За първи път унищожиха в бой танк Challenger 2

Министърът на отбраната на Обединеното кралство Грант Шапс потвърди загубата
7 сеп 2023 15:19, Петър Бойчев
424
За първи път унищожиха в бой танк Challenger 2
Снимка: Уикипедия

За първи път в бойната история бе унищожен при бой танкът чудо Challenger 2. Министърът на отбраната на Обединеното кралство Грант Шапс потвърди загубата на първия танк Challenger 2 в Запорожка област. Според него танкът е бил улучен от руската артилерия.

"Дадохме на Украйна 14 танка Challenger 2, признаваме, че в зона на военни действия може да има материални загуби - това се случи. Мога също така да потвърдя, че шестима членове на екипажа на украинския танк успяха да оцелеят. Което според мен е чудесно доказателство за качеството на този британски танк", заяви Шапс пред Sky News, предава dir.bg.

Грант Шапс допълни, че Обединеното кралство няма да осигури замяна на унищожения танк.

Преди това в интернет се появи видеоклип, на който се вижда как британски основен боен танк Challenger 2 гори. Тези танкове са на въоръжение в 82-ра отделна десантно-щурмова бригада на ВСУ, която от края на август участва в настъплението в Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Та по темата. Западните оръжия горят и файда никаква. Най смешното е че тия които се изкарваха "зелени" еко меко сега искат да оръжия и яко спонсорират петролните и химическите компании
292
8
 
16
 
! Отговори
Смех преди 8 месеца
Аз все са надявам да видя безаналоговия "Армата" в действие, но се оказа, че освен паркетен танк, той за друго не е произвеждан. Не, че се справя на паркета де, но за там е мислен. Иначе принципно вече ми омръзна да гледам безаналогови Т-90 Прорив. Нито за война стават, нито са добри в олимпийкста дисциплина "Изхвърляне на купол на височина". Хърлят го само на 55 метра нагоре. Т-80 и Т-72 хвърлят по-нависоко.
291
2
 
12
 
! Отговори
Урааа преди 8 месеца
Унищожихме танк!!!
290
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И не се напъвай да си цъкаш плюсчета да ми потвърдиш че си ти. На всеки е ясно.
289
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
304 и да лъжеш не можеш. Руснаците всеки месец си изстрелват ракети от полигона в Плесецк и поразяват целите. Ингилизите не бяха стреляли от десетилетия, пробваха май беше от мексикански залив от подводница тридента си и щяха да поразят щатите. За провала на теста даже британската премиерша тогава не беше уведомена и се разбра доста по късно
288
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичко във фашистка Русия е лъжа и измама... Прословутата ракета Сармат от три опита за изстрелване двата са неуспешни, а третия е бил единствения при който ракетата единствено е излетяла.... без да има поставена конкретна цел която да порази... Ха-ха-ха!
287
9
 
1
 
! Отговори
До 299 преди 8 месеца
Няма такъв договор и никога не е имало
286
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И както се вижда си само един платения. Мениш никове като космонавт германец само питам. Цъкаш си сам плюсове през прокси и си мислиш че ще заблудиш някой. Крим от десет години все го даваш на запада. Нека сега аз само да питам кога най после ще си признаеш че загуби. Трябва ли руснаците да джаснат ракета по щабовете на натото за да си подвиеш тролската опашка?
285
9
 
3
 
! Отговори
Фък дъ ЕУ преди 8 месеца
До Смех.... Помниш мушмули. Например в Будапеща е съставен МЕМУРАНДУМ, който за да стане договор трябва да се РАТИФИЦИРА от всички страни в него. Той не е ратифициран от НИКОЙ дори и от ... Украйна. Аре лека :)
284
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
298 299 както ти казах лъжеш и преиначаваш. Крим е автономия. Това говори достатъчно
283
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То международните договорености бяха НАТО да не се разширява на изток в бившите соц.държави и когато въпреки договореностите НАТО реши да присъедини и Украйна, на Русия и дойде в повече.
282
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На 1.12.1991г. има референдум за отделяне на Украйна от СССР и всички области включително и Крим с мнозинство избират да са в състава на Украйна. Русия признава референдума, а 1994- та подписва договор за гарантиране на териториалната цялост на Украйна, срещу връщането на 1600 ядрени бомби. Изглежда, че Русия "спазва"договорите които подписва, или както е казал Ото Фон Бисмарк, договор с Русия не струва колкото тоалетна хартия.
281
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те британците потвърдиха има и видео, ама платеният си подлайва още
280
8
 
3
 
! Отговори
Смех... преди 8 месеца
Снимайте някой развален танк и го показвайте на ДЖУДЖИ И СВЕТА, та да ви повярват и получите потупване по дирника отДиктатора!!!!!
279
4
 
3
 
! Отговори
Смех.... преди 8 месеца
...АМИ РУСИЯ НЯМАШЕ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ УКРАЙНА НА ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА ЗА НЕЙНАТА НЕЗАВИСИМОСТ В БУДАПЕЩА!.../..всички помним това/
278
4
 
1
 
! Отговори
Оп преди 8 месеца
Давайте и другите 14 броя , Може тоя да е бил дефектен нещо.
277
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
283 Влад Цепеш много си е падал по татари от преди три века. Ти изобщо не си в час. Мъкнеш глупости от през девет планини да си изкараш опорките и пак не стааш.
276
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 277До "Тука некой нещо ми споменава за Крим", питайпедераса Огрикачоф какво е подписвал))Не машай Горбачов договореностите са подписани по времето на Путин ,едно е при Елцин.Даже има интервюта с Путин където той твърди ,че Русия няма териториални претенции ,нещо повече "Какви ще са й отношенията с НАТО и ЕС си е работа на Украйна ,твърди Путин!
275
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
281 имай предвид че Русия има заводи и ресурси и може да прави танкове и горива смазки за тях. Британците са на остров. Да един танк е много за инголизите. Както и и това че новата ингилизка подводница с всичките си навигации се сблъска с цивилен кораб и протече до Гибралтар. Казаха че ремонта е милиарди паундове.
274
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Дано още този месец бройката сгане 10... ако може и с оригиналните натовски екипажи да изгорят!