Украинското посолство: Руските войски се бият срещу жени и деца

На 29-ти декември бе извършена масирана атака
29 дек 2023 18:15, Нели Христова
118
Украинското посолство: Руските войски се бият срещу жени и деца
Снимка: БГНЕС

В нощта на 29 декември pуската федерация извърши един от най-големите ракетни удари по украински градове и села за цялото време на пълномащабното нахлуване.

По предварителна информация противникът е използвал 158 средства за въздушно нападение: различни видове ракети и ударни БЛА. Масираната атака беше насочена срещу Киив, Лвив, Днипро, Одеса, Харкив, Хмелницкий и други украински региони. Това се казва в изявление на Министерството на външните работи на Украйна във връзка с руския масиран обстрел на Украйна.

Родилна болница, училище, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център са само част от цивилните обекти, атакувани от руската армия. Десетки са убитите и ранените в резултат на обстрела. Издирването на онези, които са били под развалините, продължава.

Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили.

Призоваваме международната общност да обедини всички усилия за спиране на руския геноцид над украинския народ. Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб. русия не разглежда други сценарии освен пълното унищожаване на Украйна.

В този контекст ние сме дълбоко благодарни на партньорите, които предоставиха на страната ни средства за противовъздушна и противоракетна отбрана. Днес вашата помощ спаси много животи.

Единственият възможен начин за защита на украинците е осигуряване на Украйна всички необходими военни и финансови средства за самозащита. Руският терор трябва да загуби, а Украйна да спечели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
33
 
! Отговори
САЛЮТ преди 4 месеца
Русия си връща територията,Вие нацистите се предавайте с БЕЛОТО ЗНАМЕ.Руско говорящите са в Киев и Одеса,Харков.Западна Европа иска да анексира руски територий нема как да стане.ВЕЛИКИ Руси
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами и в Израел е същото. Бият се с жени и деца. Утрепаха 15 хиляди жени и 6 хиляди деца за един месец.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
а пък урките зад същите :)))
2
6
 
34
 
! Отговори
Защо преди 4 месеца
Защо ревете сега укронацистки плъхове! Денят на разплатата е скоро най вероятно заради вас ще загине и половин Европа но кво ви пука нали сте американци!! Защитавате американски интереси когато вие убивате жени и деца във дом бас може сега проблем
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
украинците, с помощта на техните партньори от 2014 година насетне бяха изградили страховита отбранителна линия, по границата на цялата Донецка област. Тази линия се състои от огромен брой окопи, укрепени стратегически пунктове, бетонни бункери и тунели, пред които бледнеят подземните укрепления на Хамас в ивицата Газа. Тази линия се задържа сравнително постоянна в продължение на година и половина, но в момента тя рухва. След нея пътят към големите градове и столицата Киев е открит.