Русия е ударила за първи път в Украйна с най-страшното си оръжие - хиперзвуковата ракета "Циркон"

Тя има обсег 1000 километра и се движи девет пъти по-бързо от скоростта на звука
13 фев 2024 13:20, Петър Бойчев
333
Русия е ударила за първи път в Украйна с най-страшното си оръжие - хиперзвуковата ракета "Циркон"
Снимка Фейсбук

Русия е използвала хиперзвукова ракета "Циркон" в Украйна за първи път от началото на войната, заявиха украински изследователи, цитирани от Ройтерс и БТА.

Предварителен анализ е стигнал до заключението, че Русия е ударила Киев с такова оръжие миналата седмица, написа днес в "Телеграм" ръководителят на Киевския научно-изследователски институт за криминалистични експертизи Олександър Рувин. Ако бъде потвърдено, това развитие означава, че противовъздушната отбрана на Украйна ще се сблъска с ново предизвикателство, отбелязва Ройтерс.

Рувин каза, че неговият институт е завършил предварителния анализ на фрагменти от руски ракети след нападението на 7 февруари срещу Киев. Той разпространи и видеоклип на предполагаемите отломки от ракета, на които се виждат специфични маркировки. "В този случай виждаме елементи, които са характерни за руската ракета "Циркон" с надпис 3M22. Части и фрагменти от двигателя и механизмите за управление имат специфични маркировки", написа Рувин.

Министерството на отбраната на Русия за момента не е отговорило на запитването на Ройтерс за коментар. Русия твърди, че нейната хиперзвукова ракета "Циркон" има обсег от 1000 километра и се движи девет пъти по-бързо от скоростта на звука. Според военни анализатори хиперзвуковата скорост може да означава значително намаляване на времето за реакция на противовъздушната отбрана и възможност да бъдат атакувани големи, дълбоко разположени и укрепени цели, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
5
 
20
 
! Отговори
Урсула Буфе преди 2 месеца
Сигурно са си разпознали чиповете и частите от пералните бхсааааа
268
18
 
20
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Вие не разбрахте ли? В Англия умират от бедност и глад, започнаха да ядат кучета, котки и катерици! Е поне така разправят в руската пропаганда.
267
35
 
18
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Руските таракани ще се подмокрят от възторг, колко.са."велики"! Пък и се хвалят, колко цивилни, жени и деца са погубили!
266
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро само пръчки ще им останат на склад на руснаците- тогава с какво ще удрят?
265
15
 
27
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
А днес серия удари с "Искандер" по пункт за временна дислокация на украински елитни резервни военни части в района на Селидово.Минимум 500 убити.Всички лечебни заведения в съседните райони са препълнени.Линейки хвърчат из Днепропетровска и съседните области.Украинските средства за масова информация и блогерите са в "ступор".Съдейки по дългото мълчание загубите са много големи,страшни.
264
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинците от Зенит и Авдеевка да се предават, ако искат да живеят, няма смисъл да умират, обкръжени са, няма и път за излаз от там. ""Опорный пункт "Зенит" (в районе "Царской охоты") находится почти в окружении, армия России наступает уже с 4-х направлений, нет ни одной дороги, по которой сейчас можно безопасно добраться". Предавайте се, украинци, за да оживеете!
263
10
 
29
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 2 месеца
Споко ,тия циркони са сглобени от фашистките перални на смелите уссраинци.А уссраинците вече нямат перални.Усеща се по миризмата откъм Киев.Значи няма да има циркони.Обективните български медии още миналата година твърдяха че ракетите на руснаците са на привършване.Сега пък вият че на цяла Европа са свършили снарядите.Аз мисля че съвсем скоро на укропите ще им трябват само чували с цип.Чували имат ,но циповете са им кът.
262
9
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
До ДО ХО-ХА-ХО-Пробвай с история ,дженди!Географията е сложна за малкото ти джендърско мозъче!
261
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С нетърпение очаквам на полигон Киев опит със "Сармат".Ще съжалявам ако по време на опита там не са българските предатели Тагаренко ,Митов ,Желязков ,Паситата ,Шишо ,Атанасов ,Тиквун и подобни.
260
15
 
13
 
! Отговори
ДО ХО-ХА-ХО преди 2 месеца
До ха-ха-хаФашагите вече 100г. са в Русия, нещо си объркал географията.
259
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-добре е, да се прибират украино-руснаците и Украйна в родината си Русия и всички да мирясат от Зеленски и нацистите, за да настане и мир! Мерене на пишшки и наливане на масло в огъня, не е добра идея, мира е по-добра идея.
258
14
 
23
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
Дрън-дрън укрофашистка измишльотина.При скорост от 7-8 000 км/ч никакви фрагменти ,отломки и подобни няма как да останат.Страха на фашаги като Олександър ,Оленя ,Дмитро ,Володемир и други с подобни извратени имена ,просто е сковал укропските глави.Този цирей Оссрайна трябва да бъде изгорен до дъно.
257
6
 
18
 
! Отговори
ПОТВЪРЖДАВАМ преди 2 месеца
за Селидово е вярно голяма касапница за нацистите
256
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Опитай да свалиш Авангард!
255
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До niki"Хиперсмях Цицерон.НАТО и всички останали треперят, като чуят за това чудо невиждано, ама от смях." , това "нещо", лети със скорост по-висока от скоростта на светлината, по-скоро им се хипер стъжни, според мен, влез в Уикипедия и виж статията "Скорост на светлината"!
254
3
 
1
 
! Отговори
А ма Станке преди 2 месеца
До 252 -Stan: Аз имам един коч. Знам че знаеш кво е, щото те гледах в хамстера. Та и аз така -акам и си чакам, пък не падат бре!
253
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Те затова са стреляли по тях, за да не бъдат прехвърлени в Авдеевка, на халос са умряли момчетата, ако укро властите не бяха решили да ги прехвърлят, предполагам, че нямаше да ги закачат.
252
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руската армия атакува украинския полигон Селидово, където имаше до 1500 украински мобилизирани войници. Първо беше извършена 20-минутна бомбардировка с касетъчни боеприпаси, след което бяха атакувани украинските военни, които пристигнаха да транспортират ранени и загинали. Украински ресурси потвърждават поредица от мощни прилитания на полигона Селидово, където личен състав на украинските въоръжени сили беше атакуван, в т.ч. трябваше да се използва за контраатаки в района на Авдеевка. По най-нови данни загиналите са над 500.
251
2
 
8
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 2 месеца
Моля троловете от жълто розовата пропа,гадна медията actualno да ходаят да си тролят там глупостите.Нато ,мато,ако можеше да направи нещо щеше да я очаква ядрена зима смешни ци актуални.
250
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Чакам с нетърпение отговор от НАТО"...............НАТО няма отговор на Циркон :)