Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина

Украйна подготвя реформи в мобилизацията на армията
25 ное 2023 08:49, Александър Попов
282
Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна подготвя реформи в системата си за военна мобилизация заради проточването на войната, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности за мобилизационната си кампания, която е в ход от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Зеленски каза, че е разпоредил на високопоставени служители да му представят проекторешения.

"Планът ще бъде доработен и всички отговори ще се съдържат в него - следващата седмица ще се запозная с него", каза украинският президент на пресконференция.

Зеленски не разкри подробности за планираните реформи. Той каза, че проблемите във военните медицински комисии и наборните центрове ще бъдат решени.

Украинският президент заяви, че Украйна трябва да постигне "три ключови победи" в чужбина, включително одобрението на значителни пакети военна помощ от американския конгрес и Европейския съюз, както и официално начало на преговорите за присъединяване към блока.

Двадесет месеца след началото на пълномащабната руска инвазия, в отношенията между Запада и Киев се прокрадва умора, въпреки че Украйна силно зависи от съюзниците си за военната, икономическа и хуманитарна подкрепа в борба с руските сили, отбелязва Ройтерс.

"Нуждаем се от три победи. Първата е победата в американския Конгрес. Това е предизвикателство, то не е лесно, но Украйна прави всичко по силите си", каза Зеленски на пресконфренеция в Киев.

"Втората е свързана с това, че имаме нужда от помощта на ЕС за отпускането на пакет (военна помощ) на стойност 50 млрд. евро", каза украинският президент и добави: "И третата е да започнем диалог за бъдещото ни членство".

Киев се надява, че държавите членки на ЕС ще се споразумеят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да започнат официални преговори за присъединяване на Украйна към блока, решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дух на украинците.

Зеленски направи тези изказвания на съвместна пресконференция с латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който каза, че е сигурен в приемането на пакета с помощ от ЕС, макар да добави, че това може да отнеме повече време от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски разката фамилията на джyджето дърто и просто в Кремъл и то затова умря скоропостижно миналия месец...
140
17
 
27
 
! Отговори
Психиатър преди 5 месеца
На наркоман лопата не давам - щото ще се удари сам в нея ! Тия *** му дали армия да командва !?!!???Тоя свят е напълно полудял
139
37
 
16
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Зеленски е най-мъдрият и влиятелен лидер в света, герой повел народа си към сигурна победа вървейки по стъпките на герои като Степан Бандера великият борец и патриот на Урайна борил се срещу руските поробители. Слава на СС Галичина, геройски сражавали се на страната на правдата във ВСВ срещу и извършили геройства във Волина избивайки десетки хиляди полски окупанти. Слава Украине! Героям Слава!
138
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На Зеленски не му дреме това не е неговия народ.
137
28
 
6
 
! Отговори
папата преди 5 месеца
Слава на Украйна! Бандера е нашият герой и апостол на свободата, не някакви хайдути и престъпници като Ботев и Левски дето ни ги натякват.
136
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Които са ходили в казарма знаят, че за да се усвои някаква бойна техника трябва обучение и тренировки. Каквито и оръжия да дадат на украинците се изисква време за обучение да ги усвоят и да ги ползват срещу агресора. Те обаче нямат време, а съвременните оръжия са доста сложни. Прахосаха се сума Леопарди, не защото са лоши, а защото укрите не умеят да боравят с тях. Това май никой не го отчита.
135
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми те му дадоха ултиматум, че задължително трябва да проведе избори, защото много им пречи вече, а и в САЩ догодина ще има избори. Един вид - Дават му шанс да се оттърве жив както оня грузинския *** дето в момента е в лудницата в Грузия, същия дето воюва с Русия през 2008 (забравих му името). Тоя наркос обаче *** и нагъл и се прави, че не разбира. Ще ги принуди (имам в предвид ще принуди господарите си) да го "отстранят".
134
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Просякът продължава да рине дъното. Дай, бате пари, дай бате, оръжие! Бате, дай и ракети, муниции, оръжие! Дай, бате лекарства! Дай, бате C300 системи! Дай БТР-и! Дай, бате самолети! Абе, дай к"вото дадеш, че всичко заминава директно за Хамас и нищо нямаме.
133
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Парите които запада ти дава потъва по партийна линия, малко достига до фронта и нуждаещите се. Няма ги онези титанични клипчета за героичния украински войник. Пази се от своите защото много военни те мразят вече
132
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленото наркоманче проси ли пак милиарди?!?
131
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нацистрки ***! Отивай веднага да си прережеш вените надлъжно. Такава хубава държава опропасти! Трябва да бъде съден за геноцид над украинския народ!
130
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И СЕДНА ЗЕЛЕ НА ПЕЧКАТА И ЧАСТУШКА ПОДХВАНА...
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
гледа да утепа възможно най-много укри за да има по-малка вероятност като избега на някой остров да го намерят и линчуват. или ще инсценира края на миз ерния си живот.
128
2
 
5
 
! Отговори
Крайно време е преди 5 месеца
Зеленски да каже: Добре играхме ама паднахме. Вери сори на ЕС: Кръв повръщаме, пари не връщаме. На Русия: С канибали, северняци ни заляхте- нечестно ни завладяхте. На САЩ: Малко оръжия дадохте на нас-демокрацията не спасих аз. На украинците: Дъщерите и синовете ви на бой пратих- въглеродният отпечатък на Украйна свалих.............
127
0
 
7
 
! Отговори
Комунист преди 5 месеца
Зелески е руснак под прикритие.
126
0
 
14
 
! Отговори
L. преди 5 месеца
Някой прави ли си илюзия, че САЩ и ЕС ги е грижа за Украйна? Те обезкървяват Русия в лицето на Украйна. За тях украинците са руснаци и колкото повече руснаци измрат в тази война, толкова по-добре. Ама *** им го обясни на тези наивници!
125
1
 
12
 
! Отговори
Алекса преди 5 месеца
Зеления е добре нашмъркан ! Брендо добре го е нахранил
124
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зе-бабуинът-просяк-удавник се бил нуждаел. Разгеле.
123
16
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Тук трябва да признаем,че руслята направиха най-бързата и мащабна реформа правена до днес. С нея те се върнаха при динозаврите,и Ким дори е изумен(той и родата му се"стараят 70г.)Русия го постигна за 7 дни(като сътворението)...Ким се е заклел,да бъде най-добрия приятел на лудия-пурпорногъзбабун.
122
1
 
12
 
! Отговори
ХоХо преди 5 месеца
Зильонски , не разбра ли , че си пътник ! Най-мощнооте държави воюват чрез Украйна с РФ и . . . среден пръст ! Както сте го подкарали , страната ви ще остане без мъже ! Кой ще опъва жените ви ?