Украинското посолство: Руските войски се бият срещу жени и деца

На 29-ти декември бе извършена масирана атака
29 дек 2023 18:15, Нели Христова
118
Украинското посолство: Руските войски се бият срещу жени и деца
Снимка: БГНЕС

В нощта на 29 декември pуската федерация извърши един от най-големите ракетни удари по украински градове и села за цялото време на пълномащабното нахлуване.

По предварителна информация противникът е използвал 158 средства за въздушно нападение: различни видове ракети и ударни БЛА. Масираната атака беше насочена срещу Киив, Лвив, Днипро, Одеса, Харкив, Хмелницкий и други украински региони. Това се казва в изявление на Министерството на външните работи на Украйна във връзка с руския масиран обстрел на Украйна.

Родилна болница, училище, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център са само част от цивилните обекти, атакувани от руската армия. Десетки са убитите и ранените в резултат на обстрела. Издирването на онези, които са били под развалините, продължава.

Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили.

Призоваваме международната общност да обедини всички усилия за спиране на руския геноцид над украинския народ. Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб. русия не разглежда други сценарии освен пълното унищожаване на Украйна.

В този контекст ние сме дълбоко благодарни на партньорите, които предоставиха на страната ни средства за противовъздушна и противоракетна отбрана. Днес вашата помощ спаси много животи.

Единственият възможен начин за защита на украинците е осигуряване на Украйна всички необходими военни и финансови средства за самозащита. Руският терор трябва да загуби, а Украйна да спечели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
не само нагли, крадливи и подли, но и страхливи. Ски ги тиякретени зарязали майките си, жените си, сестрите си и дацата си да загиват в справедливата война и са дъ дъ дъ руснаците избивали жени и деца. Къде са ви посранителайнараси днеперски патрон да донесе, чифте да зареди и зелеглист да разстряля. събиииират по 10- 12 000 долара за да се откупват чрез женски вълнуващи подмостни работи.
104
0
 
4
 
! Отговори
Нормална преди 3 месеца
Повече от 8 години укрите избиваха децата в Донецк къде бяха благородните умове тогава бяха глухи и слепи а сега всичките тръгнаха да защитават укрофашисти,целият свят се обърна с главата на долу вместо мозък имат г...а в тиквите си нямат нищо човешко когато укрите насилваха жени в Донбас убиваха децата пред очите на майките им всички бяха слепи,подли хора.
103
0
 
4
 
! Отговори
Нормална преди 3 месеца
Бой по лъжливите укри до дупка
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Моля моля, Русия не се бие срещу никакви жени и деца, освен тия, които укронацитата пращат на фронта, и то при обстоятелства в които руснаците няма как да знаят това. След демонсрацията в Газа, на целия свят вече му е ясно, че Русия действа изключително внимателно и полага усилия да снижи цивилните жертви до минимум. Повече украинци умират от укро пво отколкото от руски атаки.
101
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
До Руснак 98:А ти що не вземеш да прочетеш статията първо, а? Само се излагате. Чете на срички заглавието и идва тука да върти лукуми по половин час из коментарите. Поне да беше прочел за какво става дума...
100
1
 
2
 
! Отговори
Миле преди 3 месеца
Еми зелката това праща на фронта ..........баа смешниците
99
2
 
9
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 месеца
Както в повечето случаи накрая се оказва,че Украинската ПВО след като не може да свали Руските ракети,насочва своите към жлищни сгради или обществени такива с цел да обвинят Руснаците.За вкопченото Зелено джудже във власта,човешкият живот на другите е без значение.
98
1
 
8
 
! Отговори
Руснак преди 3 месеца
Защо пращате жени и деца на фронта? Защо не изпратите Зеленски със парламента ,министрите и всичките службарчета който са над 5 милиона а пращате децата и жените а вие "мъжете се криете ?
97
0
 
2
 
! Отговори
Кърджалия преди 3 месеца
До 83.Така е,ние затова 200+500 години сме стояли така....
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна е атакувала пет или шест руски области включително Московска , Брянска и Белгородска тези ги запомних с произврдени в САЩ далекобойни ракети. Също има загинали хора под егидата на Нато защо ?
95
1
 
1
 
! Отговори
Климбо преди 3 месеца
До 97.Пак на време се е усетила...
94
1
 
1
 
! Отговори
М'глата преди 3 месеца
Я по-сериозно....
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинското посолство знае ли че нощеска Украйна е атакувала пет руски области включително Московска , Брянака и Белгородска запомних с произврдени в САЩ далекобойни ракети. Нещо да каже по въпроса. Също има загинали хора. Това е една братоубийствена война под егидата на Нато.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Очевидно ПВО сваля ракетите от триакторията им и в този момент те поразяват там където ги свалят. Обаче вижте заблудената ракета. Полетяла полетяла малко над Полша и се върнала.
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинците помбардират Донецк от 2014 година. Даже първоначално медиите лъжеха че Русия нанася удари по Донецк тоест сама на себе си.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците се бият със себе си с другото си аз. Това е гражданска война.
89
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Е па що ги мобилизирате?!
88
0
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Украйна губи войната и до пролетта нищо няма да остане от тая страна. ПО-добре да се предават, да минават на страната на Русия и да почват Полша. ПОне да си запазят завезетите от Полша територии, а не и тях да дават на Полша.
87
2
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Е как няма да се бият срещу жени и деца, като вие мобилизирате точно жени и деца?
86
1
 
12
 
! Отговори
Юлиян преди 3 месеца
От ''майдана" досега укронацистите не са спирали да нанасят артилерийски удари по жилищните квартали на Донецк и Луганск.Вече 9 години продължава това варварско убийство на цивилни и нито дума на осъждане или поне на укор от страна на САЩ и "цивилизована" Европа.Сега една случайно сбита ракета от украинската ПВО рикушира и попада в покрива на жилищна сграда и всички западни медии ревнаха в един глас:"геноцид","воюват с жени и деца".Къде бяхте досега?Слепи бяхте или така ви изнасяше.