Украинското посолство: Руските войски се бият срещу жени и деца

На 29-ти декември бе извършена масирана атака
29 дек 2023 18:15, Нели Христова
118
Украинското посолство: Руските войски се бият срещу жени и деца
Снимка: БГНЕС

В нощта на 29 декември pуската федерация извърши един от най-големите ракетни удари по украински градове и села за цялото време на пълномащабното нахлуване.

По предварителна информация противникът е използвал 158 средства за въздушно нападение: различни видове ракети и ударни БЛА. Масираната атака беше насочена срещу Киив, Лвив, Днипро, Одеса, Харкив, Хмелницкий и други украински региони. Това се казва в изявление на Министерството на външните работи на Украйна във връзка с руския масиран обстрел на Украйна.

Родилна болница, училище, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център са само част от цивилните обекти, атакувани от руската армия. Десетки са убитите и ранените в резултат на обстрела. Издирването на онези, които са били под развалините, продължава.

Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили.

Призоваваме международната общност да обедини всички усилия за спиране на руския геноцид над украинския народ. Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб. русия не разглежда други сценарии освен пълното унищожаване на Украйна.

В този контекст ние сме дълбоко благодарни на партньорите, които предоставиха на страната ни средства за противовъздушна и противоракетна отбрана. Днес вашата помощ спаси много животи.

Единственият възможен начин за защита на украинците е осигуряване на Украйна всички необходими военни и финансови средства за самозащита. Руският терор трябва да загуби, а Украйна да спечели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
31
 
! Отговори
Да питам Нелиту преди 4 месеца
"Престъпленията, извършени от русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили."-------------- 1. Толкова ли си необразована, че пишеш името на държава с малка буква? 2. Защо говорим за украински ОТБРАНИТЕЛНИ сили? Нали от лятото контранастъпват? 3. Чувала ли си нещо за независима журналистика? Цялата ти публикация е пасквил. Не те ли е срам да вземаш жълти стотинки за това елементарно словоблудство?
44
3
 
16
 
! Отговори
тстк преди 4 месеца
МЪЖЕТЕ се крият в укр посолството там мъже не останаха
43
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не мразя укрите, ама се излагат стабилно, явно мъжете са им избягали, щом на рашките им остава да се бият с деца и жени :)))
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами то не остаха вече читави укри за бойни действия,над 600 хиляди са жертвите и поне два пъти повече трайно инвалидизираните в тая война,останалите се разбягаха или са се покрили като пилци!
41
4
 
27
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 месеца
Ударите са по военни обекти и по предприятия, които произвеждат военна продукция. Но това украинската пропаганда никога не го споменава.
40
6
 
29
 
! Отговори
До укр посолство преди 4 месеца
Това че една шепа хора сте взели пари от козяк и сте продали вярата си не значи че 90 процента от българския народ подкрепяме фашистките *** от Киев СЛАВА НА РУСИЯ СЛАВА БРАТСКИ РУСКИ НАРОД набиете си го във празните укрофашистки глави и се махайте от родината ни проклети укройнци!!
39
2
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 4 месеца
А ти щото без да мръднеш от компа, вчера пита майките в Донецк, Костя,Костя, глава проста.....пропагандисти фалшиви....
38
3
 
27
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
ами настояваите за преговори и мир спрете да искате оръжие и пари колкоимения си закупи бандата от киев финансов одит на украина
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 25. Дрън дрън ерина.
36
2
 
25
 
! Отговори
абсолютно точно преди 4 месеца
АМИ СЕДНЕТЕ НА МАСАТА НА ПРЕГОВОРИТЕ И СКЛЮЧЕТЕ МИРИ!!! ДОКОГА ЩЕ СЕ БИЕТЕ ЗА КЕФА НА ФАЩ!
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мъжете им видяха дебелия и избягаха !
34
10
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 4 месеца
Ама това го имаше само в руски медии, ако си пропуснал да видиш, разбира се случайно! И сега, ако малко се напрегнеш умствено, колко време трябва да се сетиш че са лъжливи или провокирани от поставени лица,,новини"! Наистина с образованието от селската или кварталната гимназия, ще ти трябват години!
33
2
 
25
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 месеца
Докато има и един жив британски поданик в Киев, така ще бъде !
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зелника и компания що се крият, да излизат срещу руснаците като мъже. Та мъже с мъже да се бият, не да реват като.........
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До укр посолство. Много знаеш колко много повече сте. Кат напишеш нещо не означава че то непременно автоматично става истина. Няма начин како Тодоро.
30
5
 
22
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 4 месеца
Вероятно фашагите са принудили деца да държат оръжие, за да има с какво да настройват света срещу руснаците.Слава на Путин !Да пребъде Русия!Изпепеляване на световните терористи,подпалвачи на войни и военни конфликти !
29
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А къде са украинските мъже, щом се бият срещу жени и деца урки :)))
28
33
 
5
 
! Отговори
До укр посолство преди 4 месеца
Не се лъжете от тролллските коментари. Един-двама си ги пишат и си ги харесват по много пъти. Повечето българи подкрепяме Украйна. Не че мразим руснаците, но сме против престъпния режим на Путин.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Да питам. Питай за "Абрамс"-ите...Големи хвалби и очаквания пък нищо се не чува...
26
6
 
25
 
! Отговори
Да питам преди 4 месеца
Кво става със контранастъплението и леопардите дали направиха пробив!! Хахаха глупав по глупав най глупав укройнец фашист хахаха