Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина

Украйна подготвя реформи в мобилизацията на армията
25 ное 2023 08:49, Александър Попов
282
Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна подготвя реформи в системата си за военна мобилизация заради проточването на войната, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности за мобилизационната си кампания, която е в ход от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Зеленски каза, че е разпоредил на високопоставени служители да му представят проекторешения.

"Планът ще бъде доработен и всички отговори ще се съдържат в него - следващата седмица ще се запозная с него", каза украинският президент на пресконференция.

Зеленски не разкри подробности за планираните реформи. Той каза, че проблемите във военните медицински комисии и наборните центрове ще бъдат решени.

Украинският президент заяви, че Украйна трябва да постигне "три ключови победи" в чужбина, включително одобрението на значителни пакети военна помощ от американския конгрес и Европейския съюз, както и официално начало на преговорите за присъединяване към блока.

Двадесет месеца след началото на пълномащабната руска инвазия, в отношенията между Запада и Киев се прокрадва умора, въпреки че Украйна силно зависи от съюзниците си за военната, икономическа и хуманитарна подкрепа в борба с руските сили, отбелязва Ройтерс.

"Нуждаем се от три победи. Първата е победата в американския Конгрес. Това е предизвикателство, то не е лесно, но Украйна прави всичко по силите си", каза Зеленски на пресконфренеция в Киев.

"Втората е свързана с това, че имаме нужда от помощта на ЕС за отпускането на пакет (военна помощ) на стойност 50 млрд. евро", каза украинският президент и добави: "И третата е да започнем диалог за бъдещото ни членство".

Киев се надява, че държавите членки на ЕС ще се споразумеят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да започнат официални преговори за присъединяване на Украйна към блока, решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дух на украинците.

Зеленски направи тези изказвания на съвместна пресконференция с латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който каза, че е сигурен в приемането на пакета с помощ от ЕС, макар да добави, че това може да отнеме повече време от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Представете си САЩ да обяви "специална операция" на Мексико и 2 години да не може да мръдне с повече от 100км след границата и да се препъват в разни градчета по 20-30 хиляди човека дето никой не им е чувал името до сега. Нема такъв резил като "велика" руска армия...
160
17
 
6
 
! Отговори
Факти преди 5 месеца
Ако Русия имаше армия за 5 стотинки, щеше отдавна да е измела украинските фермери. Ама руската армия я видяхме каква е, колкото и да хврълят пари в бот ферми няма как да скрият 2 години специална излагация.
159
4
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 5 месеца
Ще разберете като ни дойде до главите.
158
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна вече не е държава а както си й е името гранична териротия. Няма нито свои закони, нито икономика, нито правителство. Зеленски е намесник на НАТО.
157
8
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
- Дали случайно Сталин е наказал Украйна - котилото на агресивни юдеи-ционисти - как мислите? Или пак много ги е траял и малко ги е наказал за "добрите" им намерения и дела...
156
5
 
10
 
! Отговори
Малкият зелен много преди 5 месеца
разчита на развитие по библейската притча за Давид и Голиат.По общите параметри нему е отредена ролята на Давид.Лошото е,че той иска друг да държи прашката,да сложи камъка,да се прицели и хвърли.А малкият зелен да каже,след като(ако)камъкът свали Голиат-ето я моята чутовна победа,аз ще влезна в историята за вечни времена. Тоест,ще прави помен на гиганта,но с чужда пита.Зелени,притчите са за да карат хората да имат вяра и надежда.Но да вярват и се надяват на реални неща а не на химери.
155
6
 
34
 
! Отговори
Кратко и Ясно преди 5 месеца
1.Американския конгрес им трябва за да имат редовни доларови помощи с които да плащат на чуждестранните си наемници и на американските екипи управляващи дроновете. Защото това са единствениите ефективни бойни групи на Украйна. Украйнската армия е оставена само за пушечно месо.2.Европа им трябва за да подържа санкциите срещу Русия3.Европейското членство им е нужно за да въвлекат цяла Европа във войната си щото нямат вече хора,почти са фалирали и няма с какво да си плащат за доставките на оръжие
154
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски като му пуснат гласа по радиото и почва нещо дрезгаво да балтай на украински/руски от рода на Доррогие товаррищчи...стррах да те хване....
153
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Един по дадоле плачи че се били прахосали леопардите. На мен не ми пука.
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На въпрос дали някой иска да вземе Евровизия тая година има спор между македонци албанци косовари босненци но и израелците много им се иска...
151
6
 
4
 
! Отговори
царска бистрица преди 5 месеца
Другари, другарят Сталин си е сложил петолъчката а другарят Хитлер е сложил на джипа си от едно време трилъчка. Сега човеците живеят на пет континента откъдето идва и петолъчка а след някоя годинка ще живеем на три континента откъдето идва и трилъчка. Единия континент дето ще потъне е Европа. Той е до Уралските планини. Ха честита светла демокрация.
150
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прибери си наглеците от страната ни!
149
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До офицер от БНА ....И покойния ми баща беше офицер от БНА но почина за съжаление в зората на т.н. демокрация като една от последните жертви на тоталитаризма. Днес зъв военния блок където живееше офицерите измряха а властта е взета от старшини и ченгета които буквално колят и бесят за да прикрият кражбите и далаверите си за съжаление това стана.
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Горд Българин , напълно споделям мнението ти за Омбрелата , такъв е !
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На мен като ми пада реклама и понеча да я клозна и се отваря ефбет което не знам точно какво е и не ме интересува но ме дразни и искам да го тррепа .
146
6
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
През последните 15 години, най-качественото нещо в немската армия да униформите за бременните жени - танкистки, които Урсулата поръча. Факт. ПП. Защото не са шити от немци.
145
8
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 174 "Прахосаха се сума Леопарди, не защото са лоши,..." -така ли? Аз не си спомням немците да са произвели качествено оръжие от 30 години.
144
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вийната прехвърли пика си и вече очакваме горчивият за Киев край. Въпросът е не дали Киев ще загуби. Въпросът е колко точно Киев ще загуби. И кой ще е изкупителната жертва. НАТО, тоест САЩ очевидно няма да се намеси на място в Украйна, или директно на руска територия. Което означава просто, че или ЕС ще продължи украинската агония до самия край, увеличавайки безмислените жертви, или ще се осъзнае и ще поиска Зеленски да преговаря, в замяна на възстановяване на Украйна след войната.
143
1
 
5
 
! Отговори
До 182 преди 5 месеца
*** неграмотен, ако беше малко прочел, ще ше да знаеш по негова заповед колко хора са загинали и колко лично е разстрелял.
142
11
 
28
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 месеца
До 82-ОМБР ти си болен, трябва да се ликуваш. Да славиш Бандера, който е убил толкова много деца, жени и невинни хора, означава че си фашист и имаш психични отклонения. Цял свят презира фашистите.