Зеленски назначи и нов началник на генщаба на украинската армия

Бархилевич е препоръчан от главнокомандващия Сирски
10 фев 2024 08:18, Елка Василева
51
Зеленски назначи и нов началник на генщаба на украинската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски назначи генерал-майор Анатолий Бархилевич за началник на генералния щаб на украинската армия на мястото на Сергий Шаптала, предаде Ройтерс.

Още по темата
В традиционното си вечерно обръщение към нацията Зеленски описа Бархилевич като "опитен човек, който разбира задачите в тази война и украинските цели". Той каза, че назначението е по препоръка на новия главнокомандващ въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски.

Зеленски назначи Сирски в четвъртък на мястото на Валерий Залужни. Новият главнокомандващ заяви, че успехът зависи от постоянните иновации.

През октомври миналата година украинският президент беше назначил Бархилевич на поста ръководител на Силите за териториална отбрана към въоръжените сили на Украйна, от който уволни Игор Танцюра.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само Шойгу и Коньо са вечни и незаменими
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудя се как до сега не се е произвел генаралисимост като Сталин ,и да се сражава на първа линия
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Странно, личи си, че си учил история в скорошна редакция. Хитлер дойде на власт в началото на 30-те години,когато Германия все още не се беше съвзела от кризта след разгрома в ПСВ.Нейни попечители бяха Англия,Франция, Белгия,Холандия и др. Последва аншлуса в Австрия, завземането на Судетите и всичко това под благосклонния поглед на Западна Европа.Следващата плячка беше Полша, след това бомбардировки над Англия, завземането на Франция, Белгия ,Холандия.Англия успя да насочи Хитлер към Русия.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой отива при президента на държавата си в пълно бойно облекло с джобове за боеприпаси на гърдите и с прожектор за осветяване на каската. Та това са висши командири от ВСУ! Срещу кого ще се отбраняват в компанията на Зеленски, който е охраняван от минимум един взвод охрана! Тази снимка е за момчета до 12 години и за жени, които като правило не служат в армията. Снимката може да предизвика само снизходителни усмивки и реплика Като им се бие, да се бият.
37
2
 
4
 
! Отговори
анонимен64264 преди 2 месеца
стига с тоя дрогиран *** зеленски и с тая украйна бе имаме чуството .че сме едва ли не провинция на тия украйнци,като пишете и говорите за тях сякаш мед ви капе от устата продажни ***,за вас това да се подлагате и навеждате на някои определени индивиди сякаш нищо не значи,но за едната облага сте готови г...а си да разтворите широко,подли твари това сте вие,знаете за кои става на въпрос
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Средната възраст на Украинската армия е 48-50 годишни войници на Руснаците е 25до30 според вас кой има по голям шанс за победа ? В момента и господ не може да им помогне на Укрофашистите.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мечтата на Хазарчетата е да са управленци дори и да извършват престъпления. Червенски
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно този с иновациите закопа 90000 от неговите хора в Артьомовск
33
0
 
8
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Ако армията не е подготвена и златна да е главата на командващия поражението е неминуемо."Повече пот в учението,по-малко кръв в боя!" е думал Суворов.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
окрайна свърши....
31
2
 
11
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 месеца
Хитлер също е сменявал висши военни , преди да загуби и да се самоубие .
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако напишете само още една статия с името Зеленски в нея, ще ви блокирам и ще гласувам за Възраждане! Ако вместо Зеленски, използвате думата наркоман, няма да ви блокирам и ще гласувам за Възраждане
29
0
 
8
 
! Отговори
--- преди 2 месеца
Когото и да назначи тая утр-ЕПка агонията ще продължи до последния укропитек.Вдигай бялото знаме и искай мир зелена гадино.Колко укропитека загинаха за американските интереси на бидона и синът му.
28
0
 
10
 
! Отговори
Хора преди 2 месеца
Как се повтаря историята когато не си взимаш поука.Европа 1939г.си отгледа фашистка Германия и последва катастрофа и сега в 2024г.историята се повтаря и какво ли ни чака?!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще повоюват още известно време и накрая ще се разберат. Няма да има никакъв проблем, най-малко един език говорят. Колко народи са се избивали помежду си. Не е прецедент. Трагедия е човешката глупост. Украинците ще осъзнаят, че ще пропадат винаги, когато се съгласят да станат кучета на чужда сила и че сами трябва да коват своето бъдеще.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Който не помни историята,е осъден да я повтори!"Имаше такъв ппсихопатт преди време-все надвесен над карти и към края на живота си постоянно сменяше генералите си,чакайки "оръжието на възмездието".В това време над главата му,изравняваха Берлин!!
25
1
 
8
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Реалността не е приятна на зелении и трябва да му бъде поднасяна внимателно . Слрдващият, който ще " освободи" ,или поне ще опита е Кличко.
24
1
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Харков гори а този си играе на войници?!
23
1
 
11
 
! Отговори
Там преди 2 месеца
Германия 1945
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо украинците се оставиха да бъдат подведени толкова елементарно от Запада не е ясно на никой, най вече на самите тях. Време е да отрезнеят и да отворят очите и сърцата си за доброто.