои след напущане прогонените.
205
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Болшевика е лесно разпознаваем с неговото наречие ,,***".Комунизма донесе много повече поражения от който и да е ,,***".Болшевика натрапва със своите страхове и фобии.Намира враг на народа и избира негов такъв.Издига огради от омраза .Туря табели и окача ,,Бандеровец" ,,***" .По оградите на чуждите домове.Събаря и присвоява за свои след напущане прогонените.
204
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С две думи Нато и ЕП срещу Русия. Това постигна украйна след като всички заедно смукаха от Русия трийсе години сега са против нея. А живяха в мир и в добро. Правеха се че не съществува Донбас. Нито Палестина нито Сирия.... Лицемери и използвачи.
203
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз не съм комунист и никога няма да бъда. Аз не съм терорист и никога няма да бъда. Аз не съм глобалист и никога няма да бъда. Аз съм прросто човек. Не съм сорросоид.
202
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Столтенберг бил казал това пред комисията по външна политика на Европейския парламент. Колко само структури които нищо не значат само са създадени за да са срещу Русия и срещу глобалното човечество. Не е чудно че няма нито една истински честна страна. Няма вече неутрални страни. Всички са в кюпа.
201
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До: 206 Пак ли не разбра?Западът подкрепя Украйна защото тя е жертва на агресията на Русия, а международното право е на страната на Украйна като независима и демократична държава!!!
200
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До: номер 203 Еми война е, очакваш да няма украински жертви ли? Гледах репортаж от Бахмутското направление по украинската телевизия.Момчетата работеха с артилерията доста добре и никак не изглеждаха уплашени, само малко уморени.Един разправяше, абе тежко е, но се справяме. Сред руснаците вика има и опитни бойци, не са само новобранци.Ние се учим от тях, и те се учат от нас.Но главното каза човека е, че браним родната си земя и не отстъпваме сантиметър!Руснаците само се отбраняват.
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Света бил подкрепял украйна, щото украйна била издържала. Според долен сорросоид. Спорд мен те предадоха Русия по най грозния начин на света и и спретнаха война със Запада. Страните от бившия Варшавски договор също я предадоха. Затова сега също може да страдат повече от Запада. Запада винаги се измъква. Изтока плаща и яде отрови . Заемите на украйна тоже.
198
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Румъния и България са окупирани страни. Вътре в статията го пише черно на бяло. Едно предателки са.
197
2
 
4
 
! Отговори
българина преди 8 месеца
нато си е Национала Американска Терористична Организация
196
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Генералният секретар не изключи загуби от украинска страна" Ко каза :)))
195
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
убии-ци махаите се от черно море нямате никакви интереси тука русиш не ни евряг и няма да ни напада не въртете интриги и спрете оръжието за украинаискаме мир и дружба
194
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То за натото не важни морета, океани и всякви територии няма, важното е натото всичко да окупира и узурпира.
193
2
 
5
 
! Отговори
Накратко: преди 8 месеца
България била "... земя на алианса... "Народе?!?!?
192
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ДиспансерЧе тя Украйна си беше Руска колония, но хората решиха, че не искат вече и Русия ги нападна. СЪщото стана с Грузия, същото стана дори с Беларус, същото с Чечня. Кой реши, че не иска да слугува на Русия бива атакуван. Разликата е, че този път света подкрепи Украйна, а преди мълчаливо гледаше. Но я подкрепи, защото Украинците успяха да удържат.
191
1
 
3
 
! Отговори
Бесен преди 8 месеца
Не ми махай с пръст бе.....!!!
190
3
 
5
 
! Отговори
Мение преди 8 месеца
НАТО е сатанинска организация! НАТО няма причина да съществува откакто Варшавския договор на соца го няма! НАТО е скрит инструмент за налагане на интересите на златния милиард! Време е НАТО да отива в историята ако трябва и с помощта на РУСИЯ ......
189
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 193 Който се чуства бeзродник, да заминава за САЩ.
188
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вчера Столтенберг е казал, че убитите украински военни са ПОЛОВИН МИЛИОН!!!
187
3
 
4
 
! Отговори
Диспансер преди 8 месеца
НАТО е чист пcиходиспансер - шизoфреници, които все някой ще ги напада, и затова те почват да буйстват. Колко пъти Русия е нападала Украйна за цялата й история до идването на Нуланд с бисквитите й на Майдана?