Русия е ударила за първи път в Украйна с най-страшното си оръжие - хиперзвуковата ракета "Циркон"

Тя има обсег 1000 километра и се движи девет пъти по-бързо от скоростта на звука
13 фев 2024 13:20, Петър Бойчев
333
Русия е ударила за първи път в Украйна с най-страшното си оръжие - хиперзвуковата ракета "Циркон"
Снимка Фейсбук

Русия е използвала хиперзвукова ракета "Циркон" в Украйна за първи път от началото на войната, заявиха украински изследователи, цитирани от Ройтерс и БТА.

Предварителен анализ е стигнал до заключението, че Русия е ударила Киев с такова оръжие миналата седмица, написа днес в "Телеграм" ръководителят на Киевския научно-изследователски институт за криминалистични експертизи Олександър Рувин. Ако бъде потвърдено, това развитие означава, че противовъздушната отбрана на Украйна ще се сблъска с ново предизвикателство, отбелязва Ройтерс.

Рувин каза, че неговият институт е завършил предварителния анализ на фрагменти от руски ракети след нападението на 7 февруари срещу Киев. Той разпространи и видеоклип на предполагаемите отломки от ракета, на които се виждат специфични маркировки. "В този случай виждаме елементи, които са характерни за руската ракета "Циркон" с надпис 3M22. Части и фрагменти от двигателя и механизмите за управление имат специфични маркировки", написа Рувин.

Министерството на отбраната на Русия за момента не е отговорило на запитването на Ройтерс за коментар. Русия твърди, че нейната хиперзвукова ракета "Циркон" има обсег от 1000 километра и се движи девет пъти по-бързо от скоростта на звука. Според военни анализатори хиперзвуковата скорост може да означава значително намаляване на времето за реакция на противовъздушната отбрана и възможност да бъдат атакувани големи, дълбоко разположени и укрепени цели, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
3
 
! Отговори
Georgi преди 2 месеца
До РокоРоко, Рокооо, Роко... За какъв се мислиш ти бе, гледал си си поне един руски анализ за да говориш такива глупости. Нашите и западните медии как ли не цензурират, как да го кажа по-завоелирано "другата гледна точка" и ти си мислиш, че всичко знаеш. Ама че виц
288
8
 
7
 
! Отговори
Роко преди 2 месеца
И руснаците въведоха нов жанр в театралното изкуство разбойникът да се прави на жертва.А примерите са толкова много че трябва да си или *** или *** за да не го разбереш.Не ви ли прави впечатление че проруските пропагандатори никога не правят обективен анализ на сегашна путинова русия.Ами ако тук се настани един като оня доктор от чили който прекрасно се е справил с червената агресивна болест, как това ще се отрази на почитателите на червените диктатори.Фасулски въпрос с понижена трудност
287
8
 
11
 
! Отговори
Роко преди 2 месеца
Ако попитаме всеки червен морков как ракети със хипер звукова скорост летят в плътния слой на атмосферата без да изгорят,те вероятно ще кажат че руснаците са измислили нови физични закони.Та всички междуконтинентални ракети летят в открития космос с хипер звукови скорости.Ако попитам кой започна индустриализацията на феодална изостанала русия още при ленин, червените моркови ще отговорят че сами са се индустриализация.Ако попитам червените моркови кой и как спасява русия на три пъти от кома, те
286
6
 
3
 
! Отговори
Бфекйгф преди 2 месеца
Лошото е че не пуснаха 100 мегатонни 2 над анклавът бг.Това е по страшното
285
12
 
29
 
! Отговори
Келеши преди 2 месеца
КАКВОТО И СА СИ ПИШЕТЕ РУСИЯ ВЕЧЕ ПО ПРИНЦИП Е СПЕЧЕЛИЛА!ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е УКРАИНЦИТЕ ИЛИ ДА СЕ ВРАЗУМЯТ ИЛИ ТОТАЛНО ДА СЕ ПОГУБЯТ! ИСТОРИЯТА Е ДОКАЗАЛА ЧЕ РУСНАК ЗАХВАНЕ ЛИ СЕ С НЕЩО ГО ЗАВЪРШВА ДОКРАЙ И НИЩО И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ!
284
9
 
21
 
! Отговори
Скот Ритър преди 2 месеца
Срамота ! Един народ а се изтрепват един друг ввесто да се оцединят срещу щатското и западно влияние! Жалко заради толкова изгубени живота и от двете страни!
283
3
 
10
 
! Отговори
Читател преди 2 месеца
Ами те украинците още миналата седмица, веднага се похвалиха, че са я свалили тая ракета, или пак лъжат.
282
18
 
11
 
! Отговори
до 273 преди 2 месеца
Да ,така е! В Швейцария пък замръзвали от студ пак според Путин. Въпреки,че швейцарците с банкноти да се топлят пак в техните домове ще е по топло отколкото в руските!
281
0
 
5
 
! Отговори
до 281 преди 2 месеца
Затова са виновни матросите Столичний и Смирноф!
280
8
 
9
 
! Отговори
до 280 преди 2 месеца
В YOUTUBE има клипове с Денис Шамирян-руснак работил 15 години на запад в заводи за чипове и направил такъв завод в Русия. Има потресаващи признания затова колко назад са с електрониката руснаците!Иначе Шамирян се е върнал в Русия преди много години,защото е искал да направи руски чипове.Той е патриот,но сега вижда как всичко което се опитва да прави пропада!
279
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ръй де, все руснаците имат много загуби, ранени и убити, ама само за украинци имастатии и клипове как ги бият и отвличат от улиците да ги пращат на фронта под касетъчните Искандери, двто фашисткото ПВО ги сваля до един.
278
16
 
16
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 месеца
В боевете за Авдеевка през последните няколко седмици, РФ вкара в бой около 40 000 войска на около 15 км. фронт. До сега са превзели около 6 км2 срещу 17 000 убити. Украйнските сили които защитават Авдеевка са около 6000 човека. При 17000 човека убити, санитарните загуби са още около 2/3. Това означава, че тези 40000 вече са в преразход. Тази сутрин руските медии казаха, че снощи са въвели нови свежи сили на ВДВ и свежи подкрепящи части от мобилизирани. Путин утилизира собствените си граждани.
277
17
 
20
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 месеца
До 270 Юлиан. Това руските мозъци наистина сте моооого прости. В Украйна има огромен брой военни кореспонденти от всички големи световни медии. Също така и незнайно колко кореспонденти на свободна практика. А доброволците от международните правозащитни организации са просто хиляди. Как си представяш, че нещо подобно може да остане скрито-покрито. Това да не ти е Рашка с нейната диктатура, цензура и контрол на медиите. Верно сте моооого прости. По прости от вас са само тези които ви се връзват.
276
15
 
17
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Днес сутринта е потънала поредната руска талига в Черно море. Аман от пушачи.
275
18
 
17
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 месеца
Имат една действаща такава ракета и са стреляли с нея, просто тестване в реални условия. За тяхно нещастие, циркона е свален, не е достигнал целта. Останките са изследвани и украинските специалисти са намерили част от системата за насочване и управление. Едната е направена с френска електроника, другата с американска. Имало е и китайски елементи. Това показва, че алкохолиците не могат да направят нищо сами, а запада са брутални алчни *** които в края на краищата, се продават на ЛилиПутин.
274
15
 
8
 
! Отговори
Фил преди 2 месеца
Жалко за Украйна....
273
19
 
18
 
! Отговори
offff преди 2 месеца
Сигурно имат три ракети, и не се знае дали другите две ще литнат... :Д Знаем им технологичния напредък, повечето от руските хайдути дето пишат нямат нищо руско в тях, освен ако нямат някой друга лада (което ще е нормално, като се има впредвид интелектта им)
272
12
 
19
 
! Отговори
ТАСС преди 2 месеца
До Юлиян, Наблюдавал гъбите, Замириса, Циркончето свисти.... Пичове, сифилистичното плешиво джудже с брадичката цял ден пита за вас. Щял да ви чака на красная площадь, в мавзолея. И да се подмиете...
271
16
 
26
 
! Отговори
Вълчо преди 2 месеца
Чебурашки, доста велики глупости изписахте тука. Като ви чете човек, по-запознати сте с обстановката от руското и украинското разузнаване, взети заедно. Хайде, пийте по един Тройной и си лягайте, че утре пак ще трябва да шляпкате с ушенца...
270
13
 
8
 
! Отговори
,,украински преди 2 месеца
Изследовател"! Мухафаха!