Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина

Украйна подготвя реформи в мобилизацията на армията
25 ное 2023 08:49, Александър Попов
282
Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна подготвя реформи в системата си за военна мобилизация заради проточването на войната, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности за мобилизационната си кампания, която е в ход от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Зеленски каза, че е разпоредил на високопоставени служители да му представят проекторешения.

"Планът ще бъде доработен и всички отговори ще се съдържат в него - следващата седмица ще се запозная с него", каза украинският президент на пресконференция.

Зеленски не разкри подробности за планираните реформи. Той каза, че проблемите във военните медицински комисии и наборните центрове ще бъдат решени.

Украинският президент заяви, че Украйна трябва да постигне "три ключови победи" в чужбина, включително одобрението на значителни пакети военна помощ от американския конгрес и Европейския съюз, както и официално начало на преговорите за присъединяване към блока.

Двадесет месеца след началото на пълномащабната руска инвазия, в отношенията между Запада и Киев се прокрадва умора, въпреки че Украйна силно зависи от съюзниците си за военната, икономическа и хуманитарна подкрепа в борба с руските сили, отбелязва Ройтерс.

"Нуждаем се от три победи. Първата е победата в американския Конгрес. Това е предизвикателство, то не е лесно, но Украйна прави всичко по силите си", каза Зеленски на пресконфренеция в Киев.

"Втората е свързана с това, че имаме нужда от помощта на ЕС за отпускането на пакет (военна помощ) на стойност 50 млрд. евро", каза украинският президент и добави: "И третата е да започнем диалог за бъдещото ни членство".

Киев се надява, че държавите членки на ЕС ще се споразумеят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да започнат официални преговори за присъединяване на Украйна към блока, решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дух на украинците.

Зеленски направи тези изказвания на съвместна пресконференция с латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който каза, че е сигурен в приемането на пакета с помощ от ЕС, макар да добави, че това може да отнеме повече време от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе спрете му нааркотиците на тоа!
180
8
 
29
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 месеца
Зеленски пак иска пари и оръжие. И ще продължава да иска, докато има кой да дава.
179
1
 
7
 
! Отговори
Тодоров преди 5 месеца
До АЗ БЯХ ОФИЦЕР Явно си пропуснал уроците по граматика
178
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По надолу правилно пише че баровете в Киев са пълни с баровци но тях не ги закачат а милицията събира деца от провинцията от югоизточна украйна и ги изпраща на фронта. Има шокиращи кадри в нета най вече от Одеса .
177
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски поне го мислим че е жив за сега , а путин взе че умря что тъй ?
176
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
шмъркaтелят пак се нуждае от нещо, не от три победи даже! Бият ви като тупани.
175
4
 
25
 
! Отговори
ЗАКОНА НА ОМА преди 5 месеца
Капустин ти изгоря вече като бушон 1 ампер мой человек!Световното еврейство е заето със спасяването на Изсраеля!Свърши авантата за тебе!*** скоро ще ти види сметката!Бегай у Америка!
174
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Супер нагъл е този ***.
173
4
 
27
 
! Отговори
ЕЕЕЕбати преди 5 месеца
Ееее чакай малко с милиардите, ТИ за нищо ги нямаш..Че и членство в ЕС . Ние си продадохме задниците за да ни приемат в ЕС а ти искаш ей така с вълшебна пръчка всичко и на веднъж . Не си ли много нахален.!!??
172
4
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
До 214 Да,много ги е страх от канибали!
171
14
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
До Bormann Сигорно си отсъствал от планетата ...тази седмица военната помощ за Украйна е в размер на 1.3 милиарда евро плюс 100милиона долара,а икономическата(да за тази седмица става въпрос) е на стойност 1.5 милиарда евро(за тази седмица). Панимаеш ли другарю?
170
2
 
17
 
! Отговори
свиня преди 5 месеца
Тази *** като е видя и ми се драйфа . *** заради него нашите *** ни вкарват във голяма беля . Нещата не са такива каквито ни ги представят от БТВ и НТВ. Всичко е дезинформация и пропаганда .
169
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски е прав, но не казва цялата истина, която е, че САЩ не идкат скоро да свърши тази война, и затова военната помощ се дава по-мално колкото да се подържа огъня.Голяма част от милиардите се отпускат за подкрепа на Украйнската икономика и заплати на военните.Ако Украйна, изтласка руснаците от Украйна и войната завърши, това значи, че Русия ще се стабилизира и военните й способности ще се увеличават, което не е изгодно за САЩ.
168
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски, *** в баровете на Киев и събери смели украинчета. Те ти се смеят по кръчмите и се веселят, а ти събираш селски деца да ги пазят от Русия.
167
4
 
14
 
! Отговори
Bormann преди 5 месеца
Пикачу не разбра ли, че запада ви спря оръжията и с ко ще се биеш? С мотики? Ти не си Талибан и Русия не е нато за да можеш да спечелиш с мотиките бухахахахаа
166
3
 
12
 
! Отговори
Кибик кибиков преди 5 месеца
Три победи в чужбена като победите на фронта-Пирови. Какви промени в мобилизацията. Десителетия вече запъдно-либералния модел,който в Украйна не е от Майдана на сам а от 1991 още, възпитава у народа пацифизъм,инфантилизъм и най-вече нихилизъм. Тоест АЗ съм всичко народ и държава са нищо. И така смятат поне половината от населението особенно жителите на милионните градове. Селяните и патриотите на Украйна отдавна минаха през мелачка и над 300000 от тях вече ги няма , аот тия войни не стават!
165
12
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Докато Украйна иска и може да се бие,ще получава помощ от ЕС и САЩ.Това не подлежи на съмнение.
164
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Комунистическо-фашисткото джудже ще затрие Покрайна!
163
4
 
28
 
! Отговори
- преди 5 месеца
ЗАКРИВАЙ я тази Окрайна че ни писна.....умират хора за Хамерикански интереси -ай сиктир.....
162
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
РЕВОЛЮЦИЯ И ТЕРОРИЗЪМ СА ЕДНО И СЪЩО ! КОИ БЯХА АКТИВНИТЕ БОРЦИ В БЪЛГАРИЯ ? КРАДЦИ НА МАНДРИ И БИВШИ КРИМИНАЛНИ, ОБУЧЕНИ С ПАРИ ОТ МОСКВА ЗА ПОДРИВНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ ! ЗАТОВА СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ ОКРАДОХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, КРИМИНАЛНИ КАТО БАЩИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ СИ ! И ЗАТОВА СА НА СТРАНАТА НА РУСКИТЕ И ПАЛЕСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ !