Русия: Предотвратяваме украински опити за пресичане на Днепър

Украйна: Държим позиции на левия бряг на реката
21 ное 2023 08:08, Елка Василева
103
Русия: Предотвратяваме украински опити за пресичане на Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Русия заяви, че предотвратява опити на украинската армия да премине Днепър в южната Херсонска област. Украйна обаче заяви преди това, че нейните сили удържат позициите, които завоюваха през последните дни на левия бряг на реката.

Твърденията и на двете страни в конфликта не са проверени по независим път.

Още по темата
Морската пехота на Русия пресича всички опити на украинските въоръжени сили да направят десант на острови в Днепър или на левия бряг на реката, заяви рано тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

В комюникето се отбелязва, че противникът търпи загуби в хора и техника.

Украинските въоръжени сили удържат позициите си на левия бряг на Днепър, заяви обаче вчера генералният им щаб, цитиран от Укринформ.

В неделя украинската армия обяви, че е изтласкала руските въоръжени сили на от 3 до 8 километра от окупирания от тях ляв бряг на реката на Херсонска област.

В сряда Русия за първи път призна, че украински военни части са заели позиции на левия бряг на Днепър.
(БТА, Николай Станоев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украинците не са на левия бряг а на островите но ги гонят и от там .
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зомбитата на киевският наркокартел държат мини плацдарм на левият бряг на Днепър, но плащат огромна цена за това и то за да може клоуна-наркоман всяка нощ в комюнике информ бюро украинского наркоманчика да разправя как армията преминала Днепър и била изтласкала агресора на десетки километри от брега. Даже тука нашите телевизии спряха да му цитират наркоманскките брътвежи, с изключение на пega/\uTe u /\ec6uйkuTe от БНТ на които от нашите данъци им плащаме зплатите и разходите за предаванията им!
53
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Аз Разбираш ли че ако ще Руския флот да се базира в Каспийско море класическите Калибри с обсег 1500км(по документи) покриват 3/4 от територията на Ъкрайна! А Ако се изстрелят ракетите от Грузинска териториални води(Най-източната част на Черно море) ракетите така или иначе покриват цялата територия на Ъкрайна. Същото важи и за досадните отдавна не ирански дронове Геран(загубиха броя на модификациите дори спецовете) А какво ще кажеш за още по-евтините дронове "Скалпел"
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимно онанистче Наистита ника ти приляга изключително точно на бълвоча дето си написал!
51
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киевските тро..лове пак изригнаха с випиените и с бруталните си лъжи и пропаганда.
50
3
 
20
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
при производството на боеприпаси, докато Русия е разположила своя ВПК "на две-три смени". Въпреки санкциите икономиката на страната "се справя изненадващо добре", а по отношение на прогнозирания растеж на БВП дори надминава UK, отбелязва анализаторът. И накрая, събитията в Близкия изток "осигуриха на Путин кризата, която той чакаше". Авторът пише, че руснаците са били "окуражени", че заради войната в региона САЩ е трябвало да изпратят оръжия на Израел, включително 155-милиметрови артилерийски снаряди, "от които зомбакнацистишените отчаяно се нуждаят".
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Южна Донецка посока. Времевски сектор. Позиционните боеве продължават по цялата линия на съприкосновение. Зомбираната по натовски стандарт биомаса много рядко преминава в атака, но руските бойци периодично организират набези на вражески позиции северно от Приютное и в района на Урожайное.
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Херсонско направление. В Кринки на левия бряг на Днепър ситуацията остава същата. Зомбитата на киевският наркокартел прехвърлят резерви в населеното място, руснаците бият с каквото могат, зомбакнацистишена изнася ранените, но не напуска позицията. Тази нощ, според непотвърдени данни, две лодки със зомбакнацистишени са били унищожени близо до Кринки. От място пишат, че "зомбакнацистишените дори не можаха да стъпят на брега, удавиха се". Зомбитата на киевската хунта държат мини плацдарм на левия бряг, но плащат огромна цена за това всеки ден.
47
2
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
до 26 - Казваш, че Русия е пред пълен финансов колапс. Искам само един простичък въпрос да ти задам как може РФ да е във финасов Колапс след като и са натресени 16000(вече май толкова станаха) ограничения и някакси успява да има положителен търговски Баланс...
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
https://dnes.bg/voinata-v-ukraina/2023/11/18/pluvaiki-prez-reki-riskuvaiki-jivota-si-s-falshivi-dokumenti-kak-ukraincite-biagat-ot-slujba.589580
45
2
 
10
 
! Отговори
Ало,ало! преди 6 месеца
Защо в О-крайна мобилиират вече деца,жени и 70 годшни старци?Защо има дезертьори постоянно?Защо контрата приключи с пълен крах?Отговорете си сами!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 47 Факт е, че - Факт е че, Путин си е жив и здрав, но Байден е умрел и сега го заменят двойници, а жена му му пази тленните останки във фризера вкъщи
43
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Факт е, че Е ДОСТАТЪЧНА ЕДНА ПРОФЕСИОНАЛНА СНИМКА на следващата пресконференция за да е сигурно човека отговартящ на въпросите Путин ли е или не! Стига с тези СПЕКУЛАЦИИ. Всеки има достъп до съвременен смартфон с мегапикселови камери. Направете си една снимка на лицето с максимално качество(професионалните имат на порядък по-добро качество) и вижте какви подробности можете да откриета по собствената си кожа. А Профитата ако ползват не оптически а ИЧ или УВ матрици виждат цяла една вселена!!!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 46 IQ 3.14 - Посмали малко, минго. Лъжеш като дърта цуцуманка. Царство България е имала едва 20 тона злато като златен резерв - по-голяма част от него са били златни монети. И никой не ни е взел този златен резерв, В началото на 60-те години със златният реззерв са платени някои външни заеми на държавата. После златният резерв е въстановен и достига 40 тона.
41
11
 
13
 
! Отговори
Факт е, че преди 6 месеца
Руснаците са патологични лъжци и пoдлеци.... Сега, вече почти 1 месец лъжат, че кремълския пcиxoпат е жив...
40
4
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
До Анонимен26 колко са тия 2500 тона злато, сравнено с царската хазна, отмъкната 1945?
39
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 26 - Казваш, че Русия е пред пълен финансов колапс. Само че Русия има в резерв 2500 тона злато, освен това тя има елмазен фонд, запаси от сребро, платина, паладий. Всичко това прави към 250 млрд долара плюс още толкова като валутен резерв. Плюс това експортът на Русия расте. Има да чакаш Русия да изпадне във финасов колапс
38
2
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
До Анонимен42 праа квот си искам, ***. нали се сещаш че дежурните няма да трият през пост що на йобаная кацапня всичко се развива по плана. ама задунайските татари са номер едно по пребоядисването, е сега като лъснат още 8 - 9 милиарда дългове за газ и зимаска спре по шопия жежкото, пак ще има "кой уши байряка". брцк, на руска издръжка, го е ушило. за тва има шесто поколение русофили, а хайдутите станаха мъченици
37
9
 
13
 
! Отговори
Зе преди 6 месеца
Добро утро киевски тр..олове, Пан Зеленски вече шмръкна дневната си доза, а вие?
36
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Безполезни форумни уркофили, успокойте се! Путин умира по 60 пъти дневно, Русия няма снаряди, Русия фалира по 3 пъти н седмица, загинаха 100 милиона в Украйна и това на ден, русия се разпада поне два пъти дневно..... ама какво повече искате?!? Защо злобно джафкате?!? Ми нали сте прави бе хора?!?