Зеленски освободи Залужний, Сирски е новият главнокомандващ на украинската армия

Било взето решение за промяна на тактиката и стратегията на бойното поле
8 фев 2024 19:34, Анисия Иванова
438
Зеленски освободи Залужний, Сирски е новият главнокомандващ на украинската армия
Снимка: БГНЕС

От утре генерал-полковник Олександър Сирски ще бъде новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, заяви президентът на Украйна Володомир Зеленски във вечерното си обръщение.

Началникът на украинската армия Валерий Залужний е освободен от поста, съобщи депутата на Върховната рада Олексий Гончаренко.

"Благодарен съм на генерал Залужний за двете години на отбрана. Благодарен съм за всяка победа, която постигнахме заедно, и благодаря на всички украински войници, които геройски издържат тази война."

"От днес ръководството на Въоръжените сили на Украйна се поема от нов ръководен екип. Искам нашите войници в Роботине или Авдийвка, генералният щаб и началникът на Генералния щаб да имат една и съща визия за войната. Сирски има успешен опит в областта на отбраната, тъй като е ръководил операцията за защита на Киев. Има и успешен опит в настъплението - Харковската освободителна операция", допълни той.

Зеленски заяви, че се е срещнал с началника на армията Валерий Залужний и че е дошло "време за промени във военното ръководство", но че висшият генерал на Киев трябва да остане "в неговия екип".

Изявлението последва дни на спекулации, че Зеленски обмисля да уволни популярния си началник на армията, който е възприеман от много украинци като национален герой.

"Обсъдихме от какво обновление се нуждаят въоръжените сили на Украйна. Обсъдихме и кой би могъл да бъде в обновеното ръководство на Въоръжените сили на Украйна. Времето за това обновяване е сега", се казва в изявлението на Зеленски.

В отделно изявление Залужний заяви, че е имал "важен и сериозен разговор" със Зеленски и че е било взето решение за промяна на тактиката и стратегията на бойното поле.

"Задачите на 2022 г. са различни от задачите на 2024 г. Затова и всички трябва да се променят и да се адаптират към новите реалности. За да побеждаваме и заедно", се казва в изявлението му, съобщава БГНЕС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сирски е завършил военното си в Москва.Руснаците са му дали образование и развитие.Дет се вика храни куче да те лае.
293
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
ген. Сирски - известен в украинската армия като "генерал 200". Резултатът ще е още опвече мъртви украински чоловки.
292
0
 
1
 
! Отговори
бай Пешо до [268] преди 3 месеца
До т.нар."82-ОМБР". Отговор на бай Пешо:Ясно е за какво е "сигорен" "82-ОМБР". Да де, ама за да стане това, Бай Пешо първо ще изчака жалките останки на 82-ОМБР хубавичко и съвсем сигУрно да бъдат обезвредени, барабар с укронацистките укронацистките укронацистките инфилтранти в нея от бившия полк Азов, разгромен и директно ликвидосан и успешно изпратен при любимия им вожд и вдъхновител Бандера. Та Бай Пешо не бърза. То и Армията на РФ не бърза...всичко си върви по план, броячът се върти..
291
0
 
2
 
! Отговори
Макар да не изглежда преди 3 месеца
така, мисля, че Залужни се измъква по тоя начин. Освен ако не направи военен преврат неговото досие ще остане чисто след войната. Вероятно ще има някакви фиктивни обвинения, но едва ли ще го осъдят. Двата бюста на Степан Бандера в офиса му ще каже, че ги е сложил, за да мирясат нацистите и ще му се размине. Сирски от друга страна, няма да има тоя късмет. Роден и израснал в Русия, сега се бие на страната на врага, а това е равносилно на смъртна присъда. А Заленски е по-полезен на РФ като жив.
290
0
 
2
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 3 месеца
До ... Не бъркаш - Александър Сирски е роден близо до Москва; родителите и брат му все още си живеят в Русия и то необезпокоявани. Но не са чували и виждали Сашко от години.
289
0
 
3
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 3 месеца
До Супер: Нещо си се объркал - Сирски е генерала, който ЗАГУБИ при Дебальтсево през 2014, а след това при Соледар и Артемьовск (за еврокоментариата - Бахмут) през 2022.
288
9
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Ще смажем рУСИЯ като гнида ие сме НАТО,наричайте ни нацисти щом това ви укрилява.
287
0
 
2
 
! Отговори
... преди 3 месеца
Сашо Сирски май е роден в Русия или бъркам?
286
0
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Бъркаш Залужний с Пригожин!
285
2
 
9
 
! Отговори
Х0X0 преди 3 месеца
Цялата нaцистка cвльоч подкрепя Залужни. Имат около 100 000 нацита резерви от Десен сектор натоварени да пазят границата с Беларус. При тези отчайващи липси на военни попълнения съвсем скоро ще затрябват за фронта. Дали обаче Залужни няма да реши вместо към фронта да ги изпрати към Киев? Нацитата по презумция не се кефят много на евреи, към които спада и комедианта. Няма да им трябва много да решат, че той всъщност е причината за тоталния военен провал на Украйна.
284
7
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Приемете,че операция "барбароса" не е приключила! През този век,ние запада ще съсипем руските отстъпления от международното право,бавно и методично,но и с яростно опорство! Смърт за окупатора! рУСИЯ е на мушката!
283
1
 
14
 
! Отговори
Мачкай Вова !!!! преди 3 месеца
Вермахта се разпада
282
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 322киевска русь е основана 8 в. от руските князе рюрикови, чети малко история бе))) Коя история бе льо. льо, руската ли?Киевска Рус е понятие въведено през 18 век. Има Киевско Княжество основано 882г.Рюрик е митологична личност въведена през11век въз основа на митове и легенди. Няма нито един летопис от 9 и 10век, който да говори за Рюрик. Освен това Киевското Княжество няма нищо общо с Русия, Новгород е основан през 10 век,като васално на Киев, близо 1 век след Киевското Княжество.
281
3
 
15
 
! Отговори
Чери00 преди 3 месеца
До Супер Абе и Бахмут си е руски и руснаците печелят навсякъде а да не говорим че "ВАГНЕР" е навсякъде и то починала в Беларус!Не върви да падаш е боя и да печелиш в фейса!НАШЕНСКИ ГЛУПОСТИ!!!
280
2
 
15
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 3 месеца
Да не се окаже, че Зеленски работи за руснаците - уволни горе-долу компетентния генерал и го замени с некадърния, но верен Сирски.
279
3
 
25
 
! Отговори
Айде хаирлия да е преди 3 месеца
Сега зеленото да освобиди Украйна и света от себе си!
278
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига вече с тоя Зеленски! Не става!
277
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Антихристът Путин трета година пали и граби православни земи! Да гние в Геената ВоВеки !Анатема!
276
36
 
4
 
! Отговори
Супер преди 3 месеца
Генерал Сирски унищожи бандитската групировка Вагнер край Бахмут! Разби рускофашистките панцердивизии край Киев и Харков! Измете ги и от Изюм! Най-добрият украински генерал.
275
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сирски е руснак,роден е в Русия.Руснак начело на укроармията.