Украинското посолство: Руските войски се бият срещу жени и деца

На 29-ти декември бе извършена масирана атака
29 дек 2023 18:15, Нели Христова
118
Украинското посолство: Руските войски се бият срещу жени и деца
Снимка: БГНЕС

В нощта на 29 декември pуската федерация извърши един от най-големите ракетни удари по украински градове и села за цялото време на пълномащабното нахлуване.

По предварителна информация противникът е използвал 158 средства за въздушно нападение: различни видове ракети и ударни БЛА. Масираната атака беше насочена срещу Киив, Лвив, Днипро, Одеса, Харкив, Хмелницкий и други украински региони. Това се казва в изявление на Министерството на външните работи на Украйна във връзка с руския масиран обстрел на Украйна.

Родилна болница, училище, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център са само част от цивилните обекти, атакувани от руската армия. Десетки са убитите и ранените в резултат на обстрела. Издирването на онези, които са били под развалините, продължава.

Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили.

Призоваваме международната общност да обедини всички усилия за спиране на руския геноцид над украинския народ. Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб. русия не разглежда други сценарии освен пълното унищожаване на Украйна.

В този контекст ние сме дълбоко благодарни на партньорите, които предоставиха на страната ни средства за противовъздушна и противоракетна отбрана. Днес вашата помощ спаси много животи.

Единственият възможен начин за защита на украинците е осигуряване на Украйна всички необходими военни и финансови средства за самозащита. Руският терор трябва да загуби, а Украйна да спечели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
19
 
! Отговори
Така е преди 4 месеца
Щот мъжете им свършиха
64
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Многомилиардни загуби от ударите по военни и авиобази, какви деца и жени, бре
63
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЧЕ ПОЛОВИНАТА РАКЕТИ СА ДОШЛИ ОТ ПОЛША
62
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо укропитеците си държат жените и *** в складове?А защо ги пращат на фронта??Видяхме жени на билбордове и деца в плен на "Вагнер"!!!
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Края на 3-тата световна война .... Зеленко е принуден да измъква на гърба си Новочеркаск - Я-яй видох зелени водорасли, не мога ли да ги пушнем. УУУ, напълних дробовете с морска вода, хлюк, въх, скоропостижно с благодарствени надписи, алилуя, 3 пъти герой на Лвовска Демократическа Република, призната само от Конго.
60
3
 
23
 
! Отговори
Ни моа повичи преди 4 месеца
Киив, Лвив, Харкив...
59
5
 
29
 
! Отговори
В грешка са! преди 4 месеца
Руски войски няма в украйна, но има украйнски и натовски войски на руска територия!
58
4
 
30
 
! Отговори
Да преди 4 месеца
Пак нацистки фейк.
57
3
 
24
 
! Отговори
БАНко преди 4 месеца
МОБИЛИЗАЦИЯТА НА ЖЕНИ , ДЕЦА , СТАРЦИ И ИНВАЛИДИ Е ПОРЕДНАТА ГЛУПОНТИЯ НА НАТОВСКАТА ЧВК ,, ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА " !!!
56
3
 
26
 
! Отговори
Ей преди 4 месеца
Вижте какво правят еврейте в Газа,смърт и разруха и стига вече глупости.
55
3
 
26
 
! Отговори
нафърфорий преди 4 месеца
""""""""""""""""Украинското посолство: Руските войски се бият срещу жени и деца"""""""""""" ----------- Е, па верно е да го е...., Укропиятъ мобилизира и жени, и деца!!!!!! Който не вярва - Телеграм Канал у помощ!!!!!
54
5
 
34
 
! Отговори
Анди преди 4 месеца
А га, ядохте кюфтетата и се водехте по акъла Боби Джо и Бай Гън не ревахте! Сега усещате какво е да ви бият с ръждясали лопати и мотики.
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мейби автора на статията е русофил, но и аз като не харесващ руснаците се опасявах, че урките са тотално зле :)))
52
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде пак лъжи и пак опит за Просена,аман от тия уркопи,толкова пък жалки същества едва ли някой е виждал,а га ядаха кифтетатата през 2014 ни риваха
51
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днес няма ли някой да пусне някоя и друга смешка, вчера бяха много активни като потопиха кораба.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Да питам *** - Няма нужда от питане, всеки един материал го потвърждава.
49
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Списващата мисирка е рядко неграмотен и озлобен индивид,това е срам за журналистическата гилдия ако въобще въпросната"дама"може да се нарече журналист!
48
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глупостите на урките не ми се слушат
47
3
 
29
 
! Отговори
? преди 4 месеца
Какви са тия градове Киив, Лвив, Харкив? В коя държава се намират и защо украинците реват толкова, че били бомбардирани? А колко може да се вярва на укропропагандата си личи по пасажа, дето руснаците били неспособни да обърнат хода на борбата. Те за да го обърнат, трябва просто да спрат да се бият, тогава укрите могат и да ги победят. По същество - мисля, че са ударени наемници и натовци, скатаващи се из цивилни сгради и квартали. Те имат такъв стар обичай.
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виц: Зеленко - Ееех, да се фанеме напролет за зеленко, кеф! Можi и да е марихуана!